Volkskrant OchtendZondag 1 november

Volkskrant Ochtend: Wat vindt de rest van de wereld van de VS? | Hoe de beste eierbal in een Groningse cafetaria belandde

null Beeld Rhonald Blommestijn
Beeld Rhonald Blommestijn

Nieuws

Wat vindt de rest van de wereld van de VS?
Hoe kijkt de rest van de wereld aan tegen de Verenigde Staten? Met ontzag, sympathie en afschuw, zien de correspondenten van de Volkskrant. Vaak ook met alle drie tegelijk.

Trump voorziet ‘chaotische puinhoop’ in VS na verkiezingsdag
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag opnieuw gewaarschuwd dat het mogelijk enkele weken kan duren voor het resultaat van de presidentsverkiezing van komende dinsdag bekend zal zijn.

Proces tegen verdachten aanslag Charlie Hebdo uitgesteld vanwege corona
De hoofdverdachte is positief getest op het coronavirus en moet zeven dagen in isolatie.

Baudet wil meeregeren en ‘Nederland niet nog meer kwijtraken’
Forum voor Democratie wil het land gaan veroveren met de slogan ‘Stem Nederland Terug’. Kernthema’s worden het verzet tegen de EU, ‘massa-immigratie’ en klimaatmaatregelen.

Live: Politie beëindigt illegaal feest in Limburgse bossen | Geen nieuwe coronabesmettingen in Australië
De wekelijkse groei van het aantal besmettingen in Nederland vertraagt. Het RIVM spreekt van een ‘hoopvol’ beeld, maar het is nog de vraag of een lockdown voorkomen kan worden. Volg in ons liveblog het laatste nieuws rondom het coronavirus.

Aanraders

Jelmer Jepsen sliep 72 uur niet en ontwikkelde daarna een jarenlange slapeloosheid
Tien jaar geleden gebeurde er iets in het leven van schrijver Jelmer Jepsen (43) dat zijn hele leven op zijn kop zette. Van de ene op de andere dag stopte zijn lichaam met slapen.

‘Ik probeer in al mijn boeken het harde, versteende deel van onze geest te masseren’
David Grossman tekende het verhaal op van de communist Eva Panic, die de grootste verschrikkingen moest doorstaan, en maakte een personage van haar.

David Grossman thuis in Jeruzalem. Beeld Jonas Opperskalski / laif
David Grossman thuis in Jeruzalem.Beeld Jonas Opperskalski / laif

Waarom mogen zij voetballen en wij niet onze sport uitoefenen?
Voetballen mogen vrouwen vanaf dit weekeinde weer van sportminister Tamara van Ark, maar hockeyen, handballen en volleyballen niet. De vier beste speelsters in de Nederlandse competities over een vreemd onderscheid.

Meer dan ooit gaan de Amerikaanse verkiezingen over de vraag: wie is de beste man?
Meer dan ooit draaien deze verkiezingen om de vraag wie de beste man is: de eerbare, oudbakken Biden, of de autoritaire macho Trump.

Hoe de beste eierbal in een Groningse cafetaria belandde
Nog nooit zag Hiske zo’n ouderwets snackbarrige snackbar als Cafetaria Koning. En ze maken er ook nog de beste Groninger eierballen, en allerlei andere snacks.

Auke Ritsema van Cafetaria Koning. Beeld Els Zweerink
Auke Ritsema van Cafetaria Koning.Beeld Els Zweerink

Een mens kan worstelen met zijn schildklier, al dan niet in combinatie met wintertenen
Katers ja, die hadden ze besproken, zwangerschappen ook, maar echt medisch leed? Eva Hoeke kende deze vriendinnen al bijna dertig jaar, maar over fysieke ongemakken was het nog nooit gegaan.

Meer over