Volkskrant Ochtend: Waarom biechten we nog? | Een ronde langs de opvallendste zondaars van het jaar

Goedemorgen. De menselijke zonden, waarvoor Jezus 1.985 jaar geleden stierf, zijn onuitroeibaar. Een ronde langs de opvallendste zondaars: van Zijlstra tot Weinstein. Verder in uw ochtendnieuwsbrief: waar komt dat ei op je bord vandaan, en hoeveel eieren eten we in Nederland?

Broeder Savio Beeld Niels Blekemolen
Broeder SavioBeeld Niels Blekemolen

'Falend toezicht' op Schiphol onder vuur: deskundigen en politici vinden dat gedogen geluidsovertredingen moet stoppen
De kritiek op het niet optreden tegen schendingen van afspraken over de geluidsgrenzen van Schiphol zwelt aan. De rechtspositie van omwonenden wordt aangetast nu vaststaat dat de geluidslimieten al jarenlang op meerdere plekken worden overtreden en de toezichthouder van het Rijk daar niets tegen doet. Dat betogen een aantal juridische deskundigen en oppositiepartijen in de Tweede Kamer in een uitzending van EenVandaag.

Drie verdachten liquidatie broer kroongetuige Mocro-maffia opgepakt
De politie heeft drie verdachten opgepakt voor de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. Het gaat om de vermoedelijke schutter, een man van 41 jaar, en twee handlangers.

Terwijl u sliep

Wilders vraagt uitstel van hoger beroep in 'minder Marokkanen'-proces om uitlatingen Pechtold over Russen
PVV-leider Geert Wilders heeft uitstel gevraagd van het hoger beroep over de 'minder Marokkanen'-uitspraak. Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops willen afwachten wat het Openbaar Ministerie doet met de aangiften wegens discriminatie die zijn gedaan tegen D66-leider Alexander Pechtold.

Zo smoort Rusland het rouwprotest na de Siberische brand: huilen mag, maar stel vooral geen vragen
Al snel na de brand in het winkelcentrum die zondag tientallen mensen het leven kostte, rezen vermoedens over corruptie en nalatigheid bij de overheid. Maar wie kritiek levert, wordt als volksvijand weggezet.

Vandaag in het nieuws

1 april vandaag, dus bereid u voor op een hoop slechte grappen. De Paus spreekt vandaag het urbi et orbi uit in Vaticaanstad. En de ronde van Vlaanderen wordt vandaag verreden.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Aanraders van de redactie

Een ronde langs de opvallendste zondaars van de laatste tijd
De menselijke zonden, waarvoor Jezus 1.985 jaar geleden stierf, zijn onuitroeibaar. Een ronde langs de opvallendste zondaars. Schenkt u ze vergiffenis? (+)

De biecht heeft flink ingeboet aan populariteit onder gelovigen, maar tijdens Pasen is de biechtstoel wél vaak bezet
Biechten raakt uit de gratie, maar in de week naar Pasen ziet broeder Savio in Den Bosch de biechtstoel vaker bezet dan anders. Wat zoeken gelovigen daar nog? (+)

Lees verder onder de afbeelding.

null Beeld AFP, AP, Freek van den Bergh / VK, EPA, Getty, HH, Bart Mühl, Reuters
Beeld AFP, AP, Freek van den Bergh / VK, EPA, Getty, HH, Bart Mühl, Reuters

De nieuwste cijfers
Pasen staat voor de deur, het feest van lente, chocola en... eieren! Waar komt dat ei op je bord vandaan, en hoeveel eieren eten we in Nederland? (+)

Aan de grenzen van Europa rukt een oude vijand op: tuberculose. Waarom is de bacterie zo moeilijk te bestrijden?
De ziekte veroorzaakt wereldwijd meer doden dan malaria en hiv. Waarom is deze geniepige bacterie zo moeilijk te bestrijden? (+)

Ingekleurde scan van een bloedcel waarin zich een tuberculosebacterie heeft genesteld (roze). Beeld Science Photo Library
Ingekleurde scan van een bloedcel waarin zich een tuberculosebacterie heeft genesteld (roze).Beeld Science Photo Library

Deze zakenman wil de natuur in de Schotse hooglanden redden door wolf terug te brengen
De vermogende Britse zakenman Paul Lister wil de natuur in de Schotse Hooglanden redden door het terugbrengen van de wolf. Knettergek wordt de 'wolvenman' genoemd. (+)

Eva Hoekes dochter werd met een hamer op haar hoofd geslagen
De dochter van Eva Hoeke (2) kwam met een flinke bult thuis van de crèche. Ze schrok zich kapot, maar dat mag je bij de crèche natuurlijk niet zeggen. Dus vroeg ze in bedekte termen wat er was gebeurd. 'Dat mogen we helaas niet zeggen, maar we hebben zijn ouders erover aangesproken.' (+)

De 'filantrokapitalist' Paul Lister. Beeld Marlena Waldthausen
De 'filantrokapitalist' Paul Lister.Beeld Marlena Waldthausen
Meer over