Volkskrant Ochtend: VS weten zich geen raad met Kim en zijn raketten | In Eindhoven rijdt een bus op mierenzuur

Goedemorgen. Hoe moet Amerika reageren op de steeds verder vliegende raketten die Noord-Korea test? Nog meer sancties? Militaire spierballen? Verder in dit ochtendoverzicht: sportkoepel NOCNSF wilde af van bestuurslid Camiel Eurlings nadat hij een schikking trof voor het mishandelen van zijn vriendin. En in Eindhoven gaat vandaag de eerste door mierenzuur aangedreven bus ter wereld rijden.

null Beeld afp
Beeld afp

Terwijl u sliep

De VS weten zich geen raad met Kim en zijn raketten
Hoe moet de wereld en dan vooral Amerika reageren op de steeds verder vliegende raketten die Noord-Korea test? Nog even en Pyongyang schroeft er een kernkop op. Wat te doen? Nog meer sancties? Militaire spierballen?

Sportkoepel NOCNSF wilde af van Eurlings na mishandeling
Bestuursleden en directie van sportkoepel NOCNSF moeten voortaan een verklaring omtrent het gedrag (VOG) overleggen. Die maatregel kan gevolgen hebben voor Camiel Eurlings, wegens de schikking die het bestuurslid trof na het mishandelen van zijn ex-vriendin in de zomer van 2015. Eerder vroeg NOCNSF hem zich terug te trekken als bestuurslid.

Het groene rijden: de eerste stadsbus op mierenzuur rijdt door Eindhoven
Vandaag gaat in Eindhoven de eerste door mierenzuur aangedreven bus ter wereld rijden. Hoe werkt dat, en hoe revolutionair is de techniek?

Aanhangers Venezolaanse president dringen parlement binnen en vallen oppositie aan
Aanhangers van de Venezolaanse president Nicolas Maduro zijn woensdag bewapend met knuppels en metalen staven het parlement binnengedrongen tijdens een speciale zitting ter gelegenheid van onafhankelijkheidsdag. Zij vielen leden van de oppositie en journalisten aan en tuigden die af.

Oppositiepoliticus Americo De Grazia nadat hij werd aangevallen door aanhangers van president Maduro Beeld afp
Oppositiepoliticus Americo De Grazia nadat hij werd aangevallen door aanhangers van president MaduroBeeld afp

Vandaag in het nieuws

Antiglobalisten protesteren vandaag in het Duitse Hamburg tegen de G20-top, onder de naam 'Welkom in de Hel'. In de Spaanse stad Pamplona vindt vandaag het San Fermín Festival plaats, oftewel het stierenrennen. En de Amerikaanse president Trump bezoekt Polen.

Aanraders van de redactie

Blaast Trump met bezoek delicate relatie Polen en EU op? (+)
Van Angela Merkel, vanaf morgen gastvrouw op de G20 in Hamburg, wordt verwacht dat zij de rol van leider van de westerse wereld op zich neemt. President Trump, die zijn Europese reis in het dwarse Polen begint, heeft nauwelijks interesse in die rol.

Column Bert Wagendorp: Een Nederlandse postbode was op zoek naar zijn identiteit en werd jihadist (+)
17 procent van de jihadgangers heeft een Nederlandse achtergrond. Dat is niet zo vreemd, je ziet wel vaker dat nieuwe gelovigen (oud-atheïsten, voormalige vleeseters, ex-rokers) hun verse overtuiging met grote gedrevenheid uitdragen en een zekere onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden aan de dag leggen, schrijft Bert Wagendorp in zijn column.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Je kinderen eerder van school halen om op vakantie te gaan? Dat gaat zomaar niet (+)
Rond de vakantietijd worden leerplichtambtenaren ingezet om te controleren of ouders hun kinderen niet eerder van school halen om bijvoorbeeld reiskosten te drukken. In Rotterdam lijkt die aanpak succesvol.

De razendsnelle opmars van het broertje van de bitcoin (+)
Van 7,50 euro naar bijna 350 euro in nog geen half jaar? Geen wonder dat er opwinding is over de cryptomunt ethereum. Maar dit bitcoin-alternatief, dat allerlei toepassingen mogelijk maakt, is een riskante belegging.

De razendsnelle opmars van het broertje van de bitcoin. Beeld Han Hoogerbrugge
De razendsnelle opmars van het broertje van de bitcoin.Beeld Han Hoogerbrugge

Regisseur Kelly Reichardt: 'Interessant hoe anders naar ambitie wordt gekeken bij de seksen' (+)
Ze mijdt het mannenbolwerk van de filmwereld als de pest, en intussen werkt regisseur Kelly Reichardt stilletjes maar zeker aan een prachtig oeuvre. Zo ook haar nieuwste film, Certain Women, een knap gemaakt, bedrieglijk rustig ogend drama.

Het CDA heeft het saaie midden herontdekt (+)
Zo ziet hij het gebeuren: hoe stiller en kleurlozer het CDA is, hoe meer het hart van het regeerakkoord nadert, denkt Pieter Gerrit Kroeger. Ariejan Korteweg zocht hem op in Den Haag.

Kelly Reichardt. Beeld
Kelly Reichardt.Beeld
Meer over