NieuwsbriefVolkskrant Ochtend

Volkskrant Ochtend: Vandaag begint in Polen de klimaattop, maar de gastheer ligt zelf nog aan het infuus van de vervuilers

"Hoeveel kans heb je om geen griep te krijgen als je de griepprik hebt gehaald?"Beeld Daantje Bons

Terwijl u sliep

Hoe goed beschermt de griepprik?
Antwoord op lezersvragen over gezondheid, voeding, leefstijl en psyche. Deze week: hoe goed beschermt de griepprik?

Protest Parijs mondt uit in rellen: 270 arrestaties, 110 gewonden en schade aan Arc de Triomphe
Demonstranten in gele hesjes hebben zaterdag op verschillende plekken in Parijs rellen veroorzaakt. Voor de tweede zaterdag op rij is het gele hesjesprotest, begonnen als vreedzame demonstratie tegen de hoge brandstofbelastingen, uit de hand gelopen. De rellen gingen gepaard met meer geweld dan vorige week; 110 mensen raakten gewond.

Hogeschool Rotterdam zeer ongelukkig over diploma-uitreiking aan actievoerende student met bivakmuts
De actie van de 60-jarige student Erwin Sengers, die vrijdagmiddag met een bivakmuts op zijn diploma in ontvangst nam, druist in tegen de gedrags- en integriteitscode van Hogeschool Rotterdam. Dat heeft de hogeschool zaterdag laten weten.

Trump en Xi zien na lang gesprek voorlopig af van nieuwe invoerheffingen
De Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump hebben zaterdagavond in Buenos Aires afgesproken om voorlopig geen nieuwe invoerheffingen meer in te voeren. Tijdens een diner op de G20-top in de Argentijnse hoofdstad kwamen de regeringsleiders een staakt-het-vuren van 90 dagen overeen. In die periode willen zij de handelsbesprekingen hervatten.

Vandaag in het nieuws

In het Poolse Katowice begint vandaag een tweeweekse klimaattop. En een topper in de Eredivisie: Feyenoord ontvangt koploper PSV.

Aanraders van de redactie

Polen verslingerd aan kolen, hoe een Silezisch dorp (vergeefs) strijdt tegen een kolenmijn
De nieuwe kolenmijn in Imielin komt er waarschijnlijk gewoon, maar niet zonder verzet. Het Poolse ‘Asterix-dorp’ bindt de strijd aan in een land dat nog altijd bezig is met het maken van een economische inhaalslag. 

Staaloverschot? Niet bij Tata India
Ook al zwemt de wereld in het staal, in India produceert Tata Steel er nog on­ge­breideld op los in hightechfabrieken. Staal is een van de sleutels naar welvaart voor de 1,3 miljard inwoners.

Tata Steel India.

De luisterhemel binnen handbereik: nieuwe initiatieven gaan het streamen van klassieke muziek verbeteren
De Volkskrant vergelijkt zeven oude en nieuwe aanbieders.

Een bescheiden trend in bordspellenland: spellen met een wetenschappelijk sausje
Wetenschapsredacteur en spelletjesliefhebber George van Hal besloot er drie te spelen, mét experts uit het betreffende vakgebied.

‘Ik heb een hartstikke leuk leven, maar ik vind er eigenlijk niks meer aan’
Direct na het overlijden van haar man moest Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman aan de bak met de romantische komedie All you need is love, over de liefde en - jawel - dood.

Lekker gesprek in Amsterdamse broodjeszaak over familieruzies
De vrouw die in de Amsterdamse broodjeszaak naast Eva Hoeke zat, wees op een foto in De Telegraaf van André Hazes jr. en zei: ‘Dat vind ik nou zo zónde, dat die jongen mot heb met zijn moeder en zijn zus. Het schijnt dat 45 procent van de mensen ruzie heb met ze familie, wist je dat?’

Meer over