NieuwsbriefOchtend

Volkskrant Ochtend: Trump schoffeert May, handelsakkoord op de tocht | Wat voetballers met hun kapsels zeggen

Goedemorgen. Donald Trump is op bezoek in het Verenigd Koninkrijk, waar hij wordt getrakteerd op een rondje golf en thee met koningin Elizabeth. Maar de relatie met premier Theresa May, die onder vuur ligt vanwege muitende brexiteers, is moeizaam. Zal Trump meewerken aan het verzwakken van haar positie? Verder in deze ochtendnieuwsbrief: Hoe president Daniel Ortega (Nicaragua) van linkse held naar dictator ging en wat zeggen voetballers met hun kapsels?

Trump is op bezoek in Groot-Brittannië. 
 Beeld AFP
Trump is op bezoek in Groot-Brittannië.Beeld AFP

Terwijl u sliep

Trump schoffeert May in Sun-interview, handelsakkoord met VK op de tocht

Donald Trump is op bezoek in het Verenigd Koninkrijk, maar mijdt hoofdstad Londen als de pest - hij wordt er gezien als paria. Ook de relatie met premier Theresa May, die onder vuur ligt vanwege muitende brexiteers, is moeizaam. Liever zou Trump een Brits-Amerikaans handelsakoord sluiten met Nigel Farage of Boris Johnson. Zal Trump meewerken aan het verzwakken van May’s positie?

North Sea Jazz: stokoud en springlevend
Vandaag start North Sea Jazz Festival. De redactie omcirkelde deze zeven highlights in het programma, van golden oldies tot vers talent en van Philly tot Togo.

4,7 miljard dollar schadevergoeding na eierstokkanker door asbest in talkpoeder

Een jury in het Amerikaanse St. Louis heeft donderdag een schadevergoeding van bijna 4,7 miljard dollar (zo'n 4,4 miljard euro) toegewezen aan 22 vrouwen en hun families. Die beschuldigen de fabrikant van verzorgingsproducten Johnson & Johnson ervan dat asbest in talkpoeder van het bedrijf heeft bijgedragen aan eierstokkanker bij de vrouwen.

Terreur(dreiging)? Dan zet het leger reservisten in voor beveiliging

Bij aanslagen en concrete terreurdreiging gaat het leger reservisten inzetten om strategische locaties te beschermen. Beroepsmilitairen hebben daar geen tijd meer voor. Dit schrijft het AD.

Vandaag in het nieuws

In Ahoy Rotterdam begint het muziekfestival North Sea Jazz, met onder anderen Anderson .Paak en Sevdaliza. Na Trumps bezoek aan de Navo-top in Brussel drinkt de Amerikaanse president nu thee met koningin Elizabeth. En de 17-jarige Angelo S. wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Savannah Dekker. Vandaag is het vonnis

Aanraders van de redactie

Protesten in Nicaragua brengen president Ortega in het nauw
De president van Nicaragua zit in het nauw. Bij protesten tegen zijn repressieve bewind zijn honderden doden gevallen. Vandaag begint een grote staking. Hoe kon de ooit zo bewonderde Daniel Ortega veranderen in een wrede heerser?

100 miljoen in de oorlogskas tegen de drugscriminelen
Justitie gaat de illegale drugsindustrie en de daarmee gepaard gaande verwevenheid van onder- en bovenwereld krachtiger bestrijden, schrijft minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) in een brief aan de Tweede Kamer. Hoe gaat hij dat doen? En wat vinden burgemeesters ervan?

 Ferdinand Grapperhaus gaat drugscriminaliteit aanpakken. Beeld ANP
Ferdinand Grapperhaus gaat drugscriminaliteit aanpakken.Beeld ANP

Geknipt voor het veld
Voetballers zijn veel bezig met hun kapsel. Logisch: het is een van de weinige manieren waarmee spelers zich uiterlijk kunnen onderscheiden. Maar wat willen ze zeggen met hun haar?

Peter Buwalda voelt zich tijdens het voeren van de kippen als Adolf Hitler die met een kleuter op de foto gaat; een tikje huichelachtig.
Ter compensatie verdiept hij zich deze dagen in de kippenziel, leest over ze, benadert ze holistischer dan voorheen. De filet voorbij – zou je kunnen zeggen.

Calais is zelfverzekerd over WK-winst, maar niet iedereen denkt er zo

Het kampioenselftal met Zidane gold in 1998 als toonbeeld van een multicultureel Frankrijk. Ook dit keer is het enthousiasme overweldigend, zelfs in Calais, een bolwerk van Le Pen. Maar niet iedereen staat te juichen.

Verschrompelde pissebeddenlijkjes vullen de vloer van het halletje van Sheila Sitalsing
Ze beziet deze tragedie en had er een groot actueel verhaal bij bedacht. Een verhaal dat het een zomer lang in de nieuwscyclus had kunnen volhouden. Ze had u dit verhaal graag gegund, maar helaas stak Google er een stokje voor.

Meer over