Volkskrant Ochtend: Rechtbank buigt zich over Marokkaanse geestuitdrijving | Hoe staat uw pensioen ervoor?

Goedemorgen. Voor het eerst behandelt een Nederlandse rechtbank een zaak rond een Marokkaanse geestuitdrijving. Wij spraken de verdachte: een moeder die de handen van haar zoon in de oven zou hebben gehouden om de djinn te verdrijven. Ook in uw ochtendnieuwsbrief: dit doet het kabinet voor uw pensioen, en waar Amsterdam gek wordt van de toeristen, wil Den Haag er juist meer.

Redactie
null Beeld Eleni Debo
Beeld Eleni Debo

Terwijl u sliep

Nederlands-Marokkaanse vrouw beschuldigd van kindermishandeling bij geestuitdrijving
Het Openbaar Ministerie beschuldigt een 39-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst van langdurige mishandeling van haar inmiddels 9-jarige zoon om een djinn uit te drijven. Zij moet donderdag voor de rechtbank verschijnen van Roermond.

Op LinkedIn is iedereen tegenwoordig creatief en gepassioneerd
Had Leonardo da Vinci nu geleefd, dan zou hij zichzelf op zijn LinkedIn-pagina waarschijnlijk niet hebben omschreven als 'innovatief', 'creatief' of 'gespecialiseerd in de sfumato-techniek'. Want bij werkgevers val je met dit soort zoekwoorden niet meer op, omdat bijna iedereen zich tegenwoordig innovatief, creatief of specialist noemt op LinkedIn. Dit blijkt uit LinkedIns toptien van meest gebruikte woorden op LinkedIn-pagina's in 2017.

Musical Annie M.G. Schmidt grote winnaar bij Musical Awards; vooral Nederlandse producties vallen in de prijzen
De biografische musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt is woensdagavond in het AFAS Circustheater in Scheveningen met vier Musical Awards de grote winnaar geworden van het jaarlijkse prijzengala, dat werd uitgezonden door Avrotros.

Brits liefdadigheidsgala blijkt bacchanaal vol handtastelijkheden; organisatie heft zichzelf op
De Britse Presidents Club, een liefdadigheidsorganisatie, heeft woensdag besloten zichzelf na 33 jaar op te heffen en geen liefdadigheidsgala's meer te organiseren. Het drastische besluit volgt op onthullingen in de Financial Times over handtastelijkheden en andere vormen van seksuele intimidatie tijdens een recent diner in avondkleding.

De rode loper tijdens het Musical Awards Gala 2018 Beeld anp
De rode loper tijdens het Musical Awards Gala 2018Beeld anp

Vandaag in het nieuws

Ruim 200 kinderen nemen vandaag voor één dag de baan over van Nederlandse ceo's, politici en hoofdredacteuren. G20-voorzitter Macri presenteert de agenda voor 2018 van de rijkste twintig landen. Een delegatie van Noord-Korea komt in Zuid-Korea de locatie van de Winterspelen inspecteren.

Aanraders van de redactie

Een geestuitdrijving moest haar zoon van een djinn verlossen: 'De imam zei dat er een geest was'
Voor het eerst behandelt een Nederlandse rechtbank een zaak rond een Marokkaanse geestuitdrijving. Kindermishandeling, zegt justitie. De verdachte doet hier haar verhaal. 'De imam zei dat er een geest was.' (+)

In pensioenenstrijd krijgt 50Plus plots wind in de rug van GroenLinks
In navolging van 50Plus, SP en PVV vragen nu ook de bonden het kabinet om actie om de niveaus van de pensioenen op te krikken. Waarom doet 'de politiek' niets? (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Den Haag droomt van een hofstad vol dagjesmensen
Terwijl Amsterdam zich steeds wanhopiger afvraagt hoe de aanzwellende stroom toeristen in goede banen te leiden is, wil Den Haag juist meer bezoekers lokken. Je zou denken dat er genoeg te beleven is in de hofstad - het Mauritshuis, het Binnenhof, Madurodam, de Pier van Scheveningen, maar nee. (+)

Matt Damon is helemaal op zijn plek als tot miniatuurmens gekrompen burgerman
Hollywoods ideale filmster Matt Damon (47) beleefde een zonderling filmjaar, zonder blockbusterhits en met wat #MeToo-ophef. Maar hij is op z'n plek als tot miniatuurmens gekrompen burgerman in Alexander Payne's ecologische sciencefictionkomedie Downsizing. (+)

Deze meeuw heeft de tijd van zijn leven in Madurodam Beeld anp
Deze meeuw heeft de tijd van zijn leven in MadurodamBeeld anp

Hij is de Pep Guardiola van human resource management
Hij heeft het niet zo op coaches en nog minder op beoordelingsgesprekken. Hoogleraar organisatiepsychologie Frederik Anseel doet zijn onorthodoxe aanpak uit de doeken. (+)

Hoe Pia Dijkstra een documentaire inzet om de donorwet te redden
Ariejan Korteweg is bij de lancering van een minidocumentaire waarin Dijkstra in gesprek ging met (ex-)patiënten in Rotterdam: 'Het zaaltje leek gevuld met doodgewone mensen. Zodra het gesprek op gang kwam, bleek dat anders te liggen. De een had een nier afgestaan aan zijn zoon, een ander had een nieuwe long gekregen, een derde wachtte op een hart.' (+)

Matt Damon in Downsizing Beeld
Matt Damon in DownsizingBeeld
Meer over