Volkskrant Ochtend: PvdA wil 50 miljard voor derde noodpakket | Rechtbank Amsterdam moet oordelen over verplicht mondkapje

Redactie
PvdA-leider Lodewijk Asscher. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
PvdA-leider Lodewijk Asscher.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Vandaag in het nieuws

PvdA wil 50 miljard voor derde noodpakket en investeringen. Een groot deel van de miljarden gaat naar woningbouw, infrastructuur, de culturele sector en her- en bijscholing van werknemers die hun baan dreigen te verliezen.

Het gevecht om de stemmen in de post valt voor de Democraten bijna niet te winnen. President Trump waarschuwt voor – onbewezen – ‘grootscheepse fraude’, en weigert extra geld voor de krap bemande posterijen uit te trekken.

Rechter moet oordelen over ‘hygiëne-nikab’. Bij de rechtbank in Amsterdam dient een kort geding tegen de plicht om in bepaalde delen van de stad een mondkapje te dragen.

Niet een algoritme, maar docenten gaan de doorslag geven bij het vaststellen van Britse eindexamenresultaten. Dat heeft de Britse minister van Onderwijs maandag bepaald onder druk van scholierenprotesten.

Liveblog - Universiteit VS na één week alweer dicht | Start schooljaar Aruba uitgesteld

Aanraders van de redactie

Volgens Loekasjenko schiet buurman Poetin hem te hulp, mocht hij nog verder in het gedrang komen. De recente geschiedenis leert dat de Russische president voor dat soort interventies niet terugschrikt. Kan Loekasjenko op Poetin rekenen?

Twitter lag nog na te smeulen onder een dikke laag zigeunersaus, toen Opzij alweer een verse smulkwestie opdiende, schrijft columnist Jean-Pierre Geelen. ‘Wanneer in de loden ernst van inclusiviteit en antiracisme geen enkele ruimte meer is voor subtiliteit, nuance of humor, zijn we ver van huis.’

Het gevecht om de stemmen in de post valt voor de Democraten bijna niet te winnen. President Trump waarschuwt voor – onbewezen – ‘grootscheepse fraude’, en weigert extra geld voor de krap bemande posterijen uit te trekken.

Met zijn twee huisgenoten stuurde Klaus Stroink tijdens de lockdown in Spanje elke dag een liedje de wereld in vanaf hun dakterras. Dat sloeg aan: hun groep Stay Homas sleepte het land door de quarantaine.

De gevestigde macht gunt rappers niet wat ze toekomt, vindt rapper Rafello (30) uit Almere. Als een jonge generatie het straks overneemt, gloort er een nieuwe wereld.

Elke week een portret van een kind op zijn favoriete plek. Vandaag: Yesse Willemsen (8). ‘Mijn geheim is dat ik vaak stiekem later ga slapen dan mijn broertje.’

Meer over