Volkskrant Ochtend: Psychische zorg voor jongeren moet beter | Oranje moet vanavond winnen van Frankrijk, kan dat?

Goedemorgen. Kinderen met psychiatrische problemen wachten vaak eindeloos op de juiste hulp. Staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid) gaat afspraken maken met de betrokkenen in de geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd. Verder in deze nieuwsbrief: hoe Domhnall Gleeson het geheime wapen van Hollywood werd.

Redactie
Demissionair premier Mark Rutte ontmoette in juni 2017 de nieuwe Franse president Emmanuel Macron op het Elysee-paleis. Beeld ANP
Demissionair premier Mark Rutte ontmoette in juni 2017 de nieuwe Franse president Emmanuel Macron op het Elysee-paleis.Beeld ANP

Vandaag belangrijk

Terreurverdachte Rotterdam is online-lokterrorist: 'Zijn enige doel was terroristen ontmaskeren'
Terreurverdachte Jimmy F. (22), die vorige week werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een aanslag op een concert in Rotterdam, was in werkelijkheid zelf op jacht naar terroristen. Dat blijkt uit gesprekken die de Volkskrant voerde met bronnen en documenten en chatconversaties die de krant inzag.

Kinderen met psychiatrische problemen wachten vaak eindeloos op de juiste hulp
De zorg voor jongeren met complexe psychische problemen moet beter. Staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid) gaat hierover afspraken maken met de betrokken in de geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd, schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.

Nederlandse kennisinstellingen gaan overheden adviseren: 'Betere wapens tegen klimaatverandering nodig'
Veertien Nederlandse kennisinstellingen gaan wereldwijd overheden en bedrijven adviseren hoe ze weerbaarder kunnen worden tegen de gevolgen van klimaatverandering. De bestaande kennis wordt te weinig gebruikt, vinden ze.

Storm Harvey zwakt af, maar dodental blijft stijgen
Na dagen van hevige regenval en overstromingen in de Amerikaanse staten Texas en Louisiana begint storm Harvey eindelijk in kracht af te nemen. In de overstroomde stad Houston zakt het water en kunnen reddingswerkers de schade opnemen. Het dodental is in de nacht van woensdag op donderdag gestegen tot 31.

De gevolgen van orkaan Harvey. Beeld afp
De gevolgen van orkaan Harvey.Beeld afp

Vandaag in het nieuws

Precies 20 jaar geleden kwam prinses Diana om bij een verkeersongeluk. Premier Rutte bezoekt de Franse president Macron. Daarna gaan ze naar Frankrijk - Nederland. De landbouwcommissie van het Europarlement hoort de Europese commissie over het eierschandaal.

Aanraders van de redactie

Als je dochtertje zegt: 'Spring jij maar van het balkon, mama'
Ouders van kinderen met ernstige psychische problemen voelen zich in de steek gelaten door de geestelijke gezondheidszorg. Waarom is het zo moeilijk deze kinderen goed te helpen? Zeven verklaringen, en hoe het beter kan. (+)

Bert Wagendorp - Stond daarom het hele Binnenhof wekenlang op stelten?
'Al gehoord? De crisis is afgewend!' Hoe dan ook, twee maanden van spanning kwamen er in één keer uit. Waar ging de crisis ook maar weer over? Over de salarissen in het basisonderwijs. Vijf jaar lang hadden we daar weinig over gehoord, maar in juni zag de nieuwe leider van de PvdA het licht en ging hij er met gestrekt been in: lonen omhoog of hij liet het kabinet vallen. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Weet Oranje het tij te keren tegen de Fransen?
Vanavond speelt Oranje in de kwalificatiereeks voor het WK tegen Frankrijk. Winst zal Nederland dicht bij rechtstreekse kwalificatie brengen. Maar hoe realistisch is dat? (+)

Hoe het Britse Koninklijk Huis na Diana's dood (donderdag 20 jaar geleden) uit de as herrees
De plotselinge dood van prinses Diana, vandaag twintig jaar geleden, maakte een eind aan de oorlog tussen haar en het Britse vorstenhuis. Terwijl de herinnering aan haar vervaagt, worden de Windsors steeds populairder.

undefined

In de afgelopen weken is er een kleine opleving van de Diana-mania geweest. Beeld AFP
In de afgelopen weken is er een kleine opleving van de Diana-mania geweest.Beeld AFP

Domhnall Gleeson schittert in bijrollen, nu weer naast Tom Cruise
Met zijn lelieblanke huid en rossige haar is acteur Domhnall Gleeson multi-inzetbaar. Nu speelt hij met Tom Cruise in de film American Made, het plezier spat van het scherm. Gaat hem dat echt zo makkelijk af, als zoon van Brendan? (+)

Ariejan Korteweg in Den Haag - Hoe de huisstijl van de PVV de boodschap verzacht
Sinds die nieuwe huisstijl is het alsof Wilders wat minder verontwaardigd klinkt. We lijken Wilders' woorden met een korreltje zout te mogen nemen. Zoiets van: er staat dan wel 'Alle moskeeën dicht', maar u begrijpt zelf ook dat dit niet kan. (+)

Acteur Domnhnall Gleeson is specialist in bijrollen. Beeld Getty
Acteur Domnhnall Gleeson is specialist in bijrollen.Beeld Getty
Meer over