Volkskrant Ochtend: overheid wil betere hulp voor 'spookjongeren' en wie kiest Wilders?

Goedemorgen. De overheid wil betere hulp voor 'spookjongeren'. Ze zijn 'buiten beeld', zitten niet op school, hebben geen diploma en geen baan. De overheid probeert hen op te sporen en weer aan de slag te krijgen. Verder in het ochtendoverzicht: een minnaressenverdrijver in China en wie kiest Wilders voor zijn kandidatenlijst?

Geert Wilders Beeld anp
Geert WildersBeeld anp

Terwijl u sliep

Overheid wil betere hulp voor 'spookjongeren'

De overheid heeft vastgelegd dat een deel van de 'spookjongeren' de komende tijd geholpen moet worden bij het halen van een diploma of het vinden van een baan. Deze jongeren bevinden zich tot nog toe buiten beeld van de autoriteiten, omdat ze niet op school zitten, geen diploma, baan of uitkering hebben en niet ingeschreven staan als werkzoekende.

Terugkerende wintersporters wacht zware terugtocht

De komende dagen daalt de temperatuur tot onder het vriespunt en is er grote kans op winterse buien. Dat kan in het weekeinde leiden tot flink wat oponthoud op de weg, zo meldt Weerplaza. Vooral terugkerende wintersporters moeten rekening houden met een zware terugtocht.

Nieuwe editie Mein Kampf al 85.000 keer verkocht

De nieuwe wetenschappelijke editie van Hitlers boek Mein Kampf is een jaar na de verschijning al 85.000 keer over de toonbank gegaan. 'Deze verkoopcijfers hebben ons overvallen, daar had niemand rekening mee gehouden', zei de directeur van het Zuid-Duitse Instituut voor Hedendaagse Geschiedenis Andreas Wirsching over de uitgave.

Deutsche Bank treft opnieuw miljoenenschikking in VS

Deutsche Bank heeft met een nieuwe schikking opnieuw een rechtszaak tegen de bank in de Verenigde Staten kunnen afwenden. De financiële instelling heeft ingestemd met een betaling van 95 miljoen dollar (91 miljoen euro) wegens belastingontduiking, meldt het openbaar ministerie in New York.

Mein Kampf Beeld afp
Mein KampfBeeld afp

Vandaag in het nieuws

Wie gaat er in 2017 hoeveel op vooruit? Loonstrookverwerker ADP komt om 10:00 uur met de voorlopige berekening.

Vanmiddag beslist de rechter of de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, Hui Wang, 2,3 miljoen euro moet betalen aan de voetbalclub. Vandaag dient ook het kort geding over de biografie van oud-wielrenner Thomas Dekker. Zijn voormalig manager Jacques Hanegraaf wil een nieuwe druk van het boek tegenhouden.

Aanraders van de redactie

Wie kiest Wilders voor zijn kandidatenlijst?

Rond de PVV-lijst voor de Kamerverkiezingen, die binnenkort bekend wordt, hangt zoals altijd veel mist. Bekend is wel dat de meeste aspirant-Kamerleden waarschijnlijk uit de 'familiekring' van Wilders zullen komen. Wie kunnen dat zijn? U leest het hier.

Bert Wagendorp: 'Elfstedentochtuitzendingen zijn oefeningen in nostalgie'

Nu het er al enige tijd slecht voorstaat met de ijsomstandigheden, tracht de NOS de moed erin te houden met de integrale herhaling van oude Elfstedentochten. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Niet 'gewoon een beetje lui'

Net als 66 duizend andere jongeren had Nick geen opleiding, geen baan en geen uitkering. Van jongeren met vaak complexe problemen is onbekend wat ze doen. Ze zijn 'buiten beeld'. De overheid probeert hen op te sporen en weer aan de slag te krijgen. Bij Nick heeft het gewerkt. (+)

Is Brimstone dan eindelijk een feministische western?

In Brimstone, volgende week in première, stelt regisseur Martin Koolhoven vrouwenonderdrukking in het Wilde Westen aan de kaak. Is dit dan eindelijk een feministische western? (+)

'Spookjongeren' zijn die jongeren die onder de radar blijven van de hulpinstanties. Geen uitkering, geen school, geen baan. Beeld anp
'Spookjongeren' zijn die jongeren die onder de radar blijven van de hulpinstanties. Geen uitkering, geen school, geen baan.Beeld anp

Geldvraag: 'Waarom kan ik onze bankrekening niet opheffen?'

Ik ben penningmeester van een muziekvereniging die zichzelf opheft wegens een gebrek aan leden. Wij kunnen onze zakelijke bankrekening bij de Rabobank niet sluiten omdat de bank een tegenrekening wil weten. En die heeft de vereniging niet, want die wordt juist opgeheven. Hier leest u het antwoord.

Marije Vlaskamp in Chengdu: 'Minnaressenverdrijving in China bloeiende bedrijfstak'

Scheiden is niet de enige uitweg, zegt minnaressenverdrijver Luo Rong. 'Ik kan uw man aan de tengels van die minnares ontfutselen. Het duurt een maand of een jaar, maar uw man komt terug.' Een huwelijk op de rails helpen na overspel: het kan, maar het is niet goedkoop. De tarievenlijst van firma Familiegeluk hangt prominent op kantoor. (+)

Minnaressenverdrijver Luo Rong. Beeld Wassink Lundgren
Minnaressenverdrijver Luo Rong.Beeld Wassink Lundgren
Meer over