Volkskrant OchtendVrijdag 11 december

Volkskrant Ochtend: Kwart van jonge dokters overweegt te stoppen met opleiding | Griekse verblijfsstatus overvalt asielzoekers in Nederland

Studenten geneeskunde die net aan hun co-schappen zijn begonnen krijgen les met een VR-bril.  Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Studenten geneeskunde die net aan hun co-schappen zijn begonnen krijgen les met een VR-bril.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Nieuws

Een op de vier jonge artsen denkt aan stoppen met de opleiding. De hoge werkdruk en het opleidingsklimaat in het ziekenhuis gaan ten koste van het werkplezier.

Inlichtingendienst AIVD heeft onder druk van het ministerie van Buitenlandse Zaken informatiesystemen goedgekeurd ondanks gebreken in de beveiliging.

Drie maanden voor de verkiezingen van 17 maart wordt het CDA onthoofd: vice-premier Hugo de Jonge trekt zich terug als lijsttrekker.

Onder asielzoekers die dit jaar via Griekenland naar Nederland zijn gereisd, is grote onrust ontstaan nu een aantal van hen totaal onverwacht een Griekse verblijfsstatus heeft gekregen.

Het Amerikaanse weekblad Time heeft aankomend president Joe Biden en zijn aanstaand vicepresident Kamala Harris verkozen tot Persoon van het Jaar 2020.

Aanraders

21,7 miljoen vaccins - goed voor ruim 10 miljoen ingeënte Nederlanders - en dat voor 1 juli. Bluf, of een reële verwachting?

De klimaatcrisis is een ramp die zich al aan het voltrekken is, schrijft Bert Wagendorp in zijn column. ‘Of wordt het coronavirus de redding van onze planeet?’

Al jaren slaagt het ministerie van Buitenlandse Zaken er niet in vertrouwelijke informatie goed te beveiligen. Gevoelige documenten slingeren rond en systemen zijn niet op veiligheid getest.

Test uw kennis over het nieuws van afgelopen week: Ralph Hamers, Greenpeace, coronabeleid en Polen: na deze twaalf vragen bent u weer helemaal op de hoogte.

Olaf Kemerink werd onlangs gekozen tot voorzitter van jongerenafdeling Rood, niet lang daarna werd de geldkraan dichtgedraaid. In een interview legt hij uit waarom hij bij de SP wil blijven.

Verslaggever Margriet Oostveen gaat langs in Woensdrecht. Een van de weinige Nederlandse gemeenten met meer dan het landelijk gemiddelde aan vrouwelijke raadsleden.

Meer over