Volkskrant Ochtend: Kensington wint Popprijs | Waarom kan vloeken zo lekker zijn?

Goedemorgen. De Utrechtse band Kensington heeft vannacht de Popprijs gewonnen. Ook in uw ochtendnieuwsbrief: keihard vloeken kan soms zó lekker zijn. Maar waarom eigenlijk?

null Beeld anp
Beeld anp

Terwijl u sliep

Van Utrechts rockbandje tot onwaarschijnlijk populaire stadionact: Kensington wint Popprijs voor uitzonderlijke prestaties
De Utrechtse band Kensington heeft de Popprijs 2018 gekregen, de prijs voor een Nederlandse popact die het afgelopen jaar iets uitzonderlijks heeft gepresteerd. Kensington kreeg de prijs zaterdagavond op het podium van de Grote Zaal in de Oosterpoort tijdens festival Noorderslag, en werd door het publiek hartstochtelijk toegejuichd.

Maurice de Hond weigert onterecht ontvangen onderwijsgeld iPadschool terug te betalen
De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) eist ruim 2 ton terug van het bestuur van de voormalige iPadschool van Maurice de Hond. Op de school werd al maanden geen les meer gegeven, terwijl er wel geld binnenkwam. De Hond noemt de claim onterecht en weigert te betalen.


null Beeld anp
Beeld anp

Wilders tijdens demonstratie: 'We wonen niet in Marokko'
Tussen de zevenhonderd en duizend mensen verzamelden zich zaterdagmiddag op het Rotterdamse Stationsplein om deel te nemen aan een PVV-demonstratie tegen het kabinet Rutte-III en de 'islamisering' van Nederland.

Coca Cola gaat flessen recyclen: 'De wereld heeft een afvalprobleem en wij een verantwoordelijkheid'
Coca Cola wil in 2030 voor elke fles die wereldwijd wordt verkocht ook een fles recyclen. 'De wereld heeft een afvalprobleem en wij hebben de verantwoordelijkheid om dat op te lossen', zei Coca Cola-topman James Quincey zaterdag. Hij lanceerde zijn eigen World Without Waste campagne.

Vandaag in het nieuws

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson brengt een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Tillerson vervangt de Amerikaanse president Donald Trump die zijn bezoek heeft geannuleerd. De winterstop in de Eredivisie is voorbij en de Klassieker staat gelijk op het programma: om 14.30 uur gaat Feyenoord op bezoek bij Ajax.

Aanraders van de redactie

Romana Vrede zoekt een plek voor haar zoon met verstandelijke beperking, midden in de samenleving
De zoon van actrice Romana Vrede heeft klassiek autisme en een verstandelijke beperking. Hij is vrijgesteld van de leerplicht en zal nooit hoeven te werken. Maar Vrede wil een plek voor haar zoon, niet naast maar midden in de samenleving. (+)

Waarom vloeken we eigenlijk? @#$%&!!!
Keihard vloeken kan soms zó lekker zijn. Maar waarom eigenlijk? Anna Kiosse schreef er een boek over. @#$%&!!! (+)

Kellyanne Conway: de vrouw die consequent blijft liegen voor de baas
Ze zit even in de coulissen, maar Kellyanne Conway is klaar voor een terugkeer. Want als je het een jaar volhoudt in het Witte Huis van Donald Trump, dan ben je iemand. Ze is altijd bereid voor hem in de bres te springen, al lijkt ze hem niet eens te mogen. (+)

'Mijn zoon vindt mij een lulvader, ja'
Hij heeft een 'fenomenale lust tot actie', zegt acteur Peter Faber. Dat kun je wel zeggen: vijf kinderen uit vijf huwelijken heeft hij en hij is de afgelopen twaalf jaar acht keer verhuisd. (+)

Is de lightrail hét medicijn voor een dichtslibbende Randstad?
Vervoerders en wethouders uit de Randstad waarschuwen in een open brief voor een verkeersinfarct. Zij zweren bij lightrailverbindingen. Is dit hét medicijn voor een dichtslibbende Randstad? (+)

Misschien kan iedereen bij de volgende beeldenstorm beter toch echt gewoon thuis blijven
'We waren kapot. Eén onjuiste prognose met alle chaos van dien', schrijven de Betrouwbare mannetjes. (+)

Kellyanne Conway Beeld photo_news
Kellyanne ConwayBeeld photo_news
Meer over