Volkskrant OchtendDonderdag 26 november

Volkskrant Ochtend: Kan Trump zichzelf gratie verlenen en zo aan vervolging ontsnappen? | Meer kerstvakantie, minder corona? ‘Niet goed voor werkende ouders, kinderen en economie’

Beeld Guus Dubbelman

Nieuws

Alles was mooi aan de voetballer Maradona
Alleen al zijn naam: Diego Armando Maradona. Een dribbel op zich.

Forum stevent hard af op een scheuring nu Baudet alles-of-niets speelt
Thierry Baudet probeert met een alles-of-nietsstrategie de macht over Forum voor Democratie te heroveren. Alle bruggen richting zijn critici zijn verbrand. Een scheuring is onvermijdelijk.

Gemeenten zuchten onder ‘schoonmaaksubsidie voor rijke ouderen’
Meer ‘rijke’ ouderen en ouderen met een middeninkomen laten voor een laag bedrag hun huis schoonmaken op kosten van de gemeente.

Live: Hoogste dodental in VS sinds mei
Volg het laatste nieuws over het coronavirus in dit liveblog.

Versiering voor de feestdagen in de Amsterdamse binnenstad. De feestdagen zullen er dit jaar vanwege de coronacrisis anders uit gaan zien dan andere jaren.Beeld ANP

Aanraders

Meer kerstvakantie, minder corona? ‘Niet goed voor werkende ouders, kinderen en economie’
Het Outbreak Management Team wil onderzoek laten doen naar een extra week kerstvakantie voor middelbare scholieren. Die maatregel zou een rem kunnen zetten op het aantal besmettingen. Een goed idee?

Column: Buiten ging het over een verloren partij, binnen ging het over een verloren jaar
‘Buiten ging het over een verloren partij, binnen ging het over een verloren jaar’, schrijft Sheila Sitalsing. ‘Heel 2018 is verneuzeld aan niets opmerken, dossiers schuiven, voortuintjes aanharken terwijl de achtertuin in de hens stond.’

Kerst in het Verenigd Koninkrijk: een Scrooge wil Boris Johnson niet zijn
De druk om de Kerstviering wegens corona in te perken, was groot. Maar Boris Johnson kon er niet omheen om zijn landgenoten het samenzijn toe te staan.

Kennis over problemen kinderopvangtoeslag bleef maar verdampen bij de ministeries
Tijdens de zevende dag van verhoren in de Tweede Kamer over de toeslagenaffaire komen staatssecretaris Van Ark en ex-staatssecretaris Snel aan het woord. Een van de vragen: hoe kon het dat het toeslagendrama ‘zolang in een dode hoek is blijven liggen’?

Trump verleent gratie aan Flynn. Kan hij ook zichzelf gratie verlenen en zo aan vervolging ontsnappen?
Trump verleent gratie aan Flynn. Kan hij ook zichzelf gratie verlenen en zo aan vervolging ontsnappen?

Hoe griezelig mag het worden, in een film voor kinderen?
De engste kinderfilm aller tijden, The Witches (1990), draait in een nieuwe versie in de bioscoop. Hoe griezelig mag een kinderfilm eigenlijk zijn?

Meer over