Volkskrant Ochtend: Jesse Klaver slaat linksaf: ‘gratis’ zorg en een miljoen woningen erbij | Wat kun je nog doen deze herfstvakantie ?

Politiek leider Jesse Klaver tijdens de campagneaftrap en de presentatie van het verkiezingsprogramma van GroenLinks.  Beeld ANP
Politiek leider Jesse Klaver tijdens de campagneaftrap en de presentatie van het verkiezingsprogramma van GroenLinks.Beeld ANP

Terwijl u sliep

Jesse Klaver slaat linksaf: ‘gratis’ zorg en een miljoen woningen erbij

GroenLinks wil de zorg ‘gratis’ maken. Ze moet voortaan grotendeels worden betaald via de belastingen. De premie voor de zorgverzekering wordt voor iedereen 10 euro per maand, het eigen risico verdwijnt. Zorgverzekeraars worden publieke, regionale zorgfondsen met een regionaal budget.

Live: Arts: ‘Trump niet meer besmettelijk’ | In nog vier regio’s is aantal coronabesmettingen ‘ernstig

Overal in Nederland stijgt het aantal coronameldingen. Van een effect van de nieuwe maatregelen is vooralsnog niets te zien. Volg het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons liveblog.

Onderzoeksrechter legt zaak-Ridouan T. neer om ‘bejegening’ advocaten

Een onderzoeksrechter in het omvangrijke liquidatieonderzoek Marengo tegen Ridouan T. en zestien medeverdachten trekt zich terug vanwege de ‘onaanvaardbare bejegening’ door advocaten.

Aanraders van de redactie

De druk op de intensive care neemt toe: ‘Nul plekken. We zitten vol’

Een korte zomer lang waren de ‘normale’ patiënten terug op de ic, maar nu stroomt het Amsterdam UMC weer vol met covidpatiënten. Maud Effting loopt twee dagen mee op de ic en voelt de spanning bij intensivisten en verpleegkundigen oplopen.

De corona-routekaart (met nieuwe, harde maatregelen) komt eraan

Het kabinet zal dinsdag een corona-routekaart presenteren voor de komende zeven tot acht maanden. Daarop staan nieuwe, harde maatregelen die de tweede golf moeten indammen. Zodat het land weet waar het aan toe is.

Voor wie zijn zelfscankassa’s eigenlijk een verbetering?

Deze week keert Frank Heinen zich tegen de ontmenselijking van het kassawezen. Want we hoeven toch niet mee te gaan met álle ­moderne verschijnselen? Er zijn zaken waar we ons tegen kunnen, nee móéten verzetten.

Waarom komen sommige mensen altijd te laat? En kan de eeuwige laatkomer nog veranderen?

Waarom doet de eeuwige laatkomer eigenlijk wat hij doet? Omdat hij stiekem denkt: mijn tijd is belangrijker dan de jouwe? Ervaringsdeskundige Vera Spaans schreef er een boek over – en vertelt hier hoe dat haar hielp voortaan op tijd te komen.

Wat kun je nog doen deze herfstvakantie ?

De regio Noord heeft herfstvakantie. In normale tijden trekken grote scharen Nederlanders nog even naar het buitenland voor de laatste zonnestralen Dit jaar gooit corona roet in het eten: lang niet elk vakantieland staat open voor Nederlandse vakantiegangers. Waar kan je, behalve in eigen land blijven, nog wel naartoe? En bekijk in onze herfstvakantiegids wat je rondom huis kunt doen deze herfstvakantie.

Meer over