Volkskrant OchtendDinsdag 3 maart

Volkskrant Ochtend: Israëlische premier Netanyahu lijkt af te stevenen op nieuwe ambtstermijn | De Nederlander gaat als een bungeejumper om met het coronagevaar

Aanhangers van Benjamin Netanyahu op een bijeenkomst van de Likoed-partij. Beeld AFP
Aanhangers van Benjamin Netanyahu op een bijeenkomst van de Likoed-partij.Beeld AFP

Terwijl u sliep

Israëlische premier Netanyahu lijkt af te stevenen op nieuwe ambtstermijn

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu stevent af op een nieuwe ambtstermijn. Bij de parlementsverkiezingen van maandag deed zijn Likoed-partij het beter dan de partij Blauw en Wit van uitdager Benny Ganz, een voormalig legerleider.

Liveblog Coronavirus: Hongkong haalt 533 gestrande burgers terug uit Wuhan

Hongkong gaat 533 burgers die al maanden vastzitten in de Chinese provincie Wuhan, dat het zwaarst getroffen is door het coronavirus, terughalen. Voor de repatriatie van de inwoners worden vier chartervluchten ingezet en bij aankomst worden de passagiers 14 dagen in quarantaine geplaatst. Het laatste nieuws houden we bij in dit liveblog.

Reparatie van WW komt op gang: eerste vijf uitkeringen worden overgemaakt

Zeven jaar na de invoering van ‘reparatie’ van de WW-uitkering ontvangen de eerste vijf werklozen een uitkering. Dat worden er later dit jaar waarschijnlijk enkele honderden. Ruim twee miljoen werknemers zijn inmiddels verzekerd voor deze reparatie.

Amy Klobuchar in Salt Lake City op maandag 2 maart 2020. 
 Beeld AP
Amy Klobuchar in Salt Lake City op maandag 2 maart 2020.Beeld AP

Senator Amy Klobuchar geeft race om Democratische nominatie op en steunt Joe Biden

Amy Klobuchar heeft haar kandidatuur voor de Democratische nominatie voor het Amerikaanse presidentschap ingetrokken. De senator uit Minnesota steunt nu de kandidatuur van oud-vicepresident Joe Biden. Dat heeft Klobuchars campagneteam maandag bekendgemaakt.

Vandaag in het nieuws

Stichting van de Arbeid presenteert voorstel voor arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. De voorzitter van de Europese Raad Michel en de Griekse premier Mitsotakis bezoeken de Grieks-Turkse grens. En het is Super Tuesday. Vandaag kiezen de Democraten in veertien staten hun presidentskandidaat. Kiezen ze voor verandering of de status quo?

Aanraders van de redactie

Oliestaat Texas toneel van grootste clash tussen oude en nieuwe Democraten

Dinsdag, op Super Tuesday, vindt in veertien staten in de VS een ideologische botsing plaats tussen twee Democratische opvattingen over de toekomst van het land, tussen revolutie en status quo. Vooral in Texas zal die botsing heftig zijn.

Column: Naast Oeigoeren zijn ook ethische standaarden te koop

Maandag werd bekend hoe de Chinese regering haar Oeigoerse moslimburgers behandelt in fabrieken van ruim 80 internationaal bekende bedrijven. De betrokken merken meldden zeer te hechten aan ‘internationale standaarden’, maar ze betekenen volgens Sheila Sitalsing niet veel: ‘Het zijn de woorden die na elk schandaal klinken.’

De Nederlander gaat als een bungeejumper om met het coronagevaar

De overheid wekt de indruk de coronacrisis wel te kunnen beheersen. De burger wil dat, tot nader order, graag geloven. Maar hoe bedrieglijk is die bezweringsformule? Een analyse over de paniekbestendigheid van Nederlanders.

‘De ander opmerken, en zelf opgemerkt worden: dat is wat zin geeft’

‘Wat is de zin van ons leven?’ Met die vraag startte iedere aflevering van de interviewreeks die Volkskrant-journalist Fokke Obbema in de Volkskrant publiceerde. Lezers krijgen nu ook de kans om die vraag te beantwoorden in een interview met zichzelf. Vandaag: Trees Roose.

Eindelijk kan de vraag worden beantwoord: was paus Pius XII fout in WO II

In een zaal met daarin één non en twintig computers in het Vaticaan liggen sinds maandag de archieven ter inzage waaruit moet blijken of paus Pius XII fout was in WO II of juist een held die vele Joden redde.

Leerlingen van een Italiaanse school bidden bij een portret van Paus Pius XII nadat die was getroffen door een hartaanval in oktober 1958. Beeld Corbis via Getty Images
Leerlingen van een Italiaanse school bidden bij een portret van Paus Pius XII nadat die was getroffen door een hartaanval in oktober 1958.Beeld Corbis via Getty Images
Meer over