Volkskrant OchtendZaterdag 25 juli

Volkskrant Ochtend: Het virus laait op, maar niet (alleen) door jongeren | Trump is een campagne van angst begonnen

Na de annulering van het echte festival organiseren jongeren een alternatief Zwarte Cross in een weiland. Beeld Marcel van den Bergh
Na de annulering van het echte festival organiseren jongeren een alternatief Zwarte Cross in een weiland.Beeld Marcel van den Bergh

Nieuws

Het virus laait op, maar niet (alleen) door jongeren. Hoe moet het dan wel, willen we een nieuwe uitbraak voorkomen?

Federale agenten en lokale ordediensten zijn vrijdag het Chinese consulaat in Houston binnengedrongen.

Het kabinet wil Nederlanders die terugkeren uit een risicogebied laten testen, ook als ze geen klachten hebben.

Frank de Boer is niet langer trainer van Atlanta United. Beide partijen hebben na onderling overleg besloten uit elkaar te gaan.

Met een angstcampagne tegen zijn rivaal Biden probeert Trump de Amerikaanse kiezer voor zich te winnen. Of dat de beste strategie is, is nog maar de vraag.

Aanraders van de redactie

Psychiater Esther van Fenema: ‘Bij veel dingen die ik doe is woede een drijfveer’. Als lijsttrekker van NLBeter wil ze immigratie ter discussie stellen.

Siberië komt in opstand tegen ‘tsaar’ Poetin. In Chabarovsk gaan tienduizenden mensen de straat op omdat ze woedend zijn op Poetin omdat die hun gouverneur heeft laten opsluiten.

Mag ik je baas spreken? Hoe ‘Karen’ het archetype van de vervelende witte vrouw werd. Waar komt het typetje vandaan? En is het niet enorm seksistisch?

Een zuivere safe space bestaat niet, schrijft columnist Nadia Ezzeroili. ‘Laat de rel rondom de Amsterdamse club De School zien.’

‘Na een leven ploeteren, proberen, mislukken en opstaan weet ik dat familie het dierbaarste in mijn leven is’. Een gesprek met journalist en programmamaker Hanneke Groenteman.

Picknick met de Italiaanse slag: met Van Bovens tips en recepten voor een complete picknick zit je al gauw prinsheerlijk op een kleedje.

Meer over