NIEUWSBRIEF10/11/2020

Volkskrant Ochtend: Het idealistische Duits-Turkse echtpaar achter het Pfizer-vaccin | Zo gaat Biden de relatie met China oplappen

Nieuws

In deze koelcellen wordt het covidvaccin van farmaceut Pfizer bewaard. Beeld Jeremy Davidson / Pfizer
In deze koelcellen wordt het covidvaccin van farmaceut Pfizer bewaard.Beeld Jeremy Davidson / Pfizer

‘s Werelds eerste werkzame coronavaccin is het geesteskind van een idealistisch Duits-Turks oncologenechtpaar.

Armenië en Rusland sluiten deal met Azerbeidzjan over einde conflict Nagorno-Karabach. Na de bekendmaking braken grootschalige onlusten uit in de Armeense hoofdstad Jerevan.

Biden wil als een van zijn eerste zaken de coronapandemie gaan aanpakken. Een taskforce, met enkele opvallende kopstukken die door Trump waren ontslagen, moet het virus onder controle krijgen.

Zwangere docenten wiens verlof in de schoolvakantie valt hebben recht op compensatie van hun vakantiedagen, oordeelt de Hoge Raad.

Het 50ste International Film Festival Rotterdam vindt, zoals gebruikelijk, plaats in februari, maar krijgt in verband met de coronamaatregelen ook een zomerse editie in juni.

Aanraders

Joe Biden en Xi Jinping in 2013. Beeld REUTERS
Joe Biden en Xi Jinping in 2013.Beeld REUTERS

De puinhopen van vier jaar Trump: zo gaat Biden de relatie met China oplappen.

Ga vooral op eigen risico rondwandelen in de Gamma, maar een geïsoleerde plek in een bioscoopzaal reserveren is strafbaar. De overwerkte crisisbestrijders komen ermee weg, want de zoomende pyjamamensen zijn te moe, schrijft Sheila Sitalsing.

Het kabinet wil het verkopen en afsteken van vuurwerk met Oud en Nieuw eenmalig volledig verbieden. Goed idee? ‘We hebben zo’n klotenjaar achter de rug. Laten we dit alsjeblieft nog afsluiten met een geweldig feest. Daar hoort vuurwerk bij.

Terwijl de toeristen wegblijven, hebben migranten de Canarische Eilanden herontdekt als route naar Europa. Ze worden opgevangen in de resorts, maar voor de migranten op de Canarische Eilanden is het écht geen vakantie.

Test uw kennis over pensioenen: Door de vergrijzing komt het Nederlandse pensioenstelsel in de knel. Wat weet u over pensioenen?

Tasha Arlova negeerde Loekasjenko toen ze in Belarus woonde – nu protesteert ze vanuit Nederland. Verslaggever Margriet Oostveen zocht haar op.

Meer over