Volkskrant OchtendZondag 6 december

Volkskrant Ochtend: Handlangers van Assad in Nederland: hoe bewijs je hun misdaden? | De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó is zondag een David zonder katapult

Nieuws

Een vrouw loopt door de verwoeste straten van de Syrische hoofdstad Damascus. Beeld Reuters
Een vrouw loopt door de verwoeste straten van de Syrische hoofdstad Damascus.Beeld Reuters

Handlangers van Assad hebben asiel gekregen in Nederland, maar hoe bewijs je hun misdaden?

De Nederlandse handbalsters zijn met een domper begonnen aan het Europees kampioenschap in Denemarken. De ploeg verloor verrassend van Servië.

Live - De Verenigde Staten registreerden zaterdag voor de derde dag op rij een recordaantal nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur.

‘Alles-of-niets-poging’ van Johnson en Von der Leyen om Brexit-deal te sluiten wordt zondag hervat.

Als eerste land ter wereld begon Rusland zaterdag de bevolking te vaccineren tegen covid-19. Onze correspondent liep mee. We bellen met hem.

Juan Guaidó, tijdens een bijeenkomst in Caracas, januari 2019. Enkele dagen later zouden zeven Europese landen, waaronder Nederland, hem erkennen als interim-president van Venezuela. Beeld Hollandse Hoogte / The New York Times Syndication
Juan Guaidó, tijdens een bijeenkomst in Caracas, januari 2019. Enkele dagen later zouden zeven Europese landen, waaronder Nederland, hem erkennen als interim-president van Venezuela.Beeld Hollandse Hoogte / The New York Times Syndication

Aanraders

De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó staat zondag langs de zijlijn, terwijl president Nicolás Maduro in omstreden verkiezingen het parlement opnieuw inlijft.

‘Linda de Mol is verrukt dat zij Mark Rutte heeft gestrikt voor Linda’s Wintermaand’, schrijft Kustaw Bessems. ‘Hier is een woord voor en dat luidt: campagne.’

Geen democratie is immuun voor ‘de autoritaire verleiding’, ziet Olaf Tempelman. Altijd zullen er als Trump zijn die de rechtsstaat naar hun hand proberen te zetten.

Psychosen worden vrijwel altijd behandeld met medicatie. Over de effectiviteit van die antipsychotica zijn twijfels,terwijl de bijwerkingen berucht zijn en afbouwen erg zwaar is.

Tekenaar Erik Kriek kan zo fijn zijn helden uit de country en bluegrassmuziek portretteren. Die tekeningen zitten ramvol rampspoed en misère. Maar zelf kan hij er inmiddels ook van meepraten.

Dit jaar heeft Sinterklaas voor het eerst betekenis gekregen in huize Hoeke, de Dochters kunnen aan niets anders meer denken. Wat niet helpt: hun vader doet niet aan doseren.

Meer over