Volkskrant OchtendZaterdag 27 juli

Volkskrant Ochtend: Gaan we anders leven door warmer weer? | Als tantra naar seksueel misbruik neigt

Kinderen hebben de grootste lol met de fontein op het Statenplein in Dordrecht Beeld Guus Dubbelman
Kinderen hebben de grootste lol met de fontein op het Statenplein in DordrechtBeeld Guus Dubbelman

Terwijl u sliep

Twee beklimmingen geschrapt uit laatste bergetappe
Ook de laatste bergetappe van de Tour de France wordt fors ingekort vanwege het slechte weer in de Alpen. De Cormet de Roselend (eerste categorie) en de Côte de Longefoy (tweede categorie) worden uit het parcours gehaald. Door modderstromen is het voor de renners niet mogelijk de Roselend af te dalen.

Nederlandse waterpoloster gewond bij dodelijk ongeluk in nachtclub Korea

In een nachtclub in Zuid-Korea is een deel van het balkon ingestort. Twee Koreaanse bezoekers die geraakt werden door brokstukken zijn daarbij overleden.

Brit die pedonetwerk in Westminster bij elkaar fantaseerde veroordeeld tot 18 jaar cel

Het grote onderzoek van Scotland Yard naar een ‘pedofilienetwerk’ in Westminster bleek gebaseerd te zijn geweest op de fantasie van één man. Na een tien weken durende rechtszaak heeft een jury maandag geoordeeld dat de lasterlijke verklaringen van Carl Beech nergens op berusten. Vrijdag veroordeelde de rechter de 51-jarige aangever tot achttien jaar cel.

Trump mag van Hooggerechtshof nu toch zijn muur bouwen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een belangrijke overwinning geboekt bij het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten. Het Hof heeft ingestemd met het verzoek om 2,5 miljard dollar uit het Defensiebudget aan te wenden voor de bouw van de muur op de grens met Mexico.

 Steven Kruijswijk Beeld ANP
Steven KruijswijkBeeld ANP

Vandaag in het nieuws

De dag van de waarheid voor Steven Kruijswijk: gaat hij het schier onmogelijke waarmaken en de Tour de France winnen? Landskampioen en bekerwinnaar Ajax neemt het op tegen runner-up PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. En in Rusland zijn demonstraties aangekondigd door onafhankelijke kandidaten voor de Moskouse gemeenteraad die niet mogen meedoen aan verkiezingen in september.

Aanraders van de redactie

Gaan we anders leven door warmer weer? ‘Misschien gaan we siësta’s houden’
Heet. Nog heter. De 40-gradengrens is doorbroken. Wat betekent dat voor ons leven? Willen we de stad uit, allemaal een airco? Of juist voortaan naar koude oorden op vakantie?

Als tantra naar seksueel misbruik neigt: vijf oud-cursisten over The New Tantra
Ze gingen naar The New Tantra voor seksuele bevrijding en persoonlijke groei. Maar wat er gebeurde tijdens de weekenden met tantraleider Alex Vartman, had veel weg van seksueel misbruik. Vijf oud-cursisten doen hun verhaal.

null Beeld Elise Vandeplancke
Beeld Elise Vandeplancke

Sardana Avksentjeva is samen met een garde lokale politici uit heel Rusland de partij van Poetin aan het verslaan: ‘Ik doe helemaal niets bijzonders’
Geen snoepreisjes en galadiners meer voor de ambtenaren in Jakoetsk. De burgemeester daar staat symbool voor groeiend lokaal verzet tegen de partij van Poetin. De crisis van Verenigd Rusland heeft ook de hoofdstad bereikt: zaterdag zijn nieuwe demonstraties aangekondigd.

Emma Wortelboer heeft een ego in optima forma: ‘Ik vind die aandacht lekker’
Half Nederland viel over Emma Wortelboer heen toen ze haar momentje pakte tijdens het songfestival. Jammer dan, zegt de BNNVara-presentatrice. ‘Het boeit me niet zo dat ik niet likeable ben.’

Emma Wortelboer Beeld Marie Wanders
Emma WortelboerBeeld Marie Wanders

Oude politici hebben de toekomst, weten ze in de VS. Ik voorzie zo’n (polder)gerontocratie ook in Nederland
In Amerika heersen ouderen in de politiek. Ook in Nederland zijn een aantal oudere politici enorm populair, ziet Frank Hendrickx. ‘Dat biedt perspectieven voor iemand als Mark Rutte (52). Toch zet ik mijn geld op Frans Timmermans als grote grijze belofte van de nakende poldergerontocratie.’

Verslaggever Bart Dirks reist terug naar het Italië van zijn penvriend. ‘De duizend-dollar-vraag is: waarom is er toen niks gebeurd tussen ons in dat hotel in Palermo?’
Ruim dertig jaar na zijn eerste brief gaat Volkskrant-verslaggever Bart Dirks terug naar het Sicilië van zijn penvriend Angelo. Net als in 1990 hult de Etna zich in de mist. De zoektocht naar een Italiaanse zomerliefde.

Meer over