Volkskrant Ochtend: Familie Nouri laat advocaten onderzoeken of Ajax fouten heeft gemaakt | Zo zen zijn boeddhisten niet

Goedemorgen. De familie van Abdelhak Nouri laat letselschadeadvocaten onderzoeken in hoeverre fouten zijn gemaakt voor en tijdens de behandeling van de voetballer van Ajax. Ook in uw ochtendnieuwsbrief: de Rohingya worden verjaagd uit Myanmar, een populaire geestelijke blijkt een seksueel roofdier: zo zen als westerlingen denken zijn boeddhisten niet. En mediteren doen ze ook al nauwelijks.

Redactie
Steunbetuiging aan Abdelhak Nouri in augustus 2017. Beeld anp
Steunbetuiging aan Abdelhak Nouri in augustus 2017.Beeld anp

Terwijl u sliep

Advocaten gaan onderzoeken of Ajax fouten heeft gemaakt rond hartstilstand Nouri
De familie van Abdelhak Nouri laat Beer advocaten, specialisten in letselschade, onderzoeken in hoeverre fouten zijn gemaakt voor en tijdens de behandeling van de voetballer van Ajax, die vorig jaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen een hartstilstand kreeg.

KLM weigert bezuiniging terug te draaien - deel cabinepersoneel staakt maandag hele dag
Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt aanstaande maandag de hele dag het werk neer. Daardoor gaat een deel van de KLM-vluchten vanaf Schiphol mogelijk niet door. De staking is een reactie op bezuinigingen die de luchtvaartmaatschappij al meer dan een jaar geleden doorvoerde.

Veiligheidsraad van de VN voor spoedzitting Iran bijeen, op initiatief van de VS
Op initiatief van de VS is de Veiligheidsraad van de VN vrijdagavond in spoedzitting bijeengekomen om te spreken over de situatie in Iran. Rusland waarschuwde de regering-Trump tegen inmenging in de 'binnenlandse aangelegenheden' van Iran.

Oud-president Georgië Micheïl Saakasjvili veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf
Een rechtbank in Georgië heeft ex-president Micheïl Saakasjvili vrijdag bij verstek tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens machtsmisbruik. Saakasjvili (50) zou als president de daders van de moord op een bankier hebben vrijgelaten.

Vandaag in het nieuws

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken is op bezoek bij zijn Duitse evenknie. Ook wordt dit weekend het NK shorttrack gehouden.

Aanraders van de redactie

Wat ging er vooraf aan de val van Eurlings: 'Camiel stap toch op'
Tot drie keer toe zet sportkoepel NOCNSF Camiel Eurlings achter de schermen onder druk om op te stappen. Hij piekert er niet over. Dan rest nog één optie. (+)

Boeddha als westerse mythe: zo zen als westerlingen denken zijn boeddhisten niet
De Rohingya worden verjaagd uit Myanmar, een populaire geestelijke blijkt een seksueel roofdier: zo zen als westerlingen denken zijn boeddhisten niet. En mediteren doen ze ook al nauwelijks. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

null Beeld JeRoen Murré
Beeld JeRoen Murré

Het klopt dat artiesten weinig verdienen aan onlinemuziek, al lijken streamingdiensten niet de grootste boosdoener
De Amerikaanse muziekuitgever van onder anderen The Doors, Neil Young en Tom Petty diende deze week een miljardenaanklacht in tegen streamingdienst Spotify. Het klopt dat artiesten weinig verdienen aan onlinemuziek, al lijken streamingdiensten niet de grootste boosdoener. (+)

Deze jeugdliefdes kwamen na jaren weer bij elkaar
Oude liefde roest niet. Je kunt zomaar ontdekken dat die jeugdliefde nog steeds érg leuk is. Vijf herenigde stellen vertellen. (+)

The Doors in hun begindagen in Frankfurt (1968), toen hun muziek alleen nog verscheen op vinyl. Beeld Michael Ochs / Getty
The Doors in hun begindagen in Frankfurt (1968), toen hun muziek alleen nog verscheen op vinyl.Beeld Michael Ochs / Getty

Over het hoofd gezien: man van 85 miljoen - hoe kan dat?
In Nederland sprong Virgil van Dijk nauwelijks in het oog. Bij NAC, Willem II en FC Groningen zag niemand hem spelen voor Liverpool, als de duurste verdediger ter wereld. Hoe kan dat? Wie is verantwoordelijk? (+)

Martin Sommer - De stemming is omgeslagen. Moorlag is nauwelijks iets te verwijten en het partijbestuur heeft zich vergaloppeerd
De kwestie Moorlag wordt een lakmoesproef voor het fatsoen in de nieuwe PvdA. (+)

Virgil van Dijk. Beeld EPA
Virgil van Dijk.Beeld EPA
Meer over