VolkskrantOchtend

Volkskrant Ochtend: Erdogan roept zich uit tot grote winnaar | Deze jongeren zeggen hoera tegen Europa

Redactie
Recep Tayyip Erdogan. Beeld AFP
Recep Tayyip Erdogan.Beeld AFP

Terwijl u sliep

President Erdogan roept zich uit tot grote winnaar, oppositie protesteert
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft bij de verkiezingen zondag een klinkende overwinning behaald, volgens de uitslagen van het staatspersbureau Anadolu.

EU-leiders verhogen druk op onwillige lidstaten inzake verdeling migranten: Rutte ‘iets optimistischer’ over succesvolle top
De Europese regeringsleiders geven zichzelf nog vier dagen voor een alomvattend plan om de migratiestromen onder controle te krijgen. Lidstaten die blijven dwarsliggen hangt herinvoering van grenscontroles door de rest of een korting op de EU-subsidies boven het hoofd.

Toezichthouders weg om VMBO-debacle Maastricht
Bij zowel het College van Bestuur als de Raad van Toezicht van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) moeten twee leden per direct opstappen. De maatregel is het gevolg van de fouten die zijn gemaakt waardoor minister Slob van Onderwijs vorige week 354 examens van VMBO Maastricht ongeldig verklaarde.

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb extra beveiligd na doodsbedreiging
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is vorige week met de dood bedreigd. Dat zei hij zondag in het tv-programma Studio Rusland op NPO1. Naar aanleiding van de bedreiging zijn de veiligheidsmaatregelen rond Aboutaleb en het Rotterdamse stadhuis aangescherpt.

Vandaag in het nieuws

De vluchtelingen van We Are Here proberen via de rechter uitzetting in Amstelveen te voorkomen. Tot ergernis van Slovenië oefent Oostenrijk aan de grens hoe je vluchtelingen kunt tegenhouden. En de première van een nieuw fenomeen: ‘stand-up politics’ met de VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

Aanraders van de redactie

Nieuwe partij Volt wil de geschiedenis ingaan als eerste pan-Europese partij
De nieuwe politieke partij Volt barst van de energie om met een fel pro-Europese toon Nederland te gaan veroveren. Wat heet: heel Europa. Lees hier het hele artikel.

Partijvoorzitter Volt NL Reinier van Lanschot viert de oprichting van de Nederlandse tak van de pan-Europese politieke partij Volt. Beeld
Partijvoorzitter Volt NL Reinier van Lanschot viert de oprichting van de Nederlandse tak van de pan-Europese politieke partij Volt.

De essentie van onderhandelen is zo min mogelijk geven, zo veel mogelijk nemen
De rode draad in het overzicht van de onderhandelingen over een nieuw klimaat- en energieakkoord, dat afgelopen zaterdag in deze krant stond, is: subsidie, schrijft Sheila Sitalsing in haar nieuwste column.

Een jaar na de fipronil-crisis: wie krijgt de schuld?
Bijna een jaar na de crisis in de kippenstallen volgt maandag het onderzoeksresultaat: hoe konden miljoenen eieren vervuild worden met fipronil? Dit zijn de vragen die beantwoord moeten worden.

Creatief is in de propaganda- industrie een functieomschrijving
In zijn nieuwste column is Teun van de Keuken kritisch op de reclamewereld: 'Ik probeer mij weleens – heel vaak eigenlijk- voor te stellen hoe het er bij een vergadering over kreten op verpakkingen aan toe gaat: ‘Zullen we iets met natuurlijk doen?’ ‘Nou, ik dacht meer aan iets dat het vertrouwde gevoel van vroeger weergeeft’ ‘Iets huiselijks!’ ‘Volgens grootmoeders recept?’ ‘Bingo!’

Wat voetballers met geiten hebben
Wat hebben Ronaldo en Messi met geiten? Nou, het Engelse woord voor geit is ‘goat’. En ‘goat’ is ook de afkorting van ‘greatest of all time’. Proberen deze twee voetballers elkaar nou de loef af te steken? Ja. Verder beschrijft Willem Vissers een droevige gebeurtenis rondom het Loeznjiki Stadion in Rusland. Bekijk hieronder de video.

Welke mensen worden complotdenker?
Wie complotdenkers links laat liggen, kan ook een hoop aardige, onopvallende mensen uit het oog verliezen, schrijft Margriet Oostveen in haar verslaggeverscolumn.

Meer over