Volkskrant OchtendZondag 29 november

Volkskrant Ochtend: Een nieuwe klap voor Trump: stemmen die per post zijn uitgebracht zijn rechtsgeldig | Waarom cookieschermen bewust nodeloos ingewikkeld zijn

Een aanhanger van president Donald Trump protesteert tegen het ‘stelen van stemmen’ door de Democraten. Beeld AFP
Een aanhanger van president Donald Trump protesteert tegen het ‘stelen van stemmen’ door de Democraten.Beeld AFP

Nieuws

Opnieuw een tegenslag voor Donald Trump: het hoogste gerechtshof van Pennsylvania heeft zaterdagavond verhinderd dat stemmen die per post zijn uitgebracht alsnog ongeldig zouden worden verklaard.

In Luik en Londen zijn mensen opgepakt tijdens anti-lockdownprotesten. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in dit liveblog.

Het was niet eens een klusje, deze wedstrijd. Ajax, koploper van de eredivisie, won zaterdag zeer eenvoudig van FC Emmen: 0-5.

Het Ethiopische leger is begonnen aan een ‘slotoffensief’ om de opstandige regio Tigray in het noorden van het land onder controle te krijgen.

Paus Franciscus benoemde zaterdag dertien nieuwe kardinalen, onder wie de eerste Afro-Amerikaan en de eerste kardinalen uit Rwanda en Brunei.

Aanraders

Documentairemakers Ester Gould en Sarah Sylbing zijn terug op tv met Klassen, een reeks over kansenongelijkheid in het onderwijs. ‘Mensen denken: als je slim bent, dan red je het toch?’

Waarom hebben ambtenaren niet in een vroeg stadium ingegrepen bij de kinderopvangtoeslagaffaire? Volkskrant-redacteur Olaf Tempelman zoekt naar antwoorden, in binnen- en buitenland.

Eh, ja, accepteer alles, dan maar: waarom cookieschermen bewust nodeloos ingewikkeld zijn.

Menstruatie kan pijn doen, dat hoort erbij, krijgen vrouwen ook van artsen te horen. Door die houding kan, leerde Majotte Mathurin, een ernstige ziekte lang onopgemerkt blijven.

Nu we veel thuis zijn, is een gemakkelijk of lekker abonnement snel afgesloten. Maar is het ook voordelig?

Eva Hoeke neemt de vele mailtjes die u stuurde ter harte en investeert eindelijk in een fatsoenlijk bed.

Meer over