Volkskrant OchtendDinsdag 31 maart

Volkskrant Ochtend: Deze vijf dilemma's gaan de maatregelen van het kabinet bepalen | In Zweden drinken ze nog rustig een biertje in het café

Redactie

Terwijl u sliep

Deze vijf dilemma’s gaan dinsdag de maatregelen van het kabinet bepalen

Dinsdag besluit het kabinet hoe het na 6 april verder moet met de maatregelen tegen corona. Een duivelse opgave, waarbij premier Rutte en zijn adviseurs moeten afgaan op vaak nog maar halfrijpe inzichten. Wat weten we inmiddels, en waar moet het kabinet gokken?

Live: Quarantaine in Panama op basis van geslacht | Dodental VS boven 3000

De coronacrisis heeft het sociale leven in grote delen van de wereld beperkt. In Nederland heeft het coronavirus inmiddels 864 levens geëist. Volg het laatste nieuws in dit liveblog.

Nederlands succesvolste choreografenduo vertrekt definitief bij NDT

Nederlands succesvolste choreografenduo, Paul Lightfoot (53) en Sol León (51), vertrekt komend seizoen definitief bij Nederlands Dans Theater.

Kuzu weg als fractievoorzitter Denk na beschuldiging van ongewenst gedrag

Een onthulling in een maandblad over ongewenst gedrag valt samen met de aankondiging dat hij uit de politiek stapt. Kamerlid Tunahan Kuzu houdt het in 2021 voor gezien, met grote gevolgen voor Denk.

Vandaag in het nieuws

De Amerikaanse regering doet een ‘belangrijke’ aankondiging over de plannen en strategie tegen corona. Het kabinet geeft een persconferentie over de noodmaatregelen na 6 april. En voetbalclubs moeten uiterlijk vandaag aflopende contracten formeel opzeggen. Volg het laatste nieuws rondom het coronavirus in ons liveblog.

Aanraders van de redactie

Het begint te knellen met de kinderen thuis: ‘Alsof je aan alle kanten tekortschiet’

Het kabinet maakt dinsdag waarschijnlijk bekend dat scholen en de kinderopvang ook na 6 april nog dichtblijven. Na de eerste twee weken wordt het er in veel gezinnen niet gezelliger op. ‘De scheiding van werk, opvoeding en school is er niet voor niets.’

Terwijl Noord en Zuid verhit debatteren, komt de echte aanslag op de Europese ziel uit Hongarije

‘Terwijl er in de Brusselse vergaderkamers een oorlog woedt over wat dat precies betekent, een Unie zijn, sluipt het rot er via de rechterkant onbekommerd in’, schrijft Sheila Sitalsing. Eensgezindheid zou in deze tijden niet misstaan, immers ‘de Europese Unie is zo slagvaardig en voortvarend als de leden die haar aansturen.’

Een ic-bed is heel wat meer dan een bed met beademingsapparatuur

Extra bedden regelen is het devies, nu voor half april topdrukte op de ic’s wordt verwacht. Maar alleen bedden is niet genoeg. ‘Het ministerie kan wel 2.000 beademingstoestellen bestellen, maar we hebben bij lange na niet genoeg mensen om die te bedienen.’

In Zweden drinken ze nog rustig een biertje in het café

In heel Europa zijn de cafés gesloten, maar in Zweden drinken mensen nog een biertje op het terras. Het is verboden aan de bar te staan, aan tafel worden klanten gewoon bediend.

Thuiskappen? Je kunt het (maar lees wel eerst even hoe je ongelukken voorkomt)

Houd het simpel, als je thuis je haar in model wilt knippen. Overschat jezelf niet. Oefen veel met de schaar. En nooit, nee nóóit zelf je haar verven. Dit zijn de tips van onze stijlredacteur.

null Beeld Collage: Studio V, foto's:Getty
Beeld Collage: Studio V, foto's:Getty

Waarom een ‘aantrekkelijke vrouw, ondernemer’ Pier Ebbinge een corona-advertentie liet plaatsen

Margriet Oostveen belde met Pier Ebbinge, relatiemakelaar van de oudere elite. Ebbinge maakte een corona-contactadvertentie over een ‘aantrekkelijke vrouw, goede ondernemer (64)’. Oostveen tracht met haar in contact te komen. Wanneer dit lukt, blijkt ze een stuk leuker in het echt dan in haar advertentie.

Meer over