NieuwsbriefVolkskrant Ochtend

Volkskrant Ochtend: De leegloop bij FvD zet door: leden moeten beslissen over het lot van Baudet | Sven is autistisch en heeft ernstige oorsuizen. Zo wil hij niet doorleven

Een man verbrandt de spullen die hij niet kan meenemen, terwijl anderen een verhuiswagen volladen in Lachin.  Beeld Anush Babajanyan
Een man verbrandt de spullen die hij niet kan meenemen, terwijl anderen een verhuiswagen volladen in Lachin.Beeld Anush Babajanyan

Nieuws

De Armeniërs maken dat ze wegkomen uit Nagorno-Karabach: ‘Blijven is gevaarlijk. Azerbeidzjanen kunnen ons doden.’

De leegloop bij Forum voor Democratie zet door. De fractie in de Provinciale Staten van Utrecht ‘wil niet meer onder FvD-vlag functioneren’ en splitst zich af. Intussen wil het partijbestuur een ledenreferendum over de vraag of Baudet partijleider moet zijn.

Nieuw-Zeeland gaat tien organisaties en drie personen vervolgen in verband met de dodelijke vulkaanuitbarsting op White Island vorig jaar.

De aanstaande president van Amerika Joe Biden heeft voor het communicatieteam van het Witte Huis alleen maar vrouwen aangesteld.

De overheid moet medicijnfabrikanten het alleenrecht op vaccinaties kunnen afpakken, vinden oppositiepartijen GroenLinks en PvdA. Het laatste nieuws over het coronavirus volg je hier.

Aanraders van de redactie

Online les werkt niet voor kwetsbare studenten – zeven maanden werk in twee weken naar de knoppen.

‘Laat die verkiezingen verder maar zitten, zet Kaag nú in het Torentje’, schrijft Bert Wagendorp in zijn column.

Ervaringsdeskundigen helpen mensen in de bijstand aan een baan: ‘Hulpverleners begrijpen het gedrag van mensen in nood niet’.

Sven is autistisch en heeft ernstige oorsuizen. Zo wil hij niet doorleven. ‘Ik hoop dat de dood niets is’.

Ook bij veel jonge sporters hakt corona erin. Alles is plots onzeker. Blijf dan maar gemotiveerd. Volgend jaar staat een nieuwe lichting klaar. Vier jonge talenten doen hun verhaal.

De verslaggeverscolumn van Margriet Oostveen: Hoe een meisje (14) jaren in haar dorp werd gepest en toen ook online belagers zag opduiken.

Meer over