Volkskrant Ochtend: De hoofdrolspelers van de Black Lives Matter-protesten | Hoe kan een superster als Kanye West voor het oog van de hele wereld ontsporen?

Nieuws

Astronauten eerste SpaceX-missie keren terug op aarde
Met een fikse plons zijn astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley zondagavond (Nederlandse tijd) teruggekeerd op aarde. Hun capsule kwam rond kwart voor 9 neer in de Golf van Mexico voor de kust van Florida.

‘Nu kunnen we verloren tijd inhalen’
Maandenlang waren langeafstandsgeliefden gedwongen gescheiden door reisverboden en grenssluitingen. Sinds 27 juli zijn ze weer welkom in Nederland. Hoe vergaat het de koppels die de Volkskrant eerder sprak?

Duifje is na 7 maanden weer samen met haar Braziliaanse vriend Ozorio.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Britten krijgen een Gandhi-munt
Over een paar jaar zullen de Britten waarschijnlijk munten in hun portemonnee aantreffen met daarop een afbeelding van de ‘vader van India’. De Britse minister van Financiën Rishi Sunak wil op deze manier recht doen aan het belang van minderheden bij de Britse geschiedschrijving.

Aantal coronabesmettingen stijgt fors, meer dan tweeduizend in een week
Anderhalve week geleden noemde het RIVM duizend besmettingen in zeven dagen ‘een wake-up call’.  Afgelopen week steeg het aantal bekende coronagevallen met 2.152. 

Live – Aantal coronagevallen België blijft stijgen | vrij reizen tussen Australië en Nieuw-Zeeland van de baan
Wereldwijd neemt het aantal besmettingen toe. Lees het laatste nieuws over de pandemie in ons liveblog.

Aanraders van de redactie

De Amerikaanse hoofdrolspelers van de Black Lives Matter-protesten
De Amerikaanse Black Lives Matter-protesten, in alle hevigheid opgelaaid na de moord op George Floyd, zijn twee maanden later niet uitgedoofd. Sterker: het geweld is verhevigd en de dynamiek complexer geworden. Wie zijn de hoofdrolspelers op straat?

Column: Vanwaar toch die drang om vrouwelijke leiders te zien als toverfeeën?
Al maanden hoor je rondzoemen dat vrouwelijke regeringsleiders het in de coronacrisis stukken beter doen dan hun mannelijke tegenvoeters. Lariekoek, meent Elma Drayer. ‘Gesteld al dat de feiten nu wél in het voordeel mijner seksegenoten zouden spreken, dan nog zegt dat bitter weinig.’

Wout, Stan en Koen Seuren in de nieuwe werkplaats van KWS Seuren.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Van sleutelen aan fietsaccu’s tijdens schooltijd naar een bedrijf met 21 man personeel
Broers Koen (26), Wout (23) en Stan (21) Seuren begonnen tijdens hun mbo-opleiding met het reviseren van fietsaccu’s. Tijdens de lessen namen ze stiekem telefonisch bestellingen aan, na school lapten ze de accu’s op. Nu heeft KWS Seuren 21 man personeel en grote ambities.

Bidden in de voetbalkooi
Moslims vierden vrijdag en zaterdag Eid al-Adha, het offerfeest, maar veel moskeeën bleven gesloten. Fotograaf Guus Dubbelman legde een gebedsdienst vast in de Utrechtse buitenlucht.

Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Hoe kan een superster als Kanye West voor het oog van de hele wereld ontsporen?
Sinds zijn aankondiging dat hij president wil worden van de VS lijkt het steeds slechter te gaan met Wests psychische gezondheid. En het feit dat hij beroemd is, maakt het alleen maar erger.

Commentaar: In Nederland is een linkse meerderheid een utopie
Terwijl politieke partijen werken aan hun verkiezingsprogramma’s ligt opnieuw de vraag op tafel: slaat links de handen ineen?