Volkskrant Ochtend: Dafne Schippers over het zwarte gat waarin ze viel | hoe behandel je seksslavinnen van IS?

Goedemorgen. Voor het eerst in 36 jaar laat een Amerikaanse president het White House Correspondents' Dinner aan zich voorbij gaan. In plaats daarvan viel Donald Trump de media opnieuw aan, ten overstaan van een grote groep aanhangers. Verder in de Volkskrant Ochtend: Dafne Schippers krabbelde op uit een zwart gat en deze honkvaste ouderen wonen hun hele leven in één huis.

Redactie
Dafne Schippers Beeld Carmen Kemmink
Dafne SchippersBeeld Carmen Kemmink

Terwijl u sliep

Trump levert weer kritiek op de media terwijl journalisten zonder hem dineren
Donald Trump heeft op de honderdste dag van zijn presidentschap het jaarlijkse diner van politieke verslaggevers overgeslagen en in plaats daarvan een toespraak gehouden waarin hij de media afkraakt. Voor het eerst in 36 jaar was een Amerikaanse president niet present op het beroemde White House Correspondents' Dinner.

Nieuwe ontslaggolf Turkije lijkt grootste zuivering sinds mislukte coup
Turkije heeft in een nieuwe ontslaggolf na de mislukte staatsgreep van vorig jaar zomer meer dan 3.900 overheidsdienaren naar huis gestuurd. Het gaat om ambtenaren in openbare dienst, militairen en politiemensen. Het lijkt de grootste zuivering sinds de couppoging.

Anthony Joshua verslaat boksveteraan Vladimir Klitsjko
Bokser Anthony Joshua heeft zaterdag op het volgepakte Wembley het wereldtitelgevecht bij de zwaargewichten tegen Vladimir Klitsjko gewonnen. De 27-jarige Engelsman sloeg zijn veertien jaar oudere uitdager uit Oekraïne in de elfde ronde tot twee keer toe tegen de grond.

Deze honkvaste ouderen wonen hun hele leven in één huis
In hun tuin staat nog de boom waar als kind in klommen: schrijfster Steffie van Oord trok door Nederland en interviewde honkvaste ouderen. Bekijk hier het scrollverhaal.

Vandaag in het nieuws

Vanmiddag komt Max Verstappen in actie op het asfalt van Sotsji, waar de Grote Prijs van Rusland wordt verreden. En om klokslag zes uur trappen AZ en Vitesse af in de finale om de KNVB-beker. Tot middernacht kunt u nog naar de gratis tentoonstelling in het Paleis op de Dam, als u zo gelukkig bent geweest om een toegangsbewijs te bemachtigen.

Aanraders van de redactie

Hoe behandel je voormalig seksslavinnen van IS?
Als kind leerde hij van zijn Joodse buurvrouw over Het Kwaad. Nu helpt traumatoloog Jan Kizilhan duizenden Yezidi-vrouwen de IS-hel achter zich te laten. (+)

'Het is veel te veel geweest'
Het gaat weer goed met de atleet Dafne Schippers (24), opgekrabbeld uit een zwart gat. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Deze wetenschappers strijden tegen alternatieve feiten
Wetenschappers protesteren tegen Donald Trump en het bewieroken van alternative facts. 'Ik geef wel toe: universiteiten zijn daar medeverantwoordelijk voor.' (+)

Wat er mis is met empathie
Meer empathie, wat kan daar nu op tegen zijn? Nou, meer dan u denkt, vooral als het gebruikt wordt in de politieke arena.

Zo zagen de eerdere KNVB-jaren van Dick Advocaat eruit
Een derde periode als bondscoach: 33 jaar na zijn eerste aanstelling bij de KNVB treedt Dick Advocaat vrijwel zeker in de voetsporen van zijn leermeester Rinus Michels. Welke gedaante neemt hij ditmaal aan? (+)

Martin Sommer: Le Pen-kiezers krijgen geen deel van de taart
Kijk nog eens naar de verkiezingskaart van Frankrijk na de eerste ronde. Het patroon is vergelijkbaar met Nederland, de VS of Groot-Brittannië.

Meer over