NieuwsVolkskrant Ochtend

Volkskrant Ochtend: Burgemeester waarschuwt: ‘Nederlandse’ cocaïne ontwricht Antwerpen | Wie is wie in kijkcijferhit Het Italiaanse Dorp?

Goedemorgen. Antwerpen raakt in de greep van de op Nederland georiënteerde cocaïnehandel. Burgemeester Bart De Wever verklaart in gesprek met de Volkskrant ronduit dat normale verhoudingen in zijn stad kapot gaan onder druk van enorme criminele geldbedragen. Ook in deze nieuwsbrief: de tennisbaan lijkt steeds meer op een catwalk. En het is een kijkcijferhit: Het Italiaanse Dorp: Ollolai. Voor wie nu pas aanhaakt zetten we op een rij wie wie is in het programma, en wat het zo verslavend maakt.

Terwijl u sliep

Burgemeester: ‘Nederlandse’ cocaïnehandel ontwricht Antwerpen
Antwerpen raakt in de greep van de op Nederland georiënteerde cocaïnehandel. Burgemeester Bart De Wever verklaart in gesprek met de Volkskrant ronduit dat normale verhoudingen in zijn stad kapot gaan onder druk van enorme criminele geldbedragen.

Oud-No Surrender-voorman naar zwaar beveiligde cel
Oud-No Surrender-voorman Henk K. (53) is per direct overgeplaatst van de gevangenis in Leeuwarden naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Dit bevestigt zijn advocaat Roy van der Wal na berichtgeving door Crimesite. K. is overgeplaatst naar de inrichting na een anonieme tip over uitbraakplannen.

Voor het eerst een glimp van topgeheim project van Apple: zelfsturende auto botst met ander voertuig
De buitenwereld heeft voor het eerst een glimp kunnen opvangen van het topgeheime project van Apple voor een zelfsturende auto, al ging het waarschijnlijk niet op een manier die ’s werelds meest waardevolle bedrijf graag had gezien. De Californische dienst voor het wegverkeer maakte dit weekeinde melding van de eerste botsing tussen een robotauto van Apple en een door een mens bestuurde wagen.

AD: Lili en Howick opnieuw ondergedoken
Lili (12) en Howick (13) zijn opnieuw ondergedoken om uitzetting naar hun thuisland Armenië te voorkomen. De moeder van de in Nederland opgegroeide kinderen heeft dat vanuit Armenië gemeld in een brief aan het AD.

Vandaag in het nieuws

De Chinese president Xi ontvangt Afrikaanse leiders op een tweedaagse top, met als thema: ‘Win-win’. De Tweede Kamer gaat weer aan de slag, na een zomerreces dat op 6 juli begon. De advocaat van voormalig DSB-baas Dirk Scheringa verhoort medewerkers van De Nederlandsche Bank en het ministerie van Financiën, om er achter te komen of er gelekt werd over het failissement van DSB.

Aanraders van de redactie

Hoe cash en coke Antwerpen in de greep krijgen: ‘De haven is zo lek als een vergiet’
In de Rotterdamse haven mag het rommelen, in de Antwerpse haven spookt het. De coke is een gamechanger, waarschuwt burgemeester Bart De Wever, tot aan de gemeentepolitiek toe. Geweld volgt onvermijdelijk: onthoofding of dumping in een vat zuur . Maar: als Antwerpen een vergiet is, dan kunnen in Amsterdam ‘walvishaaien door de mazen van het net zwemmen’.

Het eerste weekend van het Venetië filmfestival staat in het teken van Italiaans-Duitse horror en Lady Gaga
In Venetië zijn alle ogen gericht op één nieuwkomer. Lady Gaga laat in A Star is Born zien dat ze Oscarwaardig kan acteren.

Lady Gaga arriveert in roze verenjurk op het Lido. Beeld EPA
Lady Gaga arriveert in roze verenjurk op het Lido.Beeld EPA

Wie is wie in kijkcijferhit Het Italiaanse dorp: Ollolai?
Het zou één tv-seizoen duren, maar de serie over klussende Nederlanders in een Italiaans dorp is zo’n hit dat RTL met een vervolg komt. Wie is wie in Ollolai?

Over gewoon zo’n mailtje dat een wethouder dood wenst
Geert Meijering, CDA-wethouder in Kampen, is net een dagje uit met zijn moeder in Amsterdam (‘quality time’) als hij de dreigmail ontvangt. Het is 30 december 2017. Bij de koffie checkt de wethouder zijn telefoon, de mail is aan hem persoonlijk gericht. ‘Hou jullie kankergereformeerde kutmannetje maar in de gaten’, staat er. Met dat mannetje wordt hijzelf bedoeld.

Tennis is niet alleen een sport, het is ook een modeshow
In haar clash met de etiquettepolitie laat Serena Williams haar outfits voor zich spreken. Het is een strijd die in ieder geval door de sponsors wordt gewonnen.

Serena Williams tijdens de US Open in haar zwarte tutu ontworpen door Virgil Abloh, artistiek leider van Louis Vuitton. Beeld EPA
Serena Williams tijdens de US Open in haar zwarte tutu ontworpen door Virgil Abloh, artistiek leider van Louis Vuitton.Beeld EPA

Voor ‘een héél riant salaris’ werken in Brussel. Dat aanbod kreeg voormalig Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem.
'Dat de bank dacht dat er kans van slagen was, zegt iets over de onbekommerdheid waarmee menig politicus in de draaideur stapt die hem voert van het algemeen belang naar het commerciële deelbelang. Het verkopen van je ziel aan de hoogste bieder: heel normaal', schrijft Sheila Sitalsing.

Meer over