Volkskrant Ochtend: Brussel waarschuwt voor lage vaccinatiegraad | Duitsers de straat op tegen antisemitisme

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €2,50/week.

Redactie

Goedemorgen. De Europese Commissie luidt de noodklok over de groeiende weerzin bij burgers om hun kinderen en zichzelf te laten vaccineren. Verder in de Volkskrant Ochtend: niemand wilde het, toch werd de dividendbelasting afgeschaft. Hoe kon dat? Ons liveblog over het 'memodebat', dat tot na middernacht duurde, leest u hier terug.

Een kind wordt ingeënt. Beeld anp
Een kind wordt ingeënt.Beeld anp

Brussel: groeiende vaccinatieweerzin onder burgers brengt volksgezondheid in gevaar

De Europese Commissie luidt de noodklok over de groeiende weerzin bij burgers om hun kinderen en zichzelf te laten vaccineren. De volksgezondheid komt in gevaar omdat EU-landen de internationaal afgesproken vaccinatiegraad voor ziektes als mazelen, difterie, kinkhoest en tetanus niet halen.

Crisis? Welke crisis? Facebook heeft financieel geen last van schandalen

De tefallaag van Facebook is intact. De kwartaalcijfers die woensdagavond werden bekendgemaakt laten zien dat het sociale netwerk het beter heeft gedaan dan op Wall Street werd verwacht, ondanks alle ophef van de laatste tijd. De omzet steeg met 49 procent naar 11,97 miljard dollar (9,86 miljard euro). Analisten hadden gemiddeld op 11,49 miljard hadden gerekend.

Real Madrid wint op bezoek bij Bayern in schitterend affiche met belabberde uitvoering

Bayern München - Real Madrid was een schitterend affiche met een belabberde uitvoering. Het was alsof topacteurs hun dialogen waren vergeten, alsof ze ook geen zin hadden om hun mooiste rollen neer te zetten, alsof ze verlangden naar een strandbedje met een ober in de buurt.

Zee van keppels in Berlijn tegen Jodenhaat

Duizenden mensen demonstreerden woensdag in Duitse steden tegen antisemitisme. Recente bedreigingen, pesterijen en kwetsende songteksten zorgen voor beschuldigende vingers naar islamitische migranten.

Vandaag in het nieuws

Wie krijgen er dit jaar allemaal een lintje voor bewezen diensten? Vandaag wordt het bekend. De Kamer debatteert over het kabinetsplan arbeidsgehandicapten onder het minimumloon te betalen. Het Filipijnse bounty-eiland Boracay gaat dicht, omdat het te vervuild is geraakt.

Aanraders van de redactie

Deze ex-terrorismeverdachte vertelt: ik werd gemarteld in de Verenigde Staten

Nieuw bewijs laat zien dat Amerikanen ook in de Verenigde Staten zelf martelmethoden hebben gebruikt. De Qatarees Ali al-Marri vertelt voor het eerst hoe hij werd behandeld in de nasleep van 9/11.

Wat een rijk land is Nederland, waar de volksvertegenwoordiging de lof van de vergetelheid zingt

Bert Wagendorp ziet kunst in vergeetachtige politici. 'Het debat heette 'Stukken met betrekking tot de dividendbelasting'. Dat is tevens een van de allermooiste toneelstuktitels sinds lange tijd; het moet wel heel raar lopen wanneer hij niet binnen afzienbare tijd op de gevel van de Amsterdamse Stadsschouwburg prijkt.' (+)

Akwasi, Pet: Demure Beeld Imke Panhuijzen
Akwasi, Pet: DemureBeeld Imke Panhuijzen

Eerste ronde in gevecht over betaling gehandicapten

VVD'er Tamara van Ark ondergaat donderdag haar vuurproef. De staatssecretaris van Sociale Zaken verdedigt in de Tweede Kamer het plan om arbeidsgehandicapten onder het minimumloon te betalen. Van Ark heeft dat in 'hoofdlijnen' uitgewerkt. Later volgt de lakmoesproef voor Van Ark als ze met een wetsvoorstel komt. (+)

De afschaffing van de dividendbelasting: niemand wilde het en toch gaat het door

De afschaffing van de dividendbelasting gaat de schatkist jaarlijks 1,4 miljard euro kosten en zelfs binnen de overheid zijn de meningen verdeeld. Het ministerie van Economische Zaken acht het noodzakelijk voor het vestigingsklimaat voor multinationals. Het ministerie van Financiën denkt dat het de Nederlander weinig gaat opleveren. Hoe is het zo ver gekomen? (+)

Akwasi Frimpong: 'Ik had nooit gedacht te trouwen met een witte vrouw'

Wat betekent het om nu man te zijn? Skeletonner Akwasi Frimpong (32): 'Ik had nooit gedacht te trouwen met een witte vrouw.' (+)

Zelfs op jubileumviering heeft de SGP het over de partijkoers

'In een week van camperdraaiplateaus, reality-Hagenezen en illegale zandsculpturen kan het een verademing zijn op een dinsdagavond aan te schuiven in de banken van de Grote Kerk van Dordrecht, alwaar het honderdjarig bestaan van de SGP wordt gevierd.' En zo geschiedde het dat Ariejan Korteweg naar Dordrecht ging. (+)

Plusteken achter een artikel?

null Beeld
Meer over