Volkskrant OchtendZondag 27 december

Volkskrant Ochtend: Britse vissers woedend over Brexitdeal: we zijn in de uitverkoop gezet • Fidan Ekiz: ‘Waarom laten we ons onder druk zetten om politiek correct te zijn?’

Een vissersboot in het Kanaal van Hastings. Beeld Getty Images
Een vissersboot in het Kanaal van Hastings.Beeld Getty Images

Nieuws

Niet alleen de Europese vissers, maar ook de Britse vissers zijn ontevreden met het eindresultaat van de Brexitonderhandelingen. Ze zijn woedend op hun premier Boris Johnson omdat hij in hun ogen ‘uitverkoop heeft gehouden’.

Live: Politie maakt einde aan feest met honderd aanwezigen in Rotterdam • Europol waarschuwt voor handel in valse coronavaccins. Lees de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus in ons liveblog.

Arsenal heeft zaterdagavond voor een flinke verrassing gezorgd door stadgenoot Chelsea met 3-1 te verslaan. Het is een hoopgevend resultaat voor The Gunners die met een belabberd seizoen bezig zijn. Voor Chelsea is het de derde uitnederlaag op rij.

Patrick Roest rijdt op de eerste dag van het WK-kwalificatietoernooi een baanrecord op de 5 kilometer, maar na afloop gaat het vooral over de ‘meewind’.

Op de nieuwe concept-kandidatenlijst van Forum voor Democratie staat Wybren van Haga op plek 2. Freek Jansen, de omstreden voorzitter van de Forum-jongerentak JFVD, staat op plek 7. Huidig Forum-leider en oprichter Thierry Baudet voert de lijst aan.

Fidan Ekiz. Beeld Aisha Zeijpveld
Fidan Ekiz.Beeld Aisha Zeijpveld

Aanraders

Fidan Ekiz: ‘Waarom laten we ons onder druk zetten om politiek correct te zijn?’

Postuum: Beroemde dubbelspion George Blake was volgens Poetin een ‘briljante professional’.

‘Is een ander huis na corona het belangrijkste kerstthema?’, vraagt Peter de Waard zich af.

Advocaat Natacha Harlequin: ‘Veel mensen denken dat ik geen geweten heb en een criminelenknuffelaar ben’.

Olaf Tempelman legt bekende buitenlanders op de sofa. Deze week: Time had de Chinese leider Xi Jinping moeten kiezen tot Persoon van het Jaar 2020.

‘In elke dag zit ergens een mooie ervaring verborgen’, weet Merel van Vroonhoven, die al jaren elke dag haar drie hoogtepunten van de dag opschrijft in haar dagboek.

Meer over