Volkskrant Ochtend: Bolt lijkt vooral opgelucht dat het bijna voorbij is | De Oranjevrouwen: een afgestelde vechtmachine

Goedemorgen. Met de derde plek op de 100 meter kreeg Usain Bolt niet het gedroomde afscheidsfeest, maar hij leek vooral opgelucht dat zijn loopbaan er bijna opzit. Lees hier het verslag. Verder in deze ochtendnieuwsbrief: de Oranjevrouwen zijn een goed afgestelde vechtmachine en het geheim van een van de succesvolste radioduo's van Nederland: Curry & Van Inkel.

null Beeld getty
Beeld getty

Terwijl u sliep

Usain Bolt, afgezette zonnegod van de atletiek, lijkt opgelucht dat het voorbij is
In deze WK-finale slaagde Usain Bolt er niet in zijn beste race van het jaar te lopen. De Jamaicaanse wereldrecordhouder vatte de nederlaag luchtig op. Hij leek vooral opgelucht dat zijn loopbaan er bijna opzit: alleen de 4x100 meter estafette wacht komende week nog.

Erdogan verplicht Guantánamo-pak voor coupverdachten na T-shirt-incident
De Turkse president Tayyip Erdogan heeft zaterdag bekendgemaakt dat verdachten van de staatsgreep bruine pakken moeten dragen in de rechtbank. Vorige maand verscheen een verdachte van de couppoging in de rechtszaal in een T-shirt met het opschrift 'Hero': 'held'.

Koel Feyenoord verslaat Vitesse na strafschoppenreeks
Feyenoord heeft zich verzekerd van de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen bleek na strafschoppen sterker dan Vitesse, nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd.

NVWA blijft lijst met eicodes aanvullen, kans dat er nog gifeieren in schappen liggen 'steeds kleiner'
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vandaag de eicodes vrijgegeven van nieuwe pluimveebedrijven die zijn besmet met de verboden insecticide fipronil. Het gaat om veertien bedrijven van kippenboeren die zich uit eigen beweging hadden gemeld.

null Beeld photo_news
Beeld photo_news

Vandaag in het nieuws

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt vandaag voor het eerst een grote finale. Tegen Denemarken strijden ze om 17.00 uur om het Europees Kampioenschap in stadion De Grolsch Veste in Enschede.

Aanraders van de redactie

Programmamaker Sinan Can: 'Als ze bijten, bijt ik harder terug'
Tv-programmamaker Sinan Can (39) won prijzen met zijn series over de Armeense genocide en de Arabische Lente. Nu speurt hij in het kalifaat naar de drijfveren van IS. (+)

Diplomatiek schaakspel met 755 stukken
Tweederde van de Amerikaanse ambassadestaf in Moskou moet weg. Een ongewoon harde diplomatieke veeg uit de pan van Poetin. (+)

De Oranjevrouwen: een afgestelde vechtmachine
Het team als beste speler. Het klinkt ouderwets, maar het is de basis onder het succes van de nationale vrouwenploeg, die zondag Denemarken treft in de finale van het EK voetbal. (+)

null Beeld anp
Beeld anp

Nieuwe Slaughter is gruwelijk knap opgeschreven
Karin Slaughter doet haar achternaam opnieuw alle eer aan in haar nieuwste bestseller Goede dochter. Vanaf het begin gaat het meteen goed los in de keuken van de familie Quinn. (+)

Wat was het geheim van een van de succesvolste radioduo's van Nederland?
Toen het radioduo Mattie & Wietze van Qmusic dit voorjaar uit elkaar viel, gingen de gedachten terug naar het einde van dat andere legendarische stel: Curry & Van Inkel. (+)

Wat is dat toch met die tweede kans voor Syriëgangers?
Hoe is het mogelijk, vraag je je als simpele nieuwsconsument af, dat menigeen deze luitjes nog steeds beziet als gedepriveerden die wij vooral een tweede kans moeten gunnen? Terwijl we inmiddels heel goed weten waartoe ze in staat zijn? (+)

undefined

Meer over