Volkskrant Ochtend: Ans Boersma via advocaat: ik heb niks verkeerd gedaan

Redactie

Terwijl u sliep

Ans Boersma via advocaat: ik heb niks verkeerd gedaan
Ans Boersma, de correspondent die donderdag Turkije werd uitgezet en in Nederland verdacht wordt van valsheid in geschrifte, is ‘diep teleurgesteld’ dat het Financieele Dagblad de banden met haar verbreekt.

Staatssecretaris Blokhuis: daling vaccinatiegraad zet niet door
De vaccinatiegraad in Nederland daalt niet verder. Dat schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis in een brief aan de Tweede Kamer, op basis van voorlopige cijfers van het RIVM.

R. Kelly tijdens een concert in 2013.  Beeld REUTERS
R. Kelly tijdens een concert in 2013.Beeld REUTERS

Amerikaanse media: platenlabel RCA laat van seksueel misbruik beschuldigde R. Kelly vallen
Platenlabel RCA Records, onderdeel van Sony Music, breekt met de van seksueel misbruik beschuldigde zanger R. Kelly. Dat melden Amerikaanse media, waaronder The New York Times.

Speciaal aanklager Mueller weerspreekt berichtgeving over liegen advocaat Trump
De berichtgeving over de Amerikaanse president Donald Trump, die zijn voormalige advocaat Michael Cohen zou hebben opgedragen om te liegen tegen het Congres, is niet waarheidsgetrouw. Dat heeft het team van speciaal aanklager Robert Mueller laten weten in een uitzonderlijke reactie op een nieuwsbericht.

Vandaag in het nieuws

In Frankrijk zijn opnieuw protesten aangekondigd door activisten in gele hesjes.

De Partij van de Arbeid houdt haar verkiezingscongres in Den Bosch.

Op verschillende plekken in de wereld wordt gedemonstreerd tegen president Trump, en voor vrede in onder andere Jemen door de actiegroep Women’s March.

In Gdansk wordt de deze week vermoorde burgemeester herdacht.

In de eredivisie voetbal staan vandaag vier wedstrijden op het programma.

op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen wordt de jaarlijkse Popprijs uitgereikt.

Aanraders van de redactie

PvdA-leider Lodewijk Asscher: ‘Zekerheid dreigt een luxegoed voor de elite te worden’
Lodewijk Asscher houdt rekening met een voortijdige val van het kabinet-Rutte III. Is zijn partij op weg naar herstel? De PvdA-leider over een vrolijk klimaatbeleid, de onwaarachtigheid van Klaas Dijkhoff en het nieuwe sleutelwoord: zekerheid.

PvdA-leider Lodewijk Asscher. Beeld Kiki Groot
PvdA-leider Lodewijk Asscher.Beeld Kiki Groot

Moord op burgemeester Gdansk opent ziel van gespleten Polen
De doodgestoken Pawel Adamowicz was een ‘burgemeester van iedereen’, zeggen treurende inwoners van Gdansk. Maar anderen vonden hem een ‘moslimknuffelaar’, een ‘liefhebber van homo’s’ en een ‘verrader’. ‘De haatberichten op internet kan ik niet los zien van de moord.’

Het beste van de Voedselzaak in een e-book
Eten we in 2050 kweekvlees of krekels? Wat zijn de spannende initiatieven op het gebied van voedsel? En hoe draag je zelf bij aan een betere wereld? Het zijn onderwerpen die aan bod komen in het gratis te downloaden e-book Hoe voeden we 10 miljard monden in 2050? Download het e-book hier.

V-vlog: Verbeter de wereld, begin in je handtas
Een portemonnee, een kam, een borsteltje, tampons, kauwgum, een pen... Ze zijn niet echt duurzaam, al die spulletjes die in je handtas zitten. In deze V-vlog laat Lisa Koetsenruiter een aantal verantwoorde alternatieven zien.

Het voetbaljaar 2019 is er een van optimisme: over PSV en Ajax en het verlangen naar succes
2019 belooft, zo bij de herstart van de eredivisie, een sprankelend voetbaljaar te worden. Dit dankzij de spannende strijd tussen Ajax en PSV, onder leiding van de coaches Van Bommel en Ten Hag, en de ontwikkeling van spelers als Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Memphis Depay.

Van correspondent tot verdachte: wie is Ans Boersma?
Het Financieele Dagblad, waarvoor journalist Ans Boersma werkte, heeft ‘de banden met haar verbroken’. Wie is de vrouw die donderdag Turkije uit werd gezet?

Meer over