Volkskrant Ochtend: Amerikaanse investeerder meldt zich in overnamestrijd Hema | De grootste slachtoffers van corona: de vluchtelingen

Een medewerker met een corona hesje van de HEMA in Eindhoven. De winkelketen kampt met een zware schuldenlast.Beeld ANP

Terwijl u sliep

Amerikaanse particuliere investeerder laat oog op Hema vallen
In de ontluikende overnamestrijd rond Hema heeft zich een nieuwe potentiële koper gemeld. De Flacks Group uit Miami, eigendom van investeerder Michael Flacks, is ‘erg geïnteresseerd’. 

De drie houden hun CDA heel in kandidaat-lijsttrekkersdebat
Het viel voor de toekijkende CDA-leden niet mee om inhoudelijke verschillen te ontdekken tussen de drie kandidaten voor het lijstrekkerschap. Maandagavond gingen ze in debat. De stembussen zijn geopend.

Consumentenbond: Facebook moet gebruikers schadevergoeding betalen vanwege delen privédata
De Consumentenbond sleept Facebook voor de rechter. Het bedrijf moet zijn Nederlandse gebruikers schadevergoeding betalen voor het delen van privégegevens, vindt de bond, die consumenten oproept zich aan te sluiten bij de claim. Over eventuele schadebedragen doet de Consumentenbond nog geen uitspraken.

Liveblog: Economie volgens ABN Amro pas in 2022 op oude niveau
De weg naar volledig herstel van de Nederlandse economie is nog lang en de economie keert pas in 2022 terug naar het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ABN Amro.

Vandaag in het nieuws

Facebook-topman Mark Zuckerberg spreekt, na kritiek op zijn beleid tegen racisme, met burgerrechtenorganisaties. Het SCP komt met een rapport over de gevolgen van corona voor de psychische gezondheid. Een Nederlandse reuzemaquette van de Slag bij Waterloo, met 11.000 figuurtjes, wordt onthuld in België. 

Aanraders van de redactie

Vluchtelingen betalen hoge prijs voor pandemie: miljoenen mensen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben
Een recordaantal van 79,5 miljoen vluchtelingen wereldwijd betaalt een hoge prijs voor de coronapandemie. Zij kunnen niet verder reizen omdat landen hun grenzen dichthouden en zitten vast in kampen waar ze hoge risico’s lopen doordat hygiëne- en afstandsmaatregelen niet kunnen worden genomen. Noodorganisaties staan met de handen in het haar.

Vaders met hun kinderen proberen bij het West-Turkse Edirne de grens met Griekenland over te steken, begin maart dit jaar.Beeld EPA

Tijdens het CDA kandidaat-lijsttrekkersdebat zal Rutte rillend op de bank hebben gezeten
Je zou kunnen denken dat het niet zo vreselijk veel uitmaakt wie het CDA op 1 zet, stelt Sheila Sitalsing. Niets is echter minder waar: ‘Premier zal de CDA-lijsttrekker vermoedelijk niet worden, maar je weet het niet, de kiezer is grillig en ontoerekeningsvatbaar. Alleen daarom al was het debat tussen de drie mensen die het CDA de verkiezingen in willen leiden de moeite waard.’

Rechtspsycholoog Peter van Koppen: ‘Zelfs liegende officieren van justitie vinden rechters geen enkel probleem’ 
Als een van de eersten drukte rechtspsycholoog Peter van Koppen de rechterlijke macht met haar neus op de feiten: justitie kan het ook wel eens fout hebben. Meerdere gerechtelijke dwalingen later komt de hoogleraar aan de vooravond van zijn pensioen tot de conclusie: ‘Er is niks veranderd.’ 

Boeing 737 Max: een twijfelgeval met straalaandrijving
De Boeing 737 Max maakt testvluchten als opstapje voor een terugkeer in het luchtruim. Maar wie beslist daarover? Hoe veilig is het toestel? En wie zit er nog op de Max te wachten na de slag die het corona-virus aan de mondiale luchtvaart heeft toegebracht?

Oumayma Elboumeshouli: ‘Ik wil me alleen nog verbinden aan merken die zich inzetten voor diversiteit’
Voor influencer Oumayma Elboumeshouli is het simpel: ze verbindt zich vanaf nu alleen nog aan merken die diversiteit nastreven. Hoe werkt dat in de praktijk?

Oumayma ElboumeshouliBeeld Ernst Coppejans

Waarom Monique en Janet per scootmobiel naar München rijden (en terug)
Monique en Janet maken per scootmobiel een roadtrip van een kleine tweeduizend kilometer. Voor haar verslaggeverscolumn sprak Margriet Oostveen met de dames die in twee maanden naar München en weer terug willen rijden, met een ommetje langs Oostenrijk. ‘Samen kunnen we zo ontzettend lachen, het is gewoon hilárisch’, aldus Monique en Janet.

Meer over