Volkskrant AvondDinsdag 1 december

Volkskrant Avond: Zorgorganisaties noemen vaccinatieplannen De Jonge ‘erg enthousiast’ en ‘prematuur’ | Wat moet Joe Biden aan met Trumps ‘vriend’ Kim Jong-un?

Een medewerker van het farmaceutische bedrijf AstraZeneca bij de Universiteit van Oxford, werkt in beschermende kleding aan een vaccin tegen covid-19.
 Beeld AP
Een medewerker van het farmaceutische bedrijf AstraZeneca bij de Universiteit van Oxford, werkt in beschermende kleding aan een vaccin tegen covid-19.Beeld AP

Nieuws

Zorgorganisaties ActiZ en Verenso zijn sceptisch over de mogelijke vaccinatiestartdatum van 4 januari.

Wat verzinnen we in hemelsnaam voor de jongeren tijdens de kerstvakantie? Dat vragen bestuurders van alle 355 gemeenten in Nederland zich af.

In een advies schrijven tien gezaghebbende experts dat het Navo-bondgenootschap het vizier meer dan voorheen op China moet richten.

De motivering voor de afwijzing van Miriam de Bontridder tot plaatsvervangend raadsheer bij het gerechtshof in Amsterdam, is volgens minister Grapperhaus vertrouwelijk.

Ondanks het in 2015 ingevoerde verbod op wilde dieren in circussen, mag olifant Buba bij de Duits-Nederlandse circusfamilie Freiwald blijven.

Een grootschalig Nederlands onderzoek naar het veilig afbouwen van antidepressiva ligt onder vuur van een patiëntenvereniging.

VVD-leider Mark Rutte gaat met een kopgroep van vier vrouwen de verkiezingscampagne in.

Aanraders

Hoe moet aankomend president Joe Biden na Trump met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un omgaan? Hij krijgt het advies te kiezen voor een realistischer aanpak: wapenbeheersing.

De luchtvaart hoopt een hoofdrol en misschien wel een ‘heldenrol’ te claimen in de distributie van het vaccin.

Over de telefoon hoorde Sitanan Satsaksit hoe haar broer werd ontvoerd in Cambodja. Gesteund door de protestbeweging zoekt Sitanan opheldering.

Werknemers in de zorg mogen vaccinatie weigeren, maar werkgevers mogen dan ook ontslaan, betogen Roland Pierik en Evert Verhulp.

Vroeger vierden wij thuis geen Kerst, en om me daartegen af te zetten ben ik Kerst gaan verheerlijken, vooral Kerst met Noorse kinderen met mutsen en sjaals, schrijft Aaf Brandt Corstius in haar column.

Kunstvoorwerpen die Nederland heeft geroofd uit Indonesië moeten terug. Dat staat vast. Maar over de vraag hoe wordt gediscussieerd.

Meer over