Volkskrant Avond: Wie is liquidatieverdachte Ridouan T.? | Toerist, ga eens naar het Woudagemaal of Urk

Goedenavond. Banken moeten bij hun topbeloningen rekening houden met de 'open zenuw in de Nederlandse maatschappij', stelt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. Verder in uw avondnieuwsbrief: met de 'HollandCity'-strategie wordt de groeiende stroom toeristen weggelokt van gebaande paden. Wie in de voetsporen treedt van Vincent van Gogh, komt behalve in het Van Goghmuseum zo ook in Etten-Leur, Zundert en Otterlo.

Klaas Knot in zijn kantoor. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Klaas Knot in zijn kantoor.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Vandaag belangrijk

Begrijpelijk dat Nederlander valt over topsalaris bij ING, vindt DNB-president Knot: 'Raakt open zenuw'
Topbeloningen raken een 'open zenuw in de Nederlandse maatschappij' en daar dienen banken rekening mee te houden. Met die woorden bekritiseert president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) de voorgestelde loonsverhoging van 58 procent voor ING-baas Ralph Hamers.

Broer van kroongetuige Nabil B. in liquidatiereeks doodgeschoten in Amsterdam
De zogenoemde 'Mocro War' heeft een nieuw dieptepunt bereikt: de broer van kroongetuige Nabil B. is donderdagochtend rond 8.30 uur doodgeschoten in Amsterdam-Noord. De vluchtauto is uitgebrand aangetroffen, de schutter is nog voortvluchtig. Het is voor het eerst dat in Nederland familie van een kroongetuige is doodgeschoten. (+)

Sandra den Hartog over haar ex Holleeder: 'Als je met de politie praat, teken je je doodvonnis, dan raak je hem persoonlijk'
'Willem zei: kom maar niet bij die of die in de buurt, want die gaat liggen. Hoe bedoel je dat?, reageerde ik. Let nou maar op mijn woorden, antwoordde Willem dan, want die gaat binnenkort liggen.'

null Beeld anp
Beeld anp

Waardering van de Amerikanen voor Trump neemt toe, ondanks overspelzaak en chaos in Witte Huis
Ondanks het seksschandaal rond een pornoactrice, het ontslag van ministers en verhalen over chaos in het Witte Huis, stijgt de waardering van de Amerikanen voor Donald Trump. Uit drie peilingen deze week blijkt dat 42 procent van de kiezers tevreden is met zijn presidentschap. Trump is nog maar vier procent verwijderd van de waardering die zijn voorgangers Reagan en Obama kregen na iets meer dan een jaar in het Witte Huis.

Video van de dag

Waar vind je in Nederland de goede Ecuadoriaanse keuken? Op een onverwachte plek: het pittoreske Prinsenbeek. Foodvlogger Mooncake sprong in de trein, liep de kok voor de voeten, kreeg een tafel vol familiegerechten en was blij verrast door de seco de cordero en de encebollado (tonijnsoep tegen de kater).

Vanavond op tv

Een traditie op Witte Donderdag: het EO-muziekspektakel 'The Passion'. Dit jaar vanuit Amsterdam-Zuidoost (NPO 1, 20.35 uur). Het moderne Bijbelverhaal niets voor u? Om 20.55 uur kunt u op NPO 3 kijken naar Break Free. De 22-jarige Nina Hoogers, die werd geboren in Sri Lanka en opgroeide bij Nederlandse adoptieouders, vindt tijdens een reis door Zuidoost-Azië de rust die ze zocht. Maar bij een tweede bezoek aan het Vietnamese Hoi An gaat het gruwelijk mis. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

President DNB Klaas Knot: 'Geen nieuwe recessie? Dat kan ik me bijna niet voorstellen'
Banken moeten bij hun topbeloningen rekening houden met de 'open zenuw in de Nederlandse maatschappij', stelt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB). Want 100 procent privaat zullen ze volgens hem nooit meer worden. (+)

'Plus'-teken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €2,50/week.

Wie is Ridouan T., die vermoedelijk achter een reeks liquidaties zit?
Ridouan T. (41), die vermoedelijk achter de liquidatie van donderdag zit, wordt internationaal gezocht. Wie is deze Marokkaanse Nederlander, die door kroongetuige Nabil B. is aangewezen als opdrachtgever van een reeks moorden in een omvangrijke drugsoorlog?

De film Black Panther als verbeelding van de Afrikaanse Droom
De film Black Panther is een superheldenblockbuster. Maar.
Het is ook een schitterende verbeelding van de Afrikaanse Droom, een emancipatievehikel en een grensverleggende film ineen.

Black Panther Beeld
Black PantherBeeld

Misschien was de verrader van Jezus wel geen verrader
Miljoenen kijkers zijn vanavond bij The Passion weer getuige van de kus waarmee Judas zijn vroegere held Jezus verraadt. Aan die handeling dankt Judas zijn duistere reputatie. Maar is die reputatie wel terecht? (+)

Buitenlandse toeristen worden verleid om weg te gaan van de gebaande paden
Met Pasen begint het vakantieseizoen. Buitenlandse toeristen moet je 'inspireren' met verhalen over Nederland - zoals bloemen, water, kastelen of de bevrijding. Geen gebaande paden, maar 'el dique de Afsluitdijk'. (+)

Pasen als lievelingsfeestdag? Helemaal zo'n gek idee nog niet
Aaf ziet wel iets in Pasen als lievelingsfeestdag (al blijft Sinterklaas het belangrijkst, maar daar kun je in deze tijden niet meer mee aankomen). 'Pasen is niet omstreden, is niet ingewikkeld, ik weet een soort van wat je ermee viert (iets met Jezus/eieren), veel lekker eten, een boom en het speelt zich 's ochtends af, dus niemand wordt moe of overprikkeld.' (+)

Meer over