NieuwsbriefVolkskrant Avond

Volkskrant Avond: ‘Warmste week ooit in Nederland komt eraan’ | Lukt het de demonstranten in Belarus de dictator van zijn troon te stoten?

Pleziervaart op de Amstel in Amsterdam.Beeld ANP

Vandaag in het nieuws

Klimaatonderzoeker Jan van Oldenborgh van het KNMI: ‘Warmste week ooit in Nederland gemeten komt eraan’. Hij waarschuwt dat de risico’s van hittegolven voor de mens nog steeds worden onderschat.

De Libanese premier Hassan Diab ontbindt het kabinet na aanhoudende protesten. Dat maakte hij tijdens een televisietoespraak bekend.

Experts in brandbrief: onduidelijk coronabeleid kabinet maakt dat meer mensen de regels negeren. ‘Er is sprake van een hoge urgentie, die direct ingrijpen noodzakelijk maakt.’

Live: Aantal coronapatiënten in ziekenhuis op hoogste niveau sinds 1 juli en Bergen op Zoom ziet vooralsnog af van mondkapjesplicht. Volg via dit liveblog het laatste nieuws over de coronacrisis.

Mede vanwege ervaringen in de coronacrisis geeft het kabinet een pillenfabriek staatssteun om zo minder afhankelijk worden van medicijnen uit India en China.

Aanraders van de redactie

Bas werd doodgeschoten op een vol strand, en de schutter wandelde rustig wegDe hashtag #GerechtigheidVoorBas voedt sindsdien de woede over de kille moord op een Amsterdams strandje.

Straatprotesten lijken de enige optie voor de oppositie in Belarus. Kunnen de demonstranten de dictator van zijn troon stoten? Vier vragen over de kracht en de zwakte van de oppositie in Belarus.

‘Nederlandse rotonde’ zorgt voor verwarring bij Britse automobilisten in Cambridge. Met deze Nederlandse import wil het bestuur van de universiteitsstad het fietsen bevorderen. 

Max Verstappens zege bewijst: in de Formule 1 regeren de (juiste) banden. Die banden worden aan alle teams geleverd door Pirelli. Heeft deze externe leverancier te veel macht over het verloop van F1-races?

Onzekerheid kwelt clubs in crisistijd: ‘We weten nóg niet of we begin september open mogen’. Intussen jaagt de politie op verboden beats in de bossen.

Het lot voerde columnist Sylvia Witteman opnieuw naar Kroatië. ‘Het was een heerlijke vakantie, vooral omdat ik niet mee hoefde op een boot.’

Meer over