NieuwsbriefAvond

Volkskrant Avond: Waarom het misging tussen Twan Huys en RTL Late Night | Een ideale oplossing voor de zaak van IS-strijder Yago R.? Die is er niet

Redactie
Twan Huys Beeld ANP Kippa
Twan HuysBeeld ANP Kippa

Vandaag belangrijk

De zaak die Justin Trudeau de kop kan kosten

Het uithangbord van het politieke fatsoen, de Canadese premier Justin Trudeau, is verstrikt geraakt in een schandaal dat hem de kop kan kosten.Vijf vragen over de zaak die het imago van Trudeau enorm heeft beschadigd.

Oorlogsheld opnieuw in opspraak: Marco Kroon opgepakt in Den Bosch

Opnieuw is majoor Marco Kroon (48) in opspraak geraakt. Zondag werd hij in Den Bosch aangehouden, bevestigt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Waarvan hij precies wordt verdacht is niet duidelijk. Volgens het Brabants Dagblad heeft Kroon een agent een kopstoot uitgedeeld, toen hij in het carnavalsweekeinde werd aangesproken op wildplassen.

Marco Kroon tijdens de Indie herdenking.  Beeld ANP
Marco Kroon tijdens de Indie herdenking.Beeld ANP

Spermadonoren kunnen terugkomen op besluit en alsnog anoniem blijven voor nageslacht

Spermadonoren van vóór 2004 die eerder aangaven dat hun nageslacht hen kon opzoeken, kunnen bij nader inzien toch anoniem blijven. Als het kind de donor wil leren kennen, moet de kliniek die de donatie regelde, de donor vragen of hij daarmee instemt. Die kan dat weigeren, ook al gaf hij eerder aan dat wel te willen.

Keith Flint (1969-2019) was een kruising tussen een duivel, een rave-pitbull en een futuristische Johnny Rotten

Keith Flint (49), zanger en boegbeeld van de Engelse groep The Prodigy, is maandagochtend dood aangetroffen in zijn huis in Dunmow, in het Engelse graafschap Essex. Hij heeft een eind aan zijn leven gemaakt.

Keith Flint tijdens een optreden van The Prodigy op Sziget Festival 2011. Beeld
Keith Flint tijdens een optreden van The Prodigy op Sziget Festival 2011.

Video van de dag

Wat te doen met de Nederlandse burgers die deelnamen aan de gruwelijkheden van IS? Dit is het kwaad, maar kwaad kun je niet met kwaad bestrijden, betoogt Nazmiye Oral. Soms is het beter om moedig te zijn, in het goede te geloven en ernaar te handelen.

Vanavond op tv

Vintage-Scorsese ziet u in The Wolf of Wall Street: een hilarische en energiek gefilmde satire over de beursexcessen van voor de financiële crisis, met een fijne hoofdrol voor Leonardo DiCaprio (RTL 7, 20.30 uur). Voor meer komisch talent kijkt u Meet the Parents, waarin Robert De Niro de verrukkelijk stugge schoonvader van Ben Stiller speelt, een neuroot die zich een film lang geen houding weet te geven tegenover de familie van zijn geliefde (RTL 8, 20.30 uur). Meer tips voor een avondje voor de buis vindt u hier.

Morgen in de krant

Een ideale oplossing voor de zaak-Yago R. is er niet

Eigenlijk zouden IS-strijders moeten worden berecht in Syrië en Irak, zeggen experts, maar daar zitten wel erg veel haken en ogen aan. ‘Een internationaal tribunaal, geflankeerd door lokale rechtbanken, zou nog de minst slechte oplossing zijn.’

Waarom het misging met Twan Huys bij RTL Late Night

Alle ogen waren vorig jaar gericht op Twan Huys toen hij overstapte van Nieuwsuur naar RTL Late Night. Binnen een jaar was het huwelijk alweer voorbij. Vier redenen waarom het misging.

Peter Buwalda is eindelijk debutant af. Waarom duurde dat zo lang?

Het móést lukken: in september 2018, ruim acht jaar na het succes van Bonita Avenue, zou schrijver Peter Buwalda (47) dan eindelijk zijn tweede roman publiceren. Die verschijnt pas vandaag. Leg dat maar eens uit, Peter.

Peter Buwalda

Peter Buwalda gefotografeerd op zaterdag 2 maart 2019 in Amsterdam. Beeld Daniel Cohen
Peter BuwaldaPeter Buwalda gefotografeerd op zaterdag 2 maart 2019 in Amsterdam.Beeld Daniel Cohen

Het dopingschandaal in Oostenrijk maakt één ding duidelijk: de huidige aanpak is nog niet afschrikwekkend genoeg

In Oostenrijk is bloeddoping ontdekt waarbij tientallen sporters betrokken zijn. Een van de Oostenrijkse verdachten, Georg Preidler, was tot vorig jaar knecht van Tom Dumoulin. Wat is er precies aan de hand? Vier vragen.

Stadsnomaden laten zich niet zomaar hun caravan uit jagen: ‘Ik ga toch niet in zo’n verzorgingshuis een kaartje leggen?’

Burgemeester Femke Halsema wil een permanente oplossing vinden voor de groep van ongeveer veertig Amsterdamse ‘stadsnomaden’, die nu nog in caravans langs de snelweg in het havengebied wonen. Maar de kampeerders zelf zitten daar helemaal niet op te wachten.

Dijenkletsen volgens Jerry Seinfeld; daar kunnen we nog wat van leren

Het programma van Jerry Seinfeld waarbij hij in de auto zit met comediens vindt Aaf Brandt Corstius heel erg leuk. En niet alleen om ze zo een fan is van Seinfeld. Hij heeft namelijk een nogal interessante gewoonte...

Meer over