NieuwsbriefAvond

Volkskrant Avond: VS klagen Russen aan voor hacken Democraten | De lessen van een fuck-it-retraite

Goedenavond. De Amerikaanse justitie heeft twaalf Russische inlichtingenofficieren aangeklaagd wegens het inbreken in de computers van Hillary Clinton en de Democratische partij. Verder in de Volkskrant Avond: muggen komen niet af op licht en acht andere mythen over de mug, uh, doorgeprikt.

Demonstranten houden posters omhoog met de gezichten van hen die al schuld hebben bekend in het kader van Muellers onderzoek. Beeld AFP
Demonstranten houden posters omhoog met de gezichten van hen die al schuld hebben bekend in het kader van Muellers onderzoek.Beeld AFP

Vandaag belangrijk

Topinkomens stijgen sneller, loonkloof groeit
De topinkomens in Nederland, die zich de afgelopen jaren gematigd ontwikkelden, stijgen weer sneller. Ook de loonkloof tussen de top en de werkvloer groeit, met Unilever als koploper. Bij de Nederlands/Britse multinational verdiende topman Paul Polman vorig jaar 287 keer meer dan de gemiddelde werknemer.

Justitie VS klaagt twaalf Russen aan voor hacks bij Clinton en Democraten
De Amerikaanse justitie heeft twaalf Russische inlichtingenofficieren aangeklaagd wegens het inbreken in de computers van Hillary Clinton en de Democratische partij. Volgens onderminister van Justitie Rod Rosenstein hebben de Russische hackers ook ingebroken in de systemen van kiesraden, waarbij ze de gegevens van een half miljoen kiezers buitmaakten.

Dylan Groenewegen wint met overmacht zijn eerste etappe deze Tour
Dylan Groenewegen heeft de zevende etappe van de Tour de France gewonnen. Met overmacht liet hij sprinters als Peter Sagan en Fernando Gaviria achter zich in Chartres.

Sprinter Groenewegen heeft zijn eerste touretappe gewonnen. Beeld Klaas Jan van der Weij
Sprinter Groenewegen heeft zijn eerste touretappe gewonnen.Beeld Klaas Jan van der Weij

Flesje met zenuwgas novitsjok gevonden in huis van Brits slachtoffer
De Britse politie heeft een flesje met het zenuwgas novitsjok gevonden in het huis van Charlie Rowley, die onlangs met vergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis in Salisbury werd opgenomen. Zijn vriendin Dawn Sturgess overleed deze week nadat zij in contact was gekomen met de uiterst giftige stof.

Video van de dag

Op internet spookt een filmpje rond van auto's die op onverklaarbare wijze total loss raken. Wat is daarvan waar?

Vanavond op tv

Louis Theroux onderzoekt Amerikaanse kinderen met autisme (21.15 uur, NPO 3). Tennisster Kiki Bertens werd in de kwartfinale van Wimbledon uitgeschakeld. Bij Jinek (22.55 uur, NPO 1) komen zij en haar coach Raemon Sluiter vertellen over het succes. Op zoek naar nieuw binge-materiaal voor dit weekend? Onze recensent raadt Killing Eve aan, een van de origineelste series van het jaar (Netflix). Hier vindt u onze complete tv-selectie.

Morgen in de krant

Van Hanegem en Touzani kunnen lekker chillen met elkaar. Ook als ze het oneens zijn
Vooral op sociale media lijkt het soms wel of niemand meer met iemand overweg kan. De Volkskrant zet daar deze zomer vrienden tegenover die grote en kleine verschillen overbruggen. Deze week: Willem van Hanegem en Soufiane Touzani.

Willem van Hanegem en Soufiane Touzani.  Beeld Waldthausen Marlena
Willem van Hanegem en Soufiane Touzani.Beeld Waldthausen Marlena

Het Britse bezoek van Trump in de schaduw van The Sun
Ze stonden in de zon, maar vooral ook in de schaduw van The Sun. De term ‘ongemakkelijk’ was niet afdoende om de sfeer te omschrijven bij de persconferentie die Theresa May en Donald Trump vrijdag gaven op landgoed Chequers.

Werkte Trump nu wel of niet samen met de Russen? Vier hypothesen
Als Donald Trump en Vladimir Poetin elkaar maandag in Helsinki ontmoeten, hangen er grote vraagtekens boven hun hoofden. Want er zijn veel theorieën over de banden tussen de beide wereldleiders, maar minstens zoveel vragen. En de feiten zijn nog steeds onvolledig.

Dit leer je tijdens een luxueuze vakantieweek in Toscane: zeg eens vaker fuck it!
Ze vliegen de winkel uit: zelfhulpboeken die zeggen dat je er geen fuck om moet geven. Tijdens een retraite in een Italiaanse villa met de grondlegger van het genre proberen hoopvolle cursisten lak te krijgen aan wat ze dwars zit. Inclusief groepsknuffels, en het delen van twijfels bij een goed glas wijn. Plus een lijstje van de beste en slechtste 'fuck-it' boeken.

Wat weten we van muggen, en wat weet de mug van ons?
Zon, zee,… zzzjjjjiiiiiii! Tijd voor een opfriscursus over Culex pipiens, de mug. Want nee: ze komen niet af op licht, en er is géén bewijs dat uw muggenspul helpt tegen de jeuk.

Een spectaculaire verschijning, met het lijf van LeBron James en de lichaamstaal van Liberace, liep zomaar een stukje op met columnist Sander Donkers.
Een vol terras keek toe. ‘Zodoende pakte ik ook een randje van zijn shine. Altijd een opsteker, al heeft het soms zijn prijs.’

Meer over