Volkskrant AvondDonderdag 12 november

Volkskrant Avond: Verdachten van fatale mishandeling in Arnhem waren uit op ontmaskering pedoseksuelen | Nederland kan gaan testen in turbostand: nieuw lab goed voor tienduizenden coronatests per dag

Redactie
Het megalaboratorium van Eurofins in Rijswijk dat later deze maand in bedrijf komt. Het moet per dag 35 duizend coronatests gaan analyseren. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
Het megalaboratorium van Eurofins in Rijswijk dat later deze maand in bedrijf komt. Het moet per dag 35 duizend coronatests gaan analyseren.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Nieuws

De fatale mishandeling van een gepensioneerde leraar in Arnhem is het gevolg van een pedojacht.

Steeds meer Republikeinse bestuurders in cruciale staten bestrijden dat er verkiezingsfraude is gepleegd ten nadele van president Trump.

Door het gemis van een pokerface bij minister Wopke Hoekstra (Financiën) loopt Nederland mogelijk meer risico bij de redding van KLM dan nodig was.

De tweede golf leek over zijn piek heen, toch lopen de cijfers weer iets op. Het RIVM heeft een verklaring.

Oek de Jong wint de Boekenbon Literatuurprijs voor zijn roman Zwarte schuur. Dat werd donderdagmiddag bekendgemaakt.

Aanraders

Het eerste megalab van Nederland gaat deze maand in bedrijf. Dagelijks kunnen er 35 duizend coronatests worden geanalyseerd.

Pfizer-baas Albert Bourla heeft afgelopen maandag meer dan 60 procent van zijn aandelen verkocht, precies op de dag dat de farmaceut het beste nieuws van 2020 wereldkundig maakte. Is hier sprake van handel met voorkennis of heeft Bourla gewoon mazzel?

Van links tot rechts houden Kamerleden zich niet aan hun eigen gedragsregels over het opgeven van nevenfuncties en -inkomsten, blijkt uit onderzoek van Zembla.

Carrie Symonds, de verloofde van premier Boris Johnson, hield woensdag de benoeming van een nieuwe stafchef tegen.

The Rolling Stones, de meest stijlvaste rockband ter wereld bezit ook het allerbeste bandlogo. In een interview licht ontwerper John Pasche toe dat Mick Jagger precies wist wat hij wilde.

Elke week belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Albert Verlinde en Ellen Degeneres.

Meer over