Volkskrant Avonddonderdag 22 oktober

Volkskrant Avond: Trumps twitteraccount opnieuw door Nederlandse onderzoeker gehackt | China is bijna cashloos (en dat komt door één bedrijf)

Trump tijdens een werkoverleg in het Witte Huis. Beeld Getty Images
Trump tijdens een werkoverleg in het Witte Huis.Beeld Getty Images

Nieuws

Trumps twitteraccount opnieuw door Nederlandse onderzoeker gehackt
Een Nederlandse beveiligingsonderzoeker is vorige week succesvol ingelogd op het twitteraccount van Donald Trump. De Amerikaanse president had een uitermate zwak en makkelijk te raden wachtwoord. Ook had hij volgens de onderzoeker geen tweestapsverificatie ingeschakeld.

Pluimveehouders moeten kippen binnenhouden wegens vogelgriep
Alle commerciële pluimveehouders moeten hun kippen en andere vogels vanaf middernacht binnenhouden. Dat meldt het ministerie van Landbouw, nadat in Kockengen (provincie Utrecht) bij twee wilde knobbelzwanen hoogpathogene vogelgriep is aangetroffen.

Eindelijk heeft Kelderman het roze, maar de weg naar de eindzege kent nog veel hindernissen
Wilco Kelderman had in 18de etappe van de Giro spektakel voorspeld. En dat kwam er. De Nederlander pakt de leiderstrui. Maar het had niet veel gescheeld of etappewinnaar Jai Hindley, tot dan toe steeds Keldermans trouwe helper, had hem die zo begeerde trui ontfutseld.

Schutter Silfano M. krijgt 20 jaar cel en tbs voor doden rapper Feis
Rotterdammer Silfano M. (26), die eind vorig jaar de rapper Feis doodschoot, heeft donderdag 20 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen.

Kerken erkennen bijdrage aan ‘een klimaat van antisemitisme’ tijdens de oorlog
De protestantse kerken erkennen hun falen tijdens de Duitse bezetting. Ze tekenden weliswaar verzet aan tegen de deportatie van Joden, maar verloren zichzelf ook in theologische haarkloverijen.

Bij de voorbereidingen van het laatste verkiezingsdebat vannacht tussen Trump en Biden wordt het plexiglas dat de opponenten van elkaar zal scheiden gereinigd. Beeld REUTERS
Bij de voorbereidingen van het laatste verkiezingsdebat vannacht tussen Trump en Biden wordt het plexiglas dat de opponenten van elkaar zal scheiden gereinigd.Beeld REUTERS

Aanraders

Welke Trump ziet de kiezer vandaag in het debat: de inhoudelijke Trump of weer de straatvechter?
President Trump krijgt vannacht de laatste kans om voor tientallen miljoenen kiezers uit te leggen waarom hij herkozen moet worden. De druk op Joe Biden is minder groot: blijf kalm, laat Trump zich nog verder in de nesten werken en toon je een waardig alternatief, zo luidt het devies van zijn campagne.

China is bijna cashloos (en dat komt door één bedrijf)
Van boodschappen via de energierekening tot een vliegticket: de Chinezen betalen bijna alles met hun mobiele telefoon door een QR-code te scannen. Het bedrijf dat deze betaalrevolutie in gang heeft gezet, de Ant Group, is zo groot geworden dat de staat er een bedreiging in ziet.

Jumbo-eigenaren kopen deel Hema: hoe nu verder?
Het lijkt eenvoudig: de familie Van Eerd, eigenaar van Jumbo, koopt Hema, verlost het bedrijf grotendeels van zijn schuldenlast, en wijst de Britse en Amerikaanse financiële partijen die Hema de afgelopen jaren uitkleedden, de deur. Hema en Jumbo gaan hand in hand een glorieuze toekomst tegemoet. Wat kan er nog misgaan?

De tijden zijn veranderd, niet ten gunste van Borat ★★☆☆☆
De Trump-aanhangers die tegenover Borat verklaren te geloven dat de Clintons babybloed drinken (‘dat hebben we gelezen’) zouden dat ook gewoon verkondigen als Sacha Baron Cohen als zichzelf langskwam. Daar is anno 2020 geen typetje meer voor nodig.

Acteur Bram Suijker (31) is komisch, een tikkeltje gevaarlijk en vreselijk goed
Suijker speelt de jonge vliegtuigbouwer Anthony Fokker in Vliegende Hollanders, de nieuwe NPO-serie op zondagavond.

Aaf leest sterren: Kwebbelkop is nu de grootste Youtuber en Anouk kocht een appartement in Amsterdam
Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week: Kwebbelkop en Anouk.

Meer over