VOLKSKRANT AVONDVrijdag 25 september

Volkskrant Avond: Streekgerichte aanpak wankelt, nu ook de regio’s vragen om meer landelijke regie | Waarom lijkt nu juist ING zo populair bij criminelen?

Supporters van Willem II op een plein in Tilburg, donderdagavond.Beeld Toby de Kort

Nieuws

Streekgerichte aanpak wankelt, nu ook de regio’s vragen om meer landelijke regie
Opnieuw wijst het kabinet acht regio’s aan waar strengere coronamaatregelen gaan gelden. Toch zwelt de roep om landelijke maatregelen aan. Zelfs vanuit de regio.

Live: Kabinet vraagt OMT om advies over extra maatregelen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Dat advies moet er maandag liggen. Daarna besluit het kabinet in overleg met de betrokken burgemeesters wat er gebeurt.

Personeel verpleeghuizen zit te springen om ervaren ondersteuning
Het ziekteverzuim in de zorg ligt nu al hoger dan tijdens de eerste golf: rond de 9 procent. Bovendien is het enthousiasme om bij te springen in de zorg minder groot dan in maart en april. 

Een bewoonster van verpleeghuis Het Haltna Huis van zorginstelling Zorgspectrum krijgt bezoek van haar dochter.Beeld ANP

Nieuwe stadsdichter Haarlem in opspraak door bagatellisering Holocaust
De woensdag aangestelde stadsdichter van Haarlem Darryl Danchelo Osenga, met artiestennaam Insayno, is in opspraak gekomen door oude uitspraken en liedteksten. De gemeente Haarlem blijft achter de benoeming staan.

Blokker heeft een nieuwe CEO: Jeanine Holscher
Jeanine Holscher (55), huidig Chief Operations Officer bij het moederbedrijf van Blokker, neemt per 1 oktober het leiderschap van de winkelketen over. In die functie staat ze aan het roer van de ‘turn around strategie’ die Blokker weer winstgevend moet maken.

Aanraders

En wéér duikt de naam ING op in een witwasschandaal. Waarom lijkt de bank zo populair bij criminelen?
Een nieuw witwasschandaal veroorzaakt onrust in de financiële wereld. Wat maakt dat criminelen uitgerekend de grootste bank van Nederland zo vaak lijken te misbruiken?

Nu de cafés in Rotterdam vroeg sluiten, stokken de feesten voor ze op gang komen
Om twaalf uur mag niemand in Rotterdam nog een café in, om één uur moet iedereen buiten staan. Het is een aanscherping van de coronaregels. Maar werkt het ook een beetje?

Normaal is het op donderdag tot vier uur ’s nachts feest bij café De Witte Aap in Rotterdam. Dat is nu wel anders.Beeld Arie Kievit

Wie niet mee wil doen moet maar verhuizen of covid oplopen, schrijven onze lezers
BN’ers voeren actie en krijgen veel kritiek; de meeste Volkskrant-lezers zien de influencers liefst snel vertrekken. 

‘Bij een Volkskrantpuzzel mag je wat dubbelzinniger zijn’
Volkskrantpuzzels zijn één: lekker moeilijk en twéé: het hoogtepunt van hun werkweek, zeggen deze puzzelredacteuren. Jeffrey Wagemakers en Mark Leenen vertellen wat er zo leuk is aan hun vak.

Jeffrey Wagemakers en Mark Leenen, puzzelredacteuren bij Denksport.Beeld Sabine van Wechem

Frank de Boer heeft er zichtbaar zin in: ‘Hier zit een heel blij persoon’
De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, die vrijdagmiddag werd gepresenteerd aan KNVB-medewerkers en de media, zit zichtbaar vol energie en enthousiasme om aan de slag te gaan. 

Ik besefte: mijn buurvrouw is helemaal niet eenzaam of hulpbehoevend, ze heeft de halve stad voor zich lopen
Iedereen heeft wel een kwetsbare oudere in zijn omgeving om wie hij zich eigenlijk zou moeten bekommeren. Die van Peter Middendorp is een kleine en hardnekkige buurvrouw, die appt en belt en ook rustig door het raam van de keuken naar binnen gaat staan kijken tot je je ineens te pletter schrikt.

Meer over