Volkskrant AvondDonderdag 20 augustus

Volkskrant Avond: Rotterdam Ahoy ontslaat ruim 100 medewerkers, 40 procent van het vaste personeel | Aleksej Navalny, de onbevreesde leider van het verzet tegen Poetin

Een lege zaal half mei in de Ahoy Arena, op de dag dat de finale van het Eurovisie Songfestival zou hebben plaatsgevonden in Rotterdam. Vanwege het coronavirus werd het evenement afgelast.
 Beeld ANP
Een lege zaal half mei in de Ahoy Arena, op de dag dat de finale van het Eurovisie Songfestival zou hebben plaatsgevonden in Rotterdam. Vanwege het coronavirus werd het evenement afgelast.Beeld ANP

Nieuws

Rotterdam Ahoy ontslaat ruim 100 medewerkers, 40 procent van het vaste personeel
De cultuur-, sport- en poptempel Ahoy in Rotterdam verkeert in zwaar weer nu vanwege het coronavirus geen grote evenementen mogen worden georganiseerd.

Voormalige Trump-adviseur Bannon opgepakt voor fraude
Steve Bannon, de rechtse campagneleider en latere adviseur van president Donald Trump, is donderdag samen met drie anderen gearresteerd vanwege zijn rol in een frauduleuze crowdfundingszaak.

CDA in z’n maag met Omtzigts twijfel: ging er echt niks mis bij de lijsttrekkersverkiezing?
Een nieuwe partijleider die de lijsttrekkersverkiezing slechts met de hakken over sloot won in combinatie met een uitdager die openlijk vragen stelt over de geldigheid van die verkiezing: een nachtmerriescenario dreigt voor het CDA-bestuur als dat niet snel de twijfels over de stemprocedure wegneemt.

Vertraging bij compensatie voor gedupeerden in toeslagenaffaire irriteert Kamer
De emoties lopen donderdag opnieuw hoog op als in de Tweede Kamer de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst wordt besproken.

Liveblog coronavirus: Ondernemers eisen eind aan mondkapjesplicht op Albert Cuypmarkt | Tsjechië versoepelt mondkapjesplicht al voor herintroductie
Volg het laatste nieuws over de pandemie in dit liveblog.

Alexei Navalny en zijn vrouw Yulia bij een oppositieprotest in Moskou. Beeld Anadolu Agency via Getty Images
Alexei Navalny en zijn vrouw Yulia bij een oppositieprotest in Moskou.Beeld Anadolu Agency via Getty Images

Aanraders

Aleksej Navalny, de onbevreesde leider van het verzet tegen Poetin
Aleksej Navalny kent geen angst, want anders durf je het niet tegen het Russische regime op te nemen. Zijn redding was tot nu toe: een dode Navalny groeit uit tot een martelaar.

‘Opdonderen jullie.’ Bij de kerk in Zuid-Korea waar 600 leden besmet raakten is de sfeer verhit
De kerken in de regio-Seoul moeten dicht na de laatste uitbraak van het virus: ruim 600 kerkgangers besmet. Gelovigen klagen dat ze tot zondebok worden gemaakt door de ‘anti-religieuze’ regering. ‘We zijn allemaal bang voor corona, maar waarom worden de kerken er nu uitgepikt?’

Ahoy-directeur wil meer steun: ‘Waar strijden we nog voor, als er geen cultuur is?’
Directeur Jolanda Jansen maakte donderdag bekend dat Rotterdam Ahoy 40 procent van het vaste personeel moet ontslaan. ‘Een bloedbad, ik vind het dramatisch.’ Ze pleit voor meer steun voor de evenementenbranche.

Niet minder, maar méér kunstsubsidies naar de Randstad: hoe de regio toch weer naast het geld greep
Coalitiepartij CDA, gesteund door negen provincies, is boos op D66-minister Ingrid van Engelshoven dat het geld van Fonds Podiumkunsten vooral in de vier grote steden belandt. Terwijl er juist béter gespreid zou worden. Hoe kwam het zover?

null Beeld Tzenko Stoyanov
Beeld Tzenko Stoyanov

Arjen Lubach schrijft met zelfspot over weinig anders dan zichzelf ★★★☆☆
Hoe is het om Arjen Lubach te zijn? Met veel zelfspot en tragikomische anekdotes geeft de comedian antwoord op die vraag. Zelden gaat het over iets anders dan zichzelf.

Aaf leest sterren: Humberto Tan is op corona getest en Yvon Jaspers slaat zelf aan het koppelen
Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Humberto Tan en Yvon Jaspers.

Meer over