NieuwsbriefAvond

Volkskrant Avond: Reputatie van de paus staat op het spel | De vrouw met (vrijwel) kaalgeschoren hoofd, statement of modegril?

Goedenavond. De VS hebben een akkoord met Mexico bereikt over aanpassingen van de Nafta – de Noord-Amerikaanse vrijhandelszone. ‘Big Deal looking good with Mexico’, twitterde Trump opgetogen. Verder in uw avondnieuwsbrief: reizen met de trein kan een beproeving zijn. Via een webcareteam probeert de NS op Twitter en Facebook het leed te verzachten: 'Je moet geen botte hork zijn en kunt niet tweeten: houd je bek, lul.'

Paus Franciscus in Ierland. Beeld EPA
Paus Franciscus in Ierland.Beeld EPA

Vandaag belangrijk

Trump boekt een succesje - herstel handelsrelatie met Mexico
Donald Trump lijkt een akkoord met Mexico te hebben bereikt over een aanpassing van de Nafta – de Noord-Amerikaanse vrijhandelszone. ‘Big Deal looking good with Mexico’ – ‘Het ziet er goed uit voor een groot akkoord met Mexico’, twitterde de Amerikaanse president maandagmiddag.

Trump telefoneert met de Mexicaanse President Enrique Peña Nieto om de handelsovereenkomst aan te kondigen. Beeld EPA
Trump telefoneert met de Mexicaanse President Enrique Peña Nieto om de handelsovereenkomst aan te kondigen.Beeld EPA

Britse consumentenorganisatie: luchtvaart sjoemelt met vluchttijden om claims bij vertraging te voorkomen
Luchtvaartmaatschappijen rekken de verwachte duur van een vlucht op om claims van reizigers te voorkomen als ze hun bestemming te laat bereiken. Dat stelt de Britse consumentenorganisatie Which na onderzoek. Daaruit blijkt dat in 60 procent van de vluchten de verwachte reisduur een handvol minuten tot ruim een half uur langer is dan tien jaar geleden.

Spaanse rechter: Jos B. wordt binnen enkele dagen uitgeleverd aan Nederland
Jos B., de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, wordt binnen enkele dagen uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft de Spaanse rechter besloten. B. werd maandag verhoord door een Spaanse onderzoeksrechter over onder meer zijn uitlevering aan Nederland. Hij is akkoord gegaan met de versnelde procedure voor zijn uitlevering.

Van fictie lezen zouden we empathischer worden - maar dat blijkt nu misschien helemaal niet zo te zijn
Het lezen van literaire fictie heeft een gunstig effect op ons inlevingsvermogen. Deze beroemde bevinding uit de psychologie ligt, vijf jaar na publicatie, sterk onder vuur. Een nauwgezette herhaling van het experiment heeft geen enkel effect opgeleverd.

Video van de dag

Roemenen demonstreren. Tegen de voor kiesfraude veroordeelde leider van de regerende partij PSD, hervormingen, het afgraven van een natuurgebied... Maar eigenlijk draait steeds om hetzelfde: corruptie.

Vanavond op tv

Nieuwe reeks van Linda's Zomerweek vanaf de veranda van Linda de Mol. In aflevering één ontvangt zij Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken. Ook te gast is presentator (en neef) Johnny de Mol (RTL 4, 21.30 uur). Op NPO 3 kunt u kijken naar een dikke twee uur romantischekomediegedoe in Alles is familie: familieverwikkelingen, wel en niet beantwoorde liefdes, een kinderwens (NPO 3, 20.20-22.35 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Als webcaremedewerker van de NS kun je geen botte hork zijn, al zijn reizigers dat soms wel: ‘Rijd die zwaan maar dood’
Reizen met de trein kan een beproeving zijn. Via een webcareteam probeert de NS op Twitter en Facebook het leed sinds 2010 te verzachten, waarbij sommige gevoeligheden moeten worden gemeden.

Misbruikzaken dompelen Vaticaan onder in grootste kerkcrisis sinds Reformatie: aartsbisschop eist aftreden paus Franciscus
De reputatie van progressieve paus Franciscus staat op het spel nu de misbruikzaken zich opstapelen. Het is de grootste kerkcrisis sinds de Reformatie. De beschuldiging van een oerconservatieve prelaat dat ook Franciscus zelf meedeed aan toedekken, duidt op een machtsstrijd in het Vaticaan.

Een kamer in Groningen? Voor buitenlandse studenten ‘bijna onmogelijk’
Buitenlandse studenten hebben de grootste moeite een kamer te vinden in Groningen. Moet de universiteit wel doorgaan met het aantrekken van internationals?

Geneeskundetentamens in de Martiniplaza, een evenementenhal die vanwege een studentenoverschot wordt gebruikt als tentamenlocatie. Beeld Hollandse Hoogte
Geneeskundetentamens in de Martiniplaza, een evenementenhal die vanwege een studentenoverschot wordt gebruikt als tentamenlocatie.Beeld Hollandse Hoogte

Buzz cut: de vrouw met (vrijwel) kaalgeschoren hoofd
De tondeuses razen gretig over de kruinen van vrouwen. Is het een statement, of slechts een modegril?

Auto’s duurder door nieuwe, meer realistische CO2-test
Auto’s dreigen vanaf zaterdag duurder te worden. Dit komt door een nieuwe test die een meer realistische weergave geeft van het verbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen. Auto’s getest volgens deze WLTP-methode geven vaak hogere CO2-waarden en worden hierdoor zwaarder belast. Maar hoe sterk de prijzen precies gaan stijgen, weet nog niemand.

'Nee, er is niets met je hart, jij heb gewoon heel veel stress,’ zei de huisarts van Nhung Dam.
Dus moest ze lief voor zichzelf zijn. Maar hoe doe je dat? 'Ik appte mijn vrienden: ‘Wat doen jullie?’ Binnen een minuut stuurden ze me hele waslijsten terug. Ze kochten online iets nutteloos, stonden extra lang onder de douche of deden even niets (?!)'

Meer over