Volkskrant Avond: Piloten Transavia leggen werk neer | Hoe schadelijk is de griepgolf voor de economie?

Goedenavond. De jaarlijkse veiligheidsconferentie in München stond in het teken van twee grootmachten: de VS en Rusland. Op het gebied van kernwapens praten ze nauwelijks met elkaar, en doen ze dat wel, dan gaat het om beschuldigingen of onbegrip. Verder in de Volkskrant Avond: tijdschrift Vrij Nederland vecht om zijn voortbestaan: zo probeert het blad zichzelf opnieuw uit te vinden.

De piloten van Transavia gaan om middernacht het werk neerleggen uit onvrede over hun arbeidsomstandigheden. Beeld anp
De piloten van Transavia gaan om middernacht het werk neerleggen uit onvrede over hun arbeidsomstandigheden.Beeld anp

Vandaag belangrijk

De veiligheidsconferentie in München maakt de verhoudingen tussen Rusland en VS er niet beter op
De jaarlijkse veiligheidsconferentie in München stond in het teken van twee grootmachten die lijnrecht tegenover elkaar staan: de Verenigde Staten en Rusland. Op het gebied van kernwapens praten ze nauwelijks met elkaar, en doen ze dat wel, dan gaat het om beschuldigingen of onbegrip.

Piloten Transavia staken vanaf middernacht, duizenden vakantiegangers getroffen
De piloten van Transavia gaan om middernacht het werk neerleggen uit onvrede over hun arbeidsomstandigheden. De staking zal tot maandagmiddag 12 uur duren, laat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) weten.

Federer bewijst in Ahoy tegen zieke Dimitrov dat hij nog altijd de beste is
In een historische week demonstreerde Roger Federer bij het ABN Amro World Tennis Tournament waarom hij op 36-jarige leeftijd nog altijd de beste en de fitste van allemaal is.

Ankara voert druk op over Nederlands standpunt Armeense genocide, tweede man ambassade op het matje geroepen
Turkije heeft vrijdag de tweede man van de Nederlandse ambassade op het matje geroepen. De Turkse regering wilde van de plaatsvervangend ambassadeur tekst en uitleg over het voornemen van de Tweede Kamer om de massamoord op Armeniërs in 1915 als volkenmoord te erkennen.

De Zwitser Roger Federer wint zijn partij van de Bulgaar Grigor Dimitrov, in de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Beeld anp
De Zwitser Roger Federer wint zijn partij van de Bulgaar Grigor Dimitrov, in de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament.Beeld anp

Video van de dag

Zoals de mens zich na het sporten een vette snack toestaat, zo lijkt ook de duurzaam levende mens zijn goede gedrag te 'compenseren'. En weg is de milieuwinst. Onze verslaggever sprak hoogleraar Henriëtte Prast, want zij heeft een oplossing bedacht: doe CO2 en water op de bon. Eureka?

Vanavond op televisie

VANAVOND OP TELEVISIEWat willen studenten weten van de kroonprins van de VVD? Klaas Dijkhoff is te gast in College Tour (NPO 2, 21.05 uur) - hoe reageert hij op de affaire-Zijlstra? De Britse filmprijzen, de BAFTA's, worden zondagavond uitgereikt. U kunt het vanaf 22.00 uur volgens op BBC 1. Al onze tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Britten raken in de ban van een plasticvrij leven
In Totnes, de milieuvriendelijkste stad van Engeland, staat de eerste afvalloze supermarkt van het land. De Britten raken in de ban van de strijd tegen plastic. De documentaire Blue Planet heeft veel losgemaakt. (+)

Waarom liet Sacha de Boer zich zo stom gebruiken door Nespresso?
Oud-journaallezer en fotograaf Sacha de Boer leent haar gezicht voor een reclamecampagne van Nespresso, waarin haar reputatie als kritische journalistiek wordt ingezet om koffie aan te prijzen. Teun van de Keuken vraagt zich af of ze die reputatie daarmee niet te grabbel gooit. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Griepgolf is grote schadepost voor werkgevers: een zieke werknemer kost ze gemiddeld 241 euro per dag
De griepgolf waar ons land sinds half december mee kampt, is een flinke schadepost voor de economie. Medewerkers die met griep of een verkoudheid thuiszitten, kosten hun werkgever gemiddeld 241 euro per dag, berekende onderzoeksbureau TNO in 2016.

Van onzeker muisje tot 'angstaanjagende boze kat': zo werd Kodaira olympisch kampioen op de 500 meter
Nao Kodaira kwam in 2014 naar Nederland met de bedoeling olympisch schaatskampioen te worden, als eerste Japanse vrouw. Ze wierp haar schuchterheid af en klopte aan bij de sprintploeg van Marianne Timmer. Ze wilde trainen met Margot Boer. Die had in Sotsji tweemaal olympisch brons gehaald op de kortste afstanden.

Medewerkers die met griep of een verkoudheid thuiszitten, kosten hun werkgever gemiddeld 241 euro per dag, berekende onderzoeksbureau TNO. Beeld anp
Medewerkers die met griep of een verkoudheid thuiszitten, kosten hun werkgever gemiddeld 241 euro per dag, berekende onderzoeksbureau TNO.Beeld anp

Vrij Nederland vecht om zijn voortbestaan met een nieuwe formule en als maandblad. Is het genoeg?
Tijdschrift Vrij Nederland vecht om zijn voortbestaan. Nu met een nieuwe formule en als maandblad. Is hiermee het lek boven? (+)

Laten we wel wezen: de sporters op de winterspelen zijn weird, echt heel raar
Krankzinnig, vindt columnist Aaf Brandt Corstius de vrouw die haar leven had gewijd aan skeletonnen: op een plank met wieltjes van een ijsbaan afsjezen. 'Het leuke is dat Henry Schut, de presentator, er helemaal in meegaat. die vraagt dan doodernstig: 'Heb je de juiste slee?' Waarop Kimberley Bos antwoordt: 'Ik heb wel een hele snelle slee.'' (+)

Hoofdredacteur Ward Wijndelts (links) en beeldredacteur Rolf Rosing (rechts). Beeld Niels Blekemolen
Hoofdredacteur Ward Wijndelts (links) en beeldredacteur Rolf Rosing (rechts).Beeld Niels Blekemolen
Meer over