NieuwsbriefAvond

Volkskrant Avond: Nieuw bewijs in de zaak-Sharleyne | Chef-kok, tv-persoonlijkheid en provocateur: Anthony Bourdain (1956 - 2018) was het allemaal

Goedenavond. Drie jaar geleden werd de 8-jarige Sharleyne dood aangetroffen na een val van grote hoogte. Vlak voor haar moeder terechtstaat voor moord ligt er nieuw bewijs op tafel. Hoe kon justitie de vrouw in eerste instantie laten gaan? En waar ging het mis in de hulp­verlening? Een reconstructie. Ook in uw avondnieuwsbrief: correspondent Peter Giesen zegt adieu tegen zijn Frankrijk en van beide kanten wordt de loyaliteit van Marokkaans-Nederlandse voetballers betwist.

Sharleyne. Beeld privé-archief Victor Remouchamps
Sharleyne.Beeld privé-archief Victor Remouchamps

Vandaag belangrijk

Getuige: bewering van moeder dat ze sliep vlak voor Sharleynes dodelijke val klopt niet

In de nacht dat Sharleyne (8) in 2015 vanaf een flat in Hoogeveen doodviel, hoorde een bovenbuurman een gesprek tussen het meisje en haar moeder. De nieuwe getuige ontkracht volgens het Openbaar Ministerie de verklaring van moeder van Sharleyne, die zegt dat ze lag te slapen. Komende week staat de vrouw terecht voor moord.

Trump wil Rusland weer bij de G7, maar Moskou wil ‘ander format’

Wat Donald Trump betreft kan Rusland weer aanschuiven bij de G7, die dan net als voorheen de G8 wordt. De Amerikaanse president zei dat toen hij in het vliegtuig stapte naar Canada voor de top van de zeven grote industrielanden in Quebec.

Wereldberoemd chef-kok, bestsellerauteur, tv-persoonlijkheid en provocateur; Anthony Bourdain (1956-2018) was het allemaal

De geliefde tv-kok van Parts Unknown maakt een eind aan zijn leven. Wie was hij?

Geen verbod op rotjes en vuurpijlen: kabinet legt advies naast zich neer

Het kabinet legt het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over een vuurwerkverbod naast zich neer. De coalitiepartijen zijn het niet eens geworden over een verbod op vuurpijlen en ‘vuurwerk dat enkel is ontworpen om een knaleffect te creëren’, zoals de OVV adviseerde.

Video van de dag

Van hogeschool voor de kunsten tot visueel muzikant voor Thom Yorke: Tarik Barri lukte het. Ondanks lastige vragen van docenten: ‘Je studeert toch muziek, waarom ga je daar beelden bij maken?’

Vanavond op tv

Klagen over het weer, dat kunnen wij Nederlanders als de beste. Ook al in de periode 1950-1980, laat de Andere Tijden-special (NPO2, 21.05 uur) vol chagrijn over de regen vanavond zien. Maar, wees gerust, er zijn ook beelden van alledaagse strand- en sneeuwtaferelen. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Hoe belandde Sharleyne (8) onderaan haar flat?

Drie jaar geleden werd Sharleyne (8) dood aangetroffen na een val van grote hoogte. Komende week staat haar moeder terecht voor moord. Waar ging het mis in de hulp­verlening? En hoe kon justitie de vrouw in eerste instantie laten gaan? Een reconstructie.

Het Marokkaanse voetbalelftal; hoe de loyaliteit van de Leeuwen van de Atlas van twee kanten betwist wordt

Marokkaans-Nederlandse voetballers zitten klem tussen twee culturen. Telkens wordt er, aan beide kanten, getwijfeld aan hun loyaliteit. ‘Maar over een Nederlands ijshockeyteam vol Canadezen hoor je niemand.’

Hakim Ziyech doet rek en strek oefeningen tijdens eerste training op het strand. Het Marokkaanse elftal bereid zich voor op het WK in Rusland. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Hakim Ziyech doet rek en strek oefeningen tijdens eerste training op het strand. Het Marokkaanse elftal bereid zich voor op het WK in Rusland.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Peter Giesen is na vijf jaar terug uit Parijs en weet een ding zeker: ‘Ik ben geen Fransman’

De Fransen kunnen bogen op een rijke cultuur, en hun liefde voor de geschiedenis is groot, stelt Peter Giesen vast bij zijn afscheid als correspondent. Maar al is hun joie de vivre aanstekelijk, ze zijn veel ontevredener dan wij vakantiegangers vaak denken.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Zes maanden woonden we nu in het Dorp, tijd voor een tussenstand

Als mensen Eva vroegen of het beviel, antwoordde ze met ja én nee. ‘Nee, omdat ik de krant in het café miste, de wereld aan je voeten, de tienduizend kleuren in het voorbijgaan. Maar tussen mij en de stad leek er iets te verschuiven. Op dagen dat ik er werkte, viel me op hoe druk het er was, hoe druk en hoe vies.

De voortplanting gaat radicaal veranderen

Zaadcellen uit uw huid, homostellen met een biologisch eigen kind, een kind met zijn vieren, of liever een baby uit de kweekzak? De wetenschap stevent af op het kraken van het heilige der heiligen - de voortplanting.

Onze hoofdstad heeft het de laatste tijd zwaar te verduren gehad

‘Zo hoorden we Marianne Zwagerman zich in haar geliefde Mediaforum op Radio 1 beklagen over de uitgeprocedeerde asielzoekers van de actiegroep We Are Here. En kopte De Telegraaf ‘Stalingrad aan de Amstel’, nadat een verslaggever een dagje met de auto naar Amsterdam was gegaan.’ Aldus De Betrouwbare Mannetjes.

Meer over