NieuwsbriefVolkskrant Avond

Volkskrant Avond: Netanyahu als eerste zittende premier van Israël vervolgd voor corruptie | Dit is volgens justitie de echte Willem Holleeder

Premier Benjamin Netanyahu van Israël, hier aan het woord tijdens een conferentie in Tel Aviv op 14 februari 2018, wordt aangeklaagd om corruptie. Beeld AFP
Premier Benjamin Netanyahu van Israël, hier aan het woord tijdens een conferentie in Tel Aviv op 14 februari 2018, wordt aangeklaagd om corruptie.Beeld AFP

Vandaag belangrijk

Netanyahu als eerste zittende premier van Israël vervolgd voor corruptie
Voor het eerst in de geschiedenis van Israël wordt een zittende premier aangeklaagd. De openbaar aanklager heeft donderdag Benjamin Netanyahu laten weten dat hij hem wegens corruptie wil vervolgen. De stap kan het einde inluiden van Netanyahu’s bijna tien jaar durende premierschap.

De ‘top der toppen’ is mislukt: ‘Kim wil dat we alle sancties opheffen’
De Amerikaanse president Trump en Kim Jong-un zijn er niet in geslaagd een nieuw akkoord te sluiten over de ontmanteling van het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma. De leiders braken de onderhandelingen donderdagmiddag voortijdig af.

Razendpopulaire app TikTok beboet wegens verzamelen gegevens jonge kinderen
De populaire video-app TikTok, tot een half jaar geleden bekend als musical.ly, moet in Amerika 5 miljoen euro boete betalen. De app verzamelde persoonlijke gegevens van kinderen onder 13 jaar, zonder toestemming van hun ouders.

Politie mag verdachte dwingen zijn smartphone te ontgrendelen
De politie mag een verdachte dwingen om zijn smartphone te ontgrendelen. Dat heeft de Haarlemse rechtbank donderdag bepaald. Volgens de rechter is het toegestaan om onder dwang de duim van de verdachte op de identity sensor van de telefoon te plaatsen.

Video van de dag

Daar sta je dan met je pijl en boog. Maar waarom zit er niets op de achterkanten van de pijlen? Fotodetective Hans Aarsman heeft vroeger ook indiaantje gespeeld, en hij weet: daar horen veren te zitten.

Vanavond op tv

In Zembla (NPO 2, 21.15 uur) aandacht voor het overlijden van een deelnemer van de Dam tot Damloop. Zijn er inschattingsfouten gemaakt? Op Canvas de documentaire Escape from dubai (21.20 uur), over de ontsnapping van dochter van sjeik Mohammed van de Verenigde Arabische Emiraten: prinses Latifa. En in Lex lokaal (NPO 3, 21.40 uur) trekt Lex Uiting de provincie in op zoek naar mooie verhalen. Voor andere tv-tips kunt u hier terecht.

Morgen in de krant

Aan de vooravond van de strafeis tegen Holleeder vragen wij ons nog een keer af: wie is de echte Willem Holleeder?
Na een jaar en 53 zittingsdagen komt het Openbaar Ministerie vrijdag met zijn strafeis tegen topcrimineel Willem Holleeder. Een lagere eis dan levenslang is na het beluisteren van het requisitoir bijna niet mogelijk. Welk beeld schetst justitie daarin van Willem Holleeder?

‘Die vissen daar kunnen ook bewegen. Bijna alles op deze wagen kan bewegen’
Op bezoek bij ontwerper Karel Schrooyen, die al ruim 100 carnavalswagens maakte

null Beeld Marcel van den Bergh
Beeld Marcel van den Bergh

Wc’s, wifi en luxe fauteuils: de stationsrestauratie ondergaat haar zoveelste transformatie
De NS gaat reizigers lokken met schone wc’s, wifi en een huiselijke omgeving zónder verplichte consumptie: de Stationshuiskamer. Belangrijk, want de ‘stationsbeleving’ telt zwaar in het klantoordeel.

In zijn nieuwe boek rekent Nico Dijkshoorn af met zichzelf: ‘Ik deug voor geen meter’
Het nieuwe boek van Nico Dijkshoorn, Ooit gelukkig, zou een eerbetoon worden aan zijn moeder. In plaats daarvan gaat het over hemzelf: zijn tia’s, maar ook over zijn behoefte aan aandacht en gebrek aan inlevingsvermogen. ‘Met dit boek zeg ik eigenlijk: ik deug voor geen meter.

null Beeld Eva Roefs
Beeld Eva Roefs

Nieuwe inzichten in het Rembrandtjaar: de schilder kon niet álles
Stefan Kuiper bezoekt maar liefst drie exposities: Rembrandt's social network in het Rembrandthuis, Alle Rembrandts in het Rijksmuseum en Rembrandt in het Mauritshuis. Kuiper komt tot een aantal inzichten over de kunstschilder; wat blijkt, de Hollandse meester was geen meester in alles.

Bijna iedereen ziet er slimmer uit dan Kim Jong-Un
Aaf Brandt Corstius wist altijd al dat Kim Jong-Un een ‘heel raar mannetje’ is, maar na het zien van beelden van de interactie met zijn zus weet Aaf het heel zeker. Haar verbazing over de rol van Kims zus als ‘asbakslaaf’ is zo groot dat ze zich verdiept in de volledige familie. Alleen wordt ze daar niet bepaald wijzer uit.

Meer over