nieuwsbriefvolkskrant avond

Volkskrant Avond: Nederlandse uitgezette correspondent had relatie met terrorismeverdachte | In Poetindorp wordt liefde tussen Servië en Rusland openlijk omarmd

Redactie
President Erdogan.  Beeld AP
President Erdogan.Beeld AP

Vandaag belangrijk

Nederlandse uitgezette correspondent had relatie met terrorismeverdachte
Journaliste Ans Boersma (31) heeft een relatie gehad met een Syriër die recentelijk in Nederland is gearresteerd wegens zijn vermeende lidmaatschap van Jabhat al-Nusra. Mogelijk is dat de reden dat ze donderdagmorgen Turkije is uitgezet.

Staatsbank moet terugkeren, zegt adviesraad voor de regering
Het kabinet moet zorgen voor een publiek, niet-commercieel alternatief waar burgers terecht kunnen voor hun alledaagse bankzaken. Dat kan een nieuw soort Postbank zijn, maar ook een rekening bij De Nederlandsche Bank. Dat pleidooi staat in een langverwacht rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Met lange tanden begint Rutte III aan de wietproef
Een Kamermeerderheid maakt de weg vrij voor het wietexperiment. Maar voor drie van de vier coalitiepartijen gaat het niet van harte.

Miljoenen gelekte mailadressen en wachtwoorden online
Nooit eerder kwamen zoveel gegevens op straat te liggen als tijdens de massale datadump die Collection #1 is gedoopt. Zo’n 773 miljoen unieke e-mailadressen en 21 miljoen unieke wachtwoorden stonden openbaar online.

Veel whatsappen is goed voor je taalgebruik

Vanavond op tv

Wie worden de drie finalisten van dit seizoen van De Slimste Mens? Ze schuiven aan bij Jinek (NPO 1, 23.00 uur). De relatie en het controversiële imago van John Lennon en Yoko Ono komt uitgebreid aan bod in de documentaire John & Yoko – Above Us Only Sky (NPO 2, 22.55 uur). Onze complete tv-selectie vindt u hier.

Morgen in de krant

In Poetinovo wordt de liefde tussen Servië en Rusland openlijk omarmd
Poetin bracht donderdag een bezoek aan Belgrado en de Servische president Vucic. In Poetindorp is men lovend over de Russische president, die door het Westen met argusogen wordt bekeken. ‘De wederzijdse liefde tussen Servië en Rusland is volslagen logisch’.

Petrušić Milutin en Petrušić Mališa bij de 'Crimea pub' in Putinovo. Beeld Zolin Nicola
Petrušić Milutin en Petrušić Mališa bij de 'Crimea pub' in Putinovo.Beeld Zolin Nicola

De vleeseter versus de vegetariër: zal ook dit debat de natie splijten?
Als we vlees en snoep gaan verbieden blijft het niet bij een paar gele hesjes, vreest Elma Drayer. ‘Ook deze kwestie dreigt de natie te splijten. Net als Zwarte Piet. Net als zo’n beetje alle kwesties vandaag de dag.’

Ringen van Saturnus ontstonden pas in tijd van dinosauriërs
De iconische ringen van planeet Saturnus zijn veel jonger dan de planeet zelf. Ze ontstonden tussen de tien en honderd miljoen jaar geleden. Dat blijkt uit de laatste tocht die ruimtesonde Cassini door de ringen maakte.

Geldvraag: Wat blijft er over van onze erfenis?
Wij zijn een echtpaar van boven de 80 met allebei een inkomen van ruim 2.500 euro per maand. Krijgen onze kleinkinderen wel onze erfenis als wij in het verzorgingshuis belanden?

Voetbaltalkshows worden gepresenteerd door kale mannen op leeftijd: een analyse van het genre in vier stellingen
Als komende zondag VTBL met Humberto Tan van start gaat, heeft Nederland maar liefst zeven voetbaltalkshows. Vier inkoppers over het genre.

null Beeld Studio Ski
Beeld Studio Ski

Aaf Brandt Corstius raakte een beetje geobsedeerd door de Amazonjas die elke moeder in Brooklyn heeft
‘Het was een donsjas, lichtgroen, halflang, met grote zakken en zonder Michelineffect, wat voor een donsjas bijzonder is. Er hingen wat mij betreft iets te veel overbodige touwtjes aan, maar jassen van nu stikken van de overbodige touwtjes, dat schijnt Balenciaga-achtig te zijn.’

Meer over