Nieuwsbrief10 februari 2019

Volkskrant Avond: Mickey wilde sterven door een politiekogel, dat had hij zijn moeder al eens toevertrouwd | Mounir Samuel over de zin van het leven

Redactie
Mounir Samuel. Beeld Jitske Schols
Mounir Samuel.Beeld Jitske Schols

Vandaag belangrijk

Naam Nederlands bedrijf duikt op in corruptiezaak rond olieraffinaderij op Curaçao
In een onderzoek naar mogelijk corruptie rond de verkoop van de olieraffinaderij op Curaçao is recent het Nederlandse bedrijf Count opgedoken. De directeur van de raffinaderij heeft een medewerker van het Nederlandse bedrijf gevraagd om steekpenningen, in ruil voor een gunstige positie in het verkoopproces.

Duizenden mensen gevlucht voor hevige bosbrand in Nieuw-Zeeland
Een grote bosbrand op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland heeft duizenden mensen uit hun huis verdreven. De brand, die woedt in de buurt van het stadje Nelson, houdt al bijna een week aan. Er zijn 2500 tot 3000 mensen geëvacueerd.

Badgasten in de Nieuw-Zeelandse plaatst Wellington zien de rook van een bosbrand in Wadestown. Beeld Getty Images
Badgasten in de Nieuw-Zeelandse plaatst Wellington zien de rook van een bosbrand in Wadestown.Beeld Getty Images

Vierde wereldtitel voor Ireen Wüst op 1500 meter
Ireen Wüst heeft voor de vierde keer in haar schitterende loopbaan de wereldtitel op de 1500 meter veroverd. De Brabantse schaatsster zegevierde bij de WK afstanden in Inzell met een toptijd: 1.52,81. De olympische kampioene verbeterde daarmee haar eigen baanrecord met een ruime marge.

Stint wil met andere remmen, spiegels en stoeltje voor nieuwe schooljaar de weg weer op
De fabrikant van de Stint wil voor de start van het nieuwe schooljaar weer de weg op. De drieduizend elektrische bolderkarren die stilstaan als gevolg van het dodelijke ongeval in Oss, moeten voor die tijd zijn aangepast aan de nieuwe veiligheidseisen die minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan een terugkeer van de Stint verbindt.

Video van de dag

Een losvast netwerk van zo’n dertig geleerden, allen gepensioneerd, haast allen ingenieur en onmiskenbaar met invloed, strijdt tegen de huidige klimaatkoers. Wat drijft hen? En snijdt hun kritiek hout? Vier beweringen onder de loep.

Vanavond op tv

Juf Ank, schooldirecteur Anton Flier en conciërge Volkert zijn terug voor nieuwe komedie-avonturen (schoolreisjes, kerstdiners, brandalarm-oefeningen) in De luizenmoeder (NPO 3, 20.25 uur). Aansluitend ziet u op dezelfde zender First Dates Hotel, de wekelijkse First Dates-variant waarbij de alleenstaanden voor een langere periode de kans krijgen elkaar wat beter te leren kennen (20.55 uur). Meer tips vindt u hier.

Uit de krant van morgen

Mickey wilde sterven door een politiekogel, dat had hij zijn moeder al eens toevertrouwd
De man die in Amsterdam met een imitatiepistool op agenten afstormde en dat niet overleefde, leed aan angsten en depressies. ‘Het leven was gewoon niet voor hem’, vertelt zijn moeder.

Mounir Samuel: ‘Ik heb God aan mijn kant, wat anderen ook roepen’
Op zijn 29ste heeft Mounir Samuel al meer levens geleid dan velen ooit zullen doen. Zijn ervaringen gebruikt hij om anderen een spiegel voor te houden, ook Fokke Obbema.

In Teuge wordt een gebouw geprint met cement.  Beeld Raymond Rutting/de Volkskrant
In Teuge wordt een gebouw geprint met cement.Beeld Raymond Rutting/de Volkskrant

Dit 3D-geprinte vergadercentrum moet een revolutie in de bouw dichterbij brengen
De toekomst waarin het kinderspel is om huizen in de wildste vormen te bouwen, komt steeds dichterbij. In het Gelderse Teuge vloeit momenteel een vergadercentrum uit een 3D-printer. ‘De techniek stapt nu de praktijk in.’

Een film vol gruwelijk geweld tegen vrouwen op de ‘vrouwvriendelijke’ Berlinale
Fatih Akin, regisseur van de seriemoordenaarsfilm The Golden Glove, heeft wat uit te leggen. Hoe verhoudt een film vol verkrachtingsgeweld zich tot de #MeToo-beweging?

David Pecker, van boekhouder voor lokale bouwbedrijven tot baas van roddelbladenimperium
David Pecker, baas van roddelbladenimperium American Media Inc., was heel duidelijk toen journalist Jeffrey Toobin van The New Yorker hem in 2017 vroeg hoe het zat met die voormalige Playmate die zei een affaire met Donald Trump te hebben gehad. Pecker had deze Karen McDougal 150 duizend dollar en een column gegeven – maar dan moest ze wel haar mond houden.

Aaf Brandt Corstius: ‘Die economyclass zegt veel over wat een leuk mens Chalamet moet zijn
Vlieg je economy class, zit je ineens naast Timothée Chalamet, wat doe je dan? Aangezien de kans op een romance nul is, denkt Aaf dat ze wel rustig zou blijven. ‘Ik zou gewoon lekker naast hem blijven zitten en zogenaamd geboeid een artikel over Kaapstad in de Holland Herald lezen.’

Meer over