NIEUWSBRIEFVOLKSKRANT AVOND

Volkskrant Avond: May zorgt voor irritatie aan de EU-vergadertafel | Ondanks knieval Macron blijven de gele hesjes bivakkeren op ‘hun rotonde’

Redactie
null Beeld Getty Images,
Beeld Getty Images,

Vandaag belangrijk

Onduidelijke May duwt EU naar harde Brexit
De Britse premier May zorgt voor irritatie aan de EU-vergadertafel. Ze wil concessies, maar kan niet duidelijk maken wat ze nodig heeft van de andere leiders om een harde Brexit te voorkomen.

Gelderse varkensboer met de dood bedreigd na undercoverbeelden gillende biggetjes
Een varkensboer in het Gelderse Lunteren is met de dood bedreigd naar aanleiding van undercoverbeelden die een dierenrechtenorganisatie maakte op zijn boerderij. Op de beelden, vorige week gepubliceerd door Animal Rights, is onder meer te zien hoe biggen onverdoofd van hun staart worden ontdaan.

null Beeld Volkskrant Fotoredactie
Beeld Volkskrant Fotoredactie

Minderjarigen vervolgd voor verspreiden van naaktfoto 14-jarige Önur
Een 15-jarige jongen en 16-jarig meisje worden alsnog vervolgd voor sexting. Ze verspreidden een naaktfoto van de 14-jarige Enschedese jongen Önur, die zich daardoor in februari vorig jaar uit schaamte van het leven beroofde door van een flat te springen. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem bepaald in een zaak die was aangespannen door de ouders van de overleden jongen.

Parlementslid en meesteroplichter Jean-Pierre van Rossem (1945-2018) is overleden
Jean-Pierre van Rossem is overleden. De Belg was meesteroplichter, zakenman en politicus ineen. ‘Ik heb van alles spijt. Maar als ik het anders had gedaan, dan was het nooit zo boeiend geweest’, zei hij in een van zijn laatste interviews.

null Beeld anp
Beeld anp

Video van de dag
De blote piemels en tepels vliegen je om de oren in Museum Kranenburgh. Maar vergis je niet, het heeft niks met seks te maken. Onze V-vlogger ontdekte waarom het zo belangrijk is om de tentoonstelling BLOOT te zien.

Tv-tips
Het is geen straf om lekker binnen te blijven vanavond. Met de prachtfilm Moonlight op de buis bent u de vrieskou van buiten snel vergeten (NPO 3, 22.30 uur). Op Arte kunt u kijken naar een muziekdocumentaire over drie legendarische bands die aanvankelijk niet serieus werden genomen door de muziekrecensenten: Abba, de Bee Gees en de Carpenters (21.45 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

In de muren zit het angstzweet gevangen - een laatste blik op het Pieter Baan Centrum
Onder zijn bekendste bewoners waren Volkert van der G., Mohammed B., en Robert M. Zij verbleven allen in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Sinds vrijdag is de kliniek definitief gesloten. Een laatste blik op een instituut.

null Beeld Fleur Wiersma
Beeld Fleur Wiersma

Inspectie na examendebacle zeer kritisch over Limburgs onderwijs
Dat het helemaal mis was bij VMBO Maastricht, maakte het examendebacle en de nasleep daarvan deze zomer al duidelijk. De reeks rapporten die vrijdag verscheen, toont aan dat het Limburgse onderwijs met veel meer problemen kampt.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Johan Remkes zwaait af. ‘Ik denk vaak: kan er misschien nog even geluisterd worden?’
Na 45 jaar politiek en bestuur zet VVD-veteraan Johan Remkes (67) een punt achter zijn carrière. Hij is kritisch. Burgers hebben behoefte aan daadkracht en duidelijkheid, maar te vaak geeft de overheid niet thuis. ‘Tenenkrommend.’

Kitsch, maar stijlvo: Mariah Carey geeft perfect kerstfeestje in de Ziggo (vier sterren)
De stralendste kerstster op aarde, Mariah Carey, trad afgelopen donderdagavond op in de Ziggo Dome. Onze recensent gaf vier sterren. ‘Carey zingt een kerstklassieker als Silent Night zó goed, dat je bijna vergeet hoe uitgesleten dat nummer eigenlijk is.’

null Beeld Andreas Terlaak/Lumen
Beeld Andreas Terlaak/Lumen

Ondanks knieval Macron blijven de gele hesjes bivakkeren op ‘hun rotonde’
De Franse president Macron heeft dan wel toezeggingen gedaan, maar de gele hesjes blijven. ‘Praten, daar is onze zonnekoning-president goed in.’

null Beeld RV
Beeld RV

Nu het nog kan: de allerlaatste Lul van het Jaar
Ook De Betrouwbare Mannetjes doen aan eindejaarslijstjes. Terugblikkend op 2018, vragen zij zich af: wie was de Lul van het Jaar? Trollenaanvoerder Dotan, boerenmadam Yvon Jaspers of toch gewoon Stef Blok?

Meer over