NieuwsbriefAvond

Volkskrant Avond: May stelt stemming over Brexit uit | De twee gezichten van de VS botsen op de klimaattop in Katowice

Theresa May Beeld AFP
Theresa MayBeeld AFP

Vandaag belangrijk

Premier May stelt stemming over Brexit-akkoord uit

De Britse premier May heeft besloten de stemming over het Brexit-akkoord voorlopig uit te stellen, om te voorkomen dat het zou worden weggestemd.

Baby omdraaien bij stuitligging kan keizersnede voorkomen

Draai baby’s die in de stuitligging liggen vaker om, met behulp van medicatie. Zo kunnen jaarlijks honderden keizersneden voorkomen worden. Dat schrijft gynaecoloog in opleiding Joost Velzel, die woensdag promoveert op het onderwerp.

Utrecht schopt tegen heilig huisje: nieuwe woontoren wordt hoger dan de Dom

Utrecht krijgt er een ‘verticaal dorp’ van 1.128 woningen bij, met drie torens van 140, 100 en 80 meter hoogte. Het komt te liggen aan de A2 in Leidsche Rijn, vlak bij het langwerpige rode winkelcentrum The Wall. Daarmee gaat de stad nu eindelijk hoger bouwen dan de Dom (112 meter).

hoogbouwproject MARK in Leidsche Rijn. Beeld Gemeente Utrecht
hoogbouwproject MARK in Leidsche Rijn.Beeld Gemeente Utrecht

De rekening weggooien is het nieuwe rood staan

Steeds minder Nederlanders lenen geld of staan rood bij de bank. In plaats daarvan blijft de rekening voor energie, zorgverzekering of huur vaker onbetaald. Bij 5 tot 7 procent van de huishoudens leidt dat inmiddels tot ernstige problemen: daar wordt de energie afgesloten of laten schuldeisers beslag leggen op het loon

Video van de dag

Er is geen meerderheid voor haar Brexit-deal, dus heeft Theresa May de stemming in het Lagerhuis uitgesteld. Dit moet je weten over het vervolg.

Vanavond op tv

Ex-Monty Python, nu reisjournalist, Michael Palin krijgt een gekleurde rondleiding door Noord-Korea. Hij bezoekt een middelbare school en viert de Dag van de Arbeid, samen met de miljoenen Koreanen die drinken en feesten in de parken (22.00 uur, National Geographic). Daarvoor kunt u zappen naar NPO 2 voor aflevering 1 van een nieuw seizoen De Slimste Mens (20.25 uur).Andere tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

De twee gezichten van de VS botsen op de klimaattop in Katowice

Op de klimaatconferentie van Parijs in 2015 waren de VS een van de drijvende krachten. Op de vervolgtop in het Poolse Katowice, waar ‘Parijs’ handen en voeten moet krijgen, is het een land met twee gezichten. Een kleine officiële delegatie treedt op als spelbreker, terwijl een grote groep staten, steden en bedrijven laat zien dat de VS nog steeds meedoen.

Drie mille voor een al betaalde vlucht: Consumentenbond wil no-showbeleid KLM aanvechten

Je boekt een retourticket, mist je heenvlucht, maar wil wel mee op de terugvlucht? Dat kan bij KLM flink in de papieren lopen. De Consumentenbond wil dat de luchtvaartmaatschappij stopt met dit zogenoemde no-showbeleid en dreigt met een gang naar de rechter.

In Japan verdwijnt het uitzicht op zee achter een tsunamimuur

Met betonnen muren tot wel 24 meter hoog hoopt Japan de volgende tsunami tegen te houden. Zo ook bij de stad Rikuzentakata, die in 2011 werd verwoest. Maar bieden deze zeemuren geen schijnzekerheid? ‘Ik zie de golven niet meer.’

‘Bij Ajax spelen nu twee Marokkanen in de basis en dat is een uitzondering, maar het gaat de regel worden’

Pas door zijn samenwerking met Hakim Ziyech besefte voetbalmakelaar Mustapha Nakhli (53) dat het kon: twee Marokkanen die samen succesvol zijn. ‘Wij kijken nog steeds op tegen Europeanen.’

Mustapha Nakhli Beeld Casper Kofi
Mustapha NakhliBeeld Casper Kofi

Welke vleesloze kroket is de lekkerste?

Fijn dat er bij de meeste kerstborrels straks ook vegahapjes op het dienblad liggen. Maar welke vleesloze kroket en bitterbal zijn het lekkerst? V proefde.

krokettentest Beeld
krokettentest

‘Lees eens wat voor uit de Bijbel’, riep ik, en verdomd als het niet waar is, daar begon het ei te spreken

De Sint bracht Sylvia Witteman en haar gezin een Google Home.‘‘Hij kan alles’, zei mijn zoon. Je kunt hem vragen een bepaald liedje voor je af te spelen. Hij weet hoe laat het is in Moskou. Hij kan zelfs het licht aan en uit doen!’ Nou ja, dat kan ik zelf allemaal óók, maar nee, ik moest niet zo flauw doen.’’

Meer over