NieuwsbriefZondag 24 februari

Volkskrant Avond: May stelt Brexitstemming opnieuw uit | Wilders voelt de druk van Baudet, afwachten is geen optie meer

PVV-leider Geert Wilders, zaterdag 16 februari bij de aftrap van zijn verkiezingscampagne in Den Haag, laat zich tussen zijn beveiligers in fotograferen door een bezoeker van de Haagse markt. Beeld EPA
PVV-leider Geert Wilders, zaterdag 16 februari bij de aftrap van zijn verkiezingscampagne in Den Haag, laat zich tussen zijn beveiligers in fotograferen door een bezoeker van de Haagse markt.Beeld EPA

Vandaag belangrijk

Wat betekent de online-gokwet voor het verslavingsbeleid?

Online gokken wordt vanaf medio 2020 legaal in Nederland. Tegenover de miljoenen voor de schatkist staat het risico op groeiende verslavingsproblemen. Wat staat er precies in de online-gokwet en welke gevolgen zijn al te voorspellen?

Ruim 1,8 miljoen Nederlanders gaven in 2018 aan weleens tegen betaling een online kansspel te spelen. Beeld ANP
Ruim 1,8 miljoen Nederlanders gaven in 2018 aan weleens tegen betaling een online kansspel te spelen.Beeld ANP

Tijdrekkende Theresa May stelt stemming over Brexit-akkoord opnieuw uit

Theresa May heeft de stemming over haar Brexit-akkoord, die voor woensdag op de agenda stond, opnieuw uitgesteld. Uiterlijk 12 maart zullen Lagerhuisleden een tweede kans krijgen om te stemmen over de deal die ze half januari met een overweldigende meerderheid hadden verworpen.

Opnieuw is zanger R. Kelly gearresteerd wegens het maken van kinderporno, en dit keer is er meer bewijs

R. Kelly zit vast voor misbruik van minderjarige meisjes. De vorige keer kwam de R&B-zanger ermee weg, maar het is de tijd van #metoo én er is meer bewijs.

De politiefoto die van R. Kelly werd gemaakt toen hij zichzelf aangaf op het politiebureau van Chicago op 23 februari. Beeld AFP
De politiefoto die van R. Kelly werd gemaakt toen hij zichzelf aangaf op het politiebureau van Chicago op 23 februari.Beeld AFP

PSV slaat aan het knoeien, 1-1 thuis tegen Feyenoord

Na zes duels sinds de winterstop is het verschil tussen PSV en Ajax weer twee punten, net als bij de afsluiting van de eerste seizoenhelft.

Video van de dag

Gaat actrice Glenn Close er na vele nominaties vannacht dan eindelijk met een Oscar vandoor? Welke documentaire wordt beloond met een begeerd beeldje? En is het verder Roma, Roma, Roma wat de klok slaat? Onze filmrecensent doet zijn voorspellingen.

Vanavond op tv

Complotten, wantrouwen en feiten die er niet toe lijken te doen. In Tegenlicht (NPO 2, 21.05 uur) een gesprek met de Brits-Russische auteur Peter Pomerantsev, die tien jaar lang voor de Russische televisie werkte en zag hoe het Kremlin media inzet om de waarheid te manipuleren. En nu ziet hij in het Westen - met Trump en Brexit - hetzelfde gebeuren. Onze complete tv-selectie vindt u hier.

Morgen in de krant

Campaigner Wilders ontwaakt door nieuwe rivaliteit op rechts; afwachten is voor de PVV geen optie meer

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen is Geert Wilders nu al een van de actiefste campagnevoerders. Anders dan in 2017 kan de PVV-leider zich geen afwachtende houding meer permitteren. De rivaliteit op de rechter flank is groot.

Biologisch eten is helemaal niet lekkerder, maar een placebo-effect is er wel

Biologisch eten is lekkerder en gezonder. Je proeft het écht als je weet dat een aardbeitje onbespoten is. Dacht het niet, schrijft Teun van de Keuken. Ecolabels lokken ons in de val.

Woede en agressie in Intertoys-winkels: klanten kunnen hun cadeaubonnen niet meer inwisselen

Klanten van Intertoys zijn kwaad, omdat ze hun cadeaukaarten van de failliete speelgoedwinkelketen niet of slechts met grote moeite en na urenlang wachten kunnen inwisselen. Verschillende winkels sluiten door agressieve klanten hun deuren.

De gesloten Intertoys-winkel in winkelcentrum Helftheuvelpassage in Den Bosch. Beeld Peter de Graaf
De gesloten Intertoys-winkel in winkelcentrum Helftheuvelpassage in Den Bosch.Beeld Peter de Graaf

Medium Johanna Maria Riemen: ‘Ik zie dit leven als een duistere tijd, tussen twee ­perioden van licht’

Het bestaan op aarde ziet Johanna Maria Riemen als een leerschool voor het echte leven dat later komt. Ze neemt Fokke Obbema mee naar een wereld die hij niet kent.

Johanna Maria Riemen Beeld Jitske Schols
Johanna Maria RiemenBeeld Jitske Schols

Post Malone: witte rapper, pispaaltje en tóch een superster

Rapper Post Malone (wit) ziet er geen been in zich alle kenmerken van zwarte rappers toe te eigenen: ruige teksten over hoes en homies, gouden kettingen en ingevlochten haar. In het hypergevoelige Amerika van vandaag word je dan al snel aan de hooivork gespiest. Maar het gekke is: de karrevrachten kritiek hebben geen vat op het weergaloze succes van Malone. Hoe kan dat?

Post Malone in 2017. Beeld FilmMagic
Post Malone in 2017.Beeld FilmMagic

Lil’ Kleine, drong het ineens tot me door, ís Pretty Woman

Je zou het misschien niet zeggen, schrijft Aaf Brandt Corstius, maar Lil Kleine en Julia Roberts in Pretty Woman hebben wel degelijk wat gemeen: allebei werden ze slecht behandeld in een winkel en allebei besloten ze dat niet te pikken,

Meer over