Volkskrant AvondDinsdag 24 juli

Volkskrant Avond: May neemt zelf regie over Brexit-onderhandelingen | Wie bedacht die irritante Eyelove-reclame toch?

Goedenavond. Het blijft nog even heet: vooral donderdag en vrijdag verwacht het KNMI dat de temperaturen de pan uit zullen rijzen. Voor morgen is code oranje afgegeven. Verder in uw avondnieuwsbrief: wie bedacht die, zo lijkt het, massaal irritant bevonden reclame voor multifocááááááááááále brillen van Eyelove? Nou, eh, Eyelove zelf.

Redactie
Vluchtelingen wachten op 15 oktober 2015 in Berlijn op een bus die ze naar een tijdelijk opvangcentrum brengt. Beeld Daniel Rosenthal / de Volkskrant
Vluchtelingen wachten op 15 oktober 2015 in Berlijn op een bus die ze naar een tijdelijk opvangcentrum brengt.Beeld Daniel Rosenthal / de Volkskrant

Vandaag belangrijk

Europese Commissie biedt miljoenengreep uit kas voor vluchtelingencentra in EU-landen
De Europese Commissie wil met een zak geld en personele hulp EU-landen overhalen opvangcentra voor migranten op te zetten. Alle kosten voor dergelijke centra zullen door de EU worden vergoed. Daarnaast ontvangt een land 6.000 euro voor iedere migrant die wordt overgenomen uit Italië en Griekenland.

Premier May neemt persoonlijk de regie over Brexit
De Britse premier Theresa May neemt zelf de leiding in handen van de onderhandelingen met Brussel over het vertrek van haar land uit de EU. Dat heeft ze dinsdag in een verklaring laten weten.

Hitteblog: ProRail waarschuwt voor extra vertragingen op het spoor, morgen code oranje
Na toch al een historisch droge periode volgt deze week een hittegolf. Hoe gaat Nederland om met de zomerse omstandigheden? Nieuwtjes en tips houden we voor u bij in dit langzaam groeiende hitteblog.

Het strand bij Scheveningen. Beeld ANP
Het strand bij Scheveningen.Beeld ANP

Israël weert Nederlandse onderzoekers; ministerie van Buitenlandse Zaken wil opheldering
Nederland wil opheldering van de Israëlische autoriteiten over de weigering om twee onderzoekers toe te laten. De vrouwen, werkzaam voor het kenniscentrum Somo in Amsterdam, mochten Israël niet in omdat ze een economische boycot tegen het land zouden steunen en propageren.

Video van de dag

Hoe herschrijf je DNA?
Na jaren gesteggel zal het Europese Hof zich woensdag eindelijk uitspreken over de prangende vraag hoe ver wetenschappers en telers mogen gaan met het genetisch veranderen van planten en gewassen. De genetische precisietechniek Crispr-Cas speelt hierbij een hoofdrol. Maar wat is dat eigenlijk? Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans legt het uit.

Vanavond op tv

De Duitse serie Bad Banks begint vandaag om 21.15 uur op NPO 1. Met in de hoofdrol Barry Atsma, in Nederland nagesynchroniseerd door… Barry Atsma. Epke Zonderland schuift aan bij Jinek (23.00 uur, NPO 1) om te vertellen over zijn toekomst: nog één keer voor goud gaan op de Spelen van 2020. Al onze tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Op het nudistenstrand maken ze zich weinig zorgen om blauwalg: ‘Ik heb net nog gezwommen. We merken het wel’
Juist nu we massaal op zoek zijn naar verkoeling bij de waterkant, rukt blauwalg in rap tempo op. Op steeds meer plaatsen wordt gewaarschuwd voor de groep bacteriën. Zo ook bij het nudistenstrand aan het Baaiegat in Het Twiske. Maar de naaktlopers daar maken zich vooralsnog weinig zorgen.

Het natuurgebied Het Twiske. Nudisten zwemmen in het water waarin wel gezwommen mag worden. Beeld Guus Dubbelman/de Volkskrant
Het natuurgebied Het Twiske. Nudisten zwemmen in het water waarin wel gezwommen mag worden.Beeld Guus Dubbelman/de Volkskrant

Het Europese Hof doet woensdag een uitspraak die kan veranderen wat u eet
Na jaren gesteggel zal het Europese Hof zich woensdag eindelijk uitspreken over de prangende vraag hoe ver wetenschappers en telers mogen gaan met het genetisch veranderen van planten en gewassen. De uitspraak zal de landbouw, én wat u eet, voorgoed veranderen. Het probleem – en drie mogelijke oplossingen.

Dat hun reclamespotje irritant was zagen ze bij Eyelove niet aankomen, maar erg vonden ze het ook niet
Wie bedacht die, zo lijkt het, massaal irritant bevonden reclame voor multifocááááááááááále brillen van Eyelove? Nou, eh, Eyelove zelf. Met het management van René Froger. Sorry not sorry.

René Froger in de reclame van Eyelove. Beeld
René Froger in de reclame van Eyelove.

Abonneer je op de Volkskrant Opvoednieuwsbrief
Over opvoeden vliegen de meningen je om de oren. In onze nieuwe nieuwsbrief onderzoeken we interessante kwesties en trends op het gebied van modern ouderschap. Ontvang de nieuwsbrief elke woensdagmiddag in je inbox. Schrijf je hier in.

Koffers uitgepakt en scheiden maar: waarom de liefde bekoelt tijdens de vakantie én hoe je dit voorkomt
September staat bekend als de maand waarin de meeste echtscheidingen worden aangevraagd. De wekenlange zomervakantie vormt voor veel koppels kennelijk de druppel. Waarom? En valt er nog iets te redden – het is immers pas juli? We vroegen het aan een scheidingsadvocaat, liefdesexpert, mediator en filosoof.

null Beeld Claudie de Cleen
Beeld Claudie de Cleen

Column: Honger uit de wereld verbannen doe je zo
Het leek Stefano Keizers wel grappig om te verzinnen hoe we het begrip honger uit de wereld kunnen bannen. ‘In een slordige 447 woorden lukt het mij om alle knorrende magen te stillen. Echt. Ik heb overigens geen rekening gehouden met een potentieel gebrek aan drinkwater.

Meer over